IMG 7628

كرسي آزاد انديشي"طلاق،مسئله اجتماعي يا راه حل" روز شنبه 27 فروردین ماه در تالار رجايي دانشكده ادبيات و علوم انساني دكتر شريعتي دانشگاه فردوسي مشهد،برگزار شد.
در اين همايش كه دكتر غلامرضا صديق اورعي و دكتر حسین ميرزايي و تعدادي از دانشجويان حضور داشتند،مباحثي پيرامون مساله اجتماعي طلاق از ابعاد مختلف و آسيب هاي آن طرح شد.دكتر ميرزايي از آسيب هاي اجتماعي و كيفيت زندگي زنان بعد از طلاق سخن گفت.

وي در اين باره گفت"خانواده بايد تشكيل شود تا جامعه بقاي نسل داشته باشد ولي وقتي اين نهاد دچار آسيب شد بنيان جامعه دجار آسيب ميشود.البته آمار ها،آمارهاي مختلفي است.در سال 91، 1ميليون خانواده دچار آسيب طلاق شده اند.اگر 2 و 3 فرزند هم براي اين خانواده ها حساب كنيم يعني حدود 4 الي 5 ميليون نفر دچار اين آسيب شده اند.
وي در ادامه افزود"طلاق في نفسه جرم نيست ولي مادر خيلي از جرايم است.زنان طلاق گرفته و مردان طلاق گرفته براي انحرافات جنسي بيشتر مستعد هستند كه ميتواند بنيان خانواده را سست كند.دكتر ميرزايي همچنين بيان كرد"در اينكه طلاق مساله اجتماعي است يا راه حل،نيتواند براي عده اي آسيبش بيشتر باشد و براي عده اي نه ، در خارج از كشور NGO شخصی وجود دارد كه در عرض نيم ساعت طلاق جاري ميشود.در آن جوامع اين موضوع شايع است و بر كيفيت زندگي انسان ها تاثير مي گذارد.طبق آمار ها،40 درصد از زناني كه بعد از 30 سالگي طلاق مي گیرند هرگز ازدواج نمي كنند."
وي در پايان از نتايج رساله يكي از دانشجويان كه در رابطه با موضوع طلاق بود سخناني را طرح كرد.وي گفت:آسيب هاي طلاق بسيار زياد است،بيشتر افرادي كه طلاق گرفته اند معمولا آشنايي قبلي زيادي باهم نداشته اند و وقتي ازدواج كرده اند دچار اختلافات فراواني شده اند."
در ادامه اين نشست دكتر صدیق اورعي سخناني را در اين رابطه مطرح كرد.وي گفت"هنجارهاي جامعه ايران تغيير نكرده است بلكه از بين رفته است.هنجار شيوه از زندگي است كه اكثر مردم آن را رعايت ميكنند و خلاف آن را تحمل نميكنند.اين،غير از روش دلخواه زندگي هر فردي است.شما وقتي مي بينيد هنجاري شكسته شده است از هنجار شكننده بازخواست مي كنيد و او پاسخ نامناسبي مي دهد.ديگران شما را محكوم مي كنند.در حال حاضر قاعده اي وجود ندارد كه نقض شده باشد. وقتي كه ما فقدان فرهنگ داريم مسئله اين مي شود كه آيا ما توان حل نساله را داريم يا خير؟ قطعا ما كتد ذهن تر از ديگران نيستيم.آيا بشر هاي معمولي مي توانند 1 ميليون مساله را در عرض 40 سال حل كنند؟ وي در ادامه گفت"در حاليكه اگر مي توانستند اين مسائل را حل كنند و شما ياد گرفته بوديد توان شما صرف يادگيري مسائل ديگري مي شد.
وي افزود"از وقتي شما يك هنجار را كنار مي گذاريد همه از شما مي خواهند مسئله را حل كنيد.حكومت كمترين توجه را به امور اجتماعي دارد و اگر گاهي در امور اجتماعي اظهار نظر مي كند چيز بدي نيست.فرهنگ جامعه سد محكمي در برابر خودكامگي هاي حكومت است.
در ضمن اين نشست دانشجويان نظرات و سوالاتي را مطرح كردند.
گفتنی است این نشست به همت دبیرخانه کرسی های آزاد اندیشی دانشگاه فردوسی مشهد و معاونت اجتماعی وزارت کشور برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: حسيني