یادمان شهیدان گمنام دانشگاه فردوسی مشهد 18 اسفند ماه افتتاح می شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه فردوسی مشهد، آیین افتتاح یادمان شهیدان گمنام دانشگاه فردوسی مشهد روز چهارشنبه 18 اسفند ماه سال جاری برگزار می شود .
دکتر احمدرضا اصغر پور مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه ضمن اعلام این خبر، گفت: آیین افتتاح یادمان شهیدان گمنام دانشگاه فردوسی مشهد از ساعت 15 در مسجد حضرت زهرا سلام الله علیها و در جوار مزارشهیدان گمنام دانشگاه فردوسی، با حضور دکتر سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارت و جمعی از مسئولین کشوری، استانی و دانشگاهیان برگزار می شود.
وی افزود: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بزرگداشت و تکریم یاد شهیدان و با توجه به اینکه از اردیبهشت ماه 1390  دانشگاه فردوسی مشهد به حضور پیکر مطهر دو شهید گمنام مزین شده است. تصمیم گرفته شد فضا و نمادی در خور مقام شامخ شهدا  طراحی و اجرا شود، لذا فرایند طراحی و ساخت این بنا از  همان زمان  آغاز گردید و به حمدالله  با تلاش و مساعی مهندسان و عوامل اجرایی پروژه، این بنای فاخر آماده افتتاح گردید .  همچنین در طبقه زیرین این بنا فضایی جهت موزه و گنجنیه دفاع مقدس پیش بینی شده است که انشالله در فاز بعدی پروژه به بهره برداری خواهد رسید.
 دکتر اصغرپور در خصوص ویژگی های یادمان این طور بیان داشت: طراحی این بنا توسط متخصصین و اساتید دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده و از ويژگی های فنی منحصر به فردی برخوردار است . یادمان شهیدان گمنام دانشگاه فردوسی مشهد در مجاورت مسجد حضرت زهرا (س) واقع گردیده و به سبب ذات درونی پروژه و تقدس آن از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا در طراحی آن سعی در خلق اثری ماندگار در قلب دانشگاه فردوسی شده است، در این پروژه تحقق معنایی و نماد گرایی مورد توجه بوده  و سعی به تبدیل فضا به مکان در دستور کار طراحی قرار گرفته است.
مدیر فرهنگی دانشگاه افزود: عدم استفاده از عناصر تکراری و تزیینات اضافی چون قوس ها و کلیشه های تکراری و در عوض استفاده به جا از کهن الگوهای گذشته و بومی و تبدیل آن به مصادیق معماری نوین در دانشگاه به عنوان فضایی که دائم به روز و پویا می باشد، مورد توجه بوده است.
همچنین میتوان به استفاده از نمادگرایی (عروج ) و سیالیت در فرم و تبدیل شدن ماده به نور در طرح پروژه اشاره کرد؛ پروژه  زمین (جسم مادی)  را به آسمان (نور ) پیوند میدهد  و رسیدن به عروج و شفافیت را به تصویر میکشد و پرواز از خاک تا افلاک را به زبان معماری ترسیم می کند.
وی خاطر نشان کرد: پروژه یادمان شهیدان گمنام اولین ساختمان در مشهد و شرق کشور می باشد که با بتن اکسپوز سفید اجرا گردیده است. که با نگاه مهندسی نوین و طراحی پارامتریک مفاهیم و کهن الگوهای معماری سنتی را به معماری نوین ایرانی – اسلامی پیوند می دهد.
در پایان دکتر اصغرپور از کلیه دانشگاهیان دعوت کرد در این مراسم معنوی و باشکوه شرکت نموده وبا شهیدان سرافراز ایران اسلامی تجدید میثاق نمایند.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد

poster 011 - Copy