دومين گردهمايي تقدير از فعالان قرآن و عترت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي استان خراسان رضوي، ظهر چهارشنبه 20 بهمن ماه با حضور مدير فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي دانشگاه فردوسي مشهد؛ دومين گردهمايي تقدير از فعالان قرآن و عترت دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي استان خراسان رضوي، ظهر چهارشنبه ۲۰ بهمن ماه در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد.
در اين مراسم حسين سروقامت، مدير فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها، با تأكيد بر اينكه در فعاليت هاي قرآني نبايد بر امور جزئي و روزمره اكتفا كنيم، گفت: خلاقيت و ابداعات را بايد در فعاليت هاي قرآني به منصه ظهور برسانيم.
وي با بيان اينكه استقبال و توجه دانشجويان به قرآن، مسئوليت سنگيني را بر دوش مسئولان قرار داده است، افزود: توجه دانشجويان به قرآن، ظرفيتي است كه قبل از انقلاب يا وجود نداشته يا بسيار اندك بوده است لذا امروزه كه چنين ظرفيتي وجود دارد، بايد از آن حداكثر بهره را ببريم.
وي در ادامه به فعاليت هاي قرآني دانشجويي در استان خراسان رضوي اشاره كرد و گفت: در اين استان، يك حركت پيگير در رابطه با فعاليت هاي قرآني شكل گرفته لذا مي توان اين استان را به عنوان الگويي براي ساير استان ها و دانشگاه ها معرفي كرد.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمين صالحي، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه فردوسي مشهد، با بيان اينكه اشتباه است كه فكر كنيم تبليغ دين و رساندن پيام الهي به مردم، منحصر به فرهنگ انبياء بوده است، گفت: تبليغ دين وظيفه اي همگاني است و منحصر به روحانيت نيست.
وي يادآور شد: در عرصه تبليغ دين بايد فرصت ها و تهديدهاي پيش رو را بشناسيم و نسبت به جامعه مخاطب خود آگاهي داشته باشيم.
وي در ادامه با اشاره به فعاليت هاي قرآني دانشگاه هاي خراسان رضوي گفت: امروزه يك هم افزايي و انسجامي را در فعاليت هاي قرآني اين استان مي بينيم كه اميدواريم، اين فضا به عنوان الگو توسط ساير دانشگاه ها هم مورد توجه قرار گيرد.
همچنين حجت الاسلام و المسلمين احمد ترابي، رئيس شوراي استاني نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه هاي استان خراسان رضوي با تاكيد بر اينكه بودجه هاي فرهنگي دانشگاه ها نبايد صرف ديگر امور شوند، گفت: مسئولان فرهنگي، فعاليت هاي قرآني را در اولويت بگذارند.
وي افزود: ديده مي شود كه دانشگاه ها بودجه هاي فرهنگي شان را صرف جشن هاي مختلف و اموري مثل شب يلدا مي كنند، با اين امور مخالف نيستيم اما معتقديم در كنار جشن ها، بايد براي قرآن و عترت و نماز هم بودجه در نظر گرفت.
ترابي با تاكيد براينكه اگر بودجه نداريم كه به فعالان قرآني پرداخت كنيم لااقل با احترام با آن ها برخورد كنيم، اظهار كرد: حتما لازم نيست هميشه با پرداخت بودجه، فعالان قرآني را حمايت كنيم بلكه وقتي بودجه نداريم در بسياري موارد مي توانيم با باز گذاشتن راه براي فعالان، انجام امور تشويقي براي ورود دانشجويان و اساتيد به فعاليت هاي قرآني و ... آن ها را حمايت كنيم.
در ادامه رويا بخشي زاده، دبير اجرايي ستاد احياء و هماهنگي فعاليت هاي قرآن و عترت دانشگاه هاي خراسان رضوي به بيان فعاليت هاي ستاد پرداخت و با بيان اينكه ستاد از سال ۹۳ با هدف توسعه و تقويت فعاليت هاي قرآني در دانشگاه هاي استان راه اندازي شده است، گفت: ستاد در اين مدت، در راستاي حمايت، هدايت و نظارت بر فعاليت هاي قرآني حركت كرده است.
وي با بيان اينكه متاسفانه دانشجويان ما حتي در روخواني و روان خواني بسيار ضعيف هستند، اظهار كرد: در ارزيابي هايي كه انجام داديم ديديم رشد فعاليت هاي قرآني در دانشگاه ها بسيار ضعيف و در موسسات قرآني، بسيار خوب بوده است.
وي در ادامه از انجام آسيب شناسي فعاليت هاي قرآني بين دانشگاه ها خبر داد و با بيان اينكه دانشگاه هاي مشهد مشتركا در سه حوزه ضعف دارند، ضعف اول را مربوط به عدم تسلط دانشجويان به قرائت و مفاهيم قرآن، ضعف دوم را همكاري ضعيف بين دانشگاه ها و ضعف سوم را هم پايين بودن فعاليت هاي پژوهشي در حوزه قرآن و عترت در دانشگاه ها عنوان كرد.
وي تصريح كرد: اين باعث تاسف است كه در دانشگاه كه مركز توليد علم است، فعاليت هاي پژوهشي قرآني ضعيف باشد.
در ادامه اين مراسم طبق نتايج ارزيابي سال هاي ۹۴ و ۹۵ همچنين براساس ارزيابي فعاليت ها در هفته قرآن و عترت دانشگاه ها، از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي برتر و دبيران برتر كانون هاي قرآن و عترت دانشگاه ها، تقدير به عمل آمد.

خبرنگار فرهنگی / واحد امور قرآن و عترت: اکرم شاهد

photo 2017-02-11 07-22-21

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال