جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور در دانشگاه زنجان به کار خود پایان داد

1536477506-photo-2-

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه های کشور، روز شنبه هفدهم شهریورماه در دانشگاه زنجان رسماً آغاز به کار کرد.

در روز اول این جشنواره حدود ۴۵۰ دانشجو از دانشگاههای سراسر کشور در رشته های حفظ ۵، ۱۰، ۲۰ جزء و حفظ کل قرآن کریم، قرائت تحلیل، تحقیق و همچنین اذان، دعا و مناجات، مفاهیم نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، حفظ موضوعی قرآن، آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن و در دو دسته آقایان و بانوان در ۴ سالن غدیر، سهروردی، روزبه و شریعتی دانشگاه زنجان با هم به رقابت پرداختند.
همچنین همزمان با این جشنواره قرآنی، اولین نشست تخصصی کارشناسان دینی و مذهبی کارشناسان دانشگاه های سراسر کشور با حضور بیش از ۸۰ نفر از کارشناسان دانشگاه های سراسر کشور در سالن کاوه دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه زنجان برگزار شد.

تبادل نظر و هم اندیشی کارشناسان و برگزاری کارگاه تخصصی «راهکارهای ارتقای فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها» و «کارگاه گفتمان سازی قرآنی در دانشگاه ها» از برنامه های این نشست بود.

این جشنواره در صبح روز 18 شهریور ماه، در دانشگاه زنجان به کار خود پایان داد.

1536481357-whatsapp-image-2018-09-09-at-12.32.30-pm-1-

نماینده ولی فقیه در استان زنجان در این مراسم اظهار کرد: عترت در کنار قرآن به عنوان ثقل اکبر و اهل بیت (ع) به عنوان ثقل اصغر همواره در کنار هم قرار دارند که پیامبر گرامی اسلام به ویژه در سال پایان عمر شریفشان به این امر تاکید داشتند.

آیت‌الله شیخ علی خاتمی افزود: امروزه یکی از مشکلات جهان اسلام فاصله اندازی بین عترت و قرآن حالا دانسته و نادانسته است در حالی که این دو جدایی ناپذیرند.

وی با اشاره به اینکه قرآن کلام الهی است و اهل بیت (ع) نیز خواستار وحی است؛ تصریح کرد: با این حال برخی‌ها دانسته و نادانسته و از روی غفلت از کنار اهل بیت عبور می‌کنند و در این زمینه افراط و تفریط می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به تمدن ۸ هزار ساله ایران گفت: قطعاً فرهنگ ایران نیز باید مطابق با فرهنگ ۸ هزار ساله باشد؛ چون ناب‌ترین و جذاب‌ترین بعد اسلام و قرآن را در کنار اهل بیت (ع) را ایران اسلامی قبول کرده است و در این راستا در طول تاریخ بیش از یک هزار و ۳۰۰ ساله عملاً آن را نشان داده است.

وی با اشاره به اینکه وجود بیش از ۸ هزار امامزاده در ایران اسلامی یک دلیل روشن است که مامن اهل بیت (ع) بوده است؛ تصریح کرد: بسیاری از این امامزادگان نیز به شهادت رسیده‌اند و پس از شهادت مردم همان منطقه نیز خود در راه دفاع از امامزادگان به شهادت رسیده‌اند.

آیت‌الله خاتمی در ادامه با اشاره به هجمه‌های دشمنان با عناوین مختلف افزود: دشمن با همه توان تلاش خود برای ضربه زدن به کشور تلاش کرده است؛ اما دیدبان‌های هوشیار و بصیر تاریخ این هشدارها را داشته‌اند که امروز هم دیدبان حکیم؛ فرزانه و دلسوز مقام معظم رهبری تذکرات و هشدارها و خطرات لازم را بیان می‌کنند و این نشان داده است که در طول ۴۰ سال حتی ما قوی‌تر نیز شده‌ایم.

وی با اشاره به روال تاریخی سپری شده برای تبلیغ دین اسلام تصریح کرد: در زمان پیامبر اکرم (ص)؛ هیچ نوع وسیله ارتباطی از جمله شبکه‌های مجازی و ماهواره نبود و آن حضرت با کمک سحابه خود به تبلیغ و ترویج دین می‌پرداختند.

رئیس دانشگاه زنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: دانشگاه زنجان هر ساله برگزاری برنامه‌های متعددی را شامل کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی را به عهده می‌گیرد؛ اما برگزاری جشنواره قرآن کریم تفاوتی با آنها دارد و در واقع یک توفیق بزرگ برای دانشگاه محسوب می‌شود و از این بابت به خود می‌بالیم.

محسن نجفیان با اشاره به اینکه امروز هرچه داریم از قرآن داریم و آبرو و عزت و هستی ما از قرآن کریم است؛ تصریح کرد: هر قدر در راستای تعمیق و گسترش مفاهیم قرآنی تلاش کنیم؛ وظیفه خودمان را قطعاً به نحو شایسته انجام نداده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌های زیرپوشش وزارت علوم فعالیت خوبی در حوزه قرآنی دارند؛ گفت: البته سرمایه‌های عظیمی نیز در اختیار این دانشگاه‌هاست.

رئیس دانشگاه زنجان با اشاره به اینکه همین رویداد فرهنگی عظیم با گستره ‎ ای که دارد؛ یک سرمایه بزرگی برای استان محسوب می‌شود؛ اضافه کرد: تک تک قاریانی که در این مراسم حضور داشتند؛ در واقع سرمایه بزرگ کشور هستند.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم برگزاری چنین جشنواره‌هایی به صورت مستمر ادامه داشته و گسترش پیدا کند؛ تصریح کرد: البته این ظرفیت نیز وجود دارد که یک بخش برای اعضای هیآت علمی نیز اجرایی و عملیاتی شود.

گفتنی است سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور با حضور ۴۵۰ مهمان از دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی سراسر کشور برگزار و شرکت‌کنندگان در بخشهای آوایی، معارفی، هنری، ادبی، فناوری و پژوهشی در دانشگاه زنجان حضور داشتند. جشنواره در بخش آوایی با حضور ۱۷۸ نفر و در بخش معارفی باحضور ۱۷۲ نفر برگزار شد. همچنین در سایر بخشهای هنری، ادبی، پژهشی و فناوری پیش از جشنواره به دبیرخانه ارسال و داوری شده بود در مراسم اختتامیه از رتبه‌های اول تا سوم همه بخش‌ها تقدیر شد.

1536485668-whatsapp-image-2018-09-09-at-2.02.54-pm

image 2018 9 10-11 3 3 1 SBx