نخستین نشست از سلسله نشست های ایران دخت برگزار شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ نخستین نشست از سلسه نشست‌های ایران دخت با همکاری کارگروه مطالعات زنان انجمن علوم سیاسی خراسان و با موضوع نقد و بررسی کتاب "عقل مذکر ؛ مردانگی و زنانگی در فلسفه غرب"، اثر ژنویو لوید، در تاریخ یکشنبه ۲۹ مهر ماه ۹۷ در محل مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه برگزار شد.

در این نشست دکتر روح الله اسلامی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی، درباره‌ی محتوای کتاب عقل مذکر بیان کرد: این کتاب درسال ۱۳۸۲ به چاپ رسیده و بسیار کتاب ارزشمندی است که فهم عمیقی به انسان می دهد و از نظر فمینیست‌های نسل سوم نوشته شده است که طرفدار حقوق زنان هستند و به سه دسته تقسیم شده اند: فمینیست‌های نسل اول که می‌خواهند زنان از نظر آزادی مثل مردان باشند؛ دسته دوم فمینیست‌هایی که می‌خواهند براساس عدالت، زن‌ها همچون مردها باشند؛ و دسته ی سوم فمینیست‌هایی هستند که اصلا نمی‌خواهند زن و مرد همانند هم باشند.

وی در این خصوص ادامه داد:  این کتاب ادعایش بر این است که فلسفه، مردانه است و به سوالاتی از قبیل چرا فیلسوف زن نداریم، چرا فسلفه مردانه است و فیلسوف چه نقشی دارد، پاسخ داده است.

عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی‌ در ادامه اظهار کرد: این کتاب جنگ طلب و خودخواه است و به سه قسمت تقسیم شده قسمت اول به دوره یونان اختصاص یافته است دراین دوره هرچه عقلانی و نمود خوبی است به مرد نسبت می‌دهند و آنچه احساسی، جزئی، تاریکی وغریزی است به زن نسبت می دهند. و هم چنین در اندیشه‌های این دوره نوعی دوگانگی بین مرد و زن مشاهده می‌شود.

دکتر اسلامی افزود: قسمت دوم این کتاب به بخش ‌‌قرون وسطی اختصاص یافته است در این دوره نیز عقل مذکر تقویت می‌شود و هرگاه صحبت از آگاهی و عقلانیت می شود می‌گویند خواست خدا بوده است. درقسمت سوم این کتاب که به دوره مدرن اختصاص یافته است، عقل مذکر هنوز باقی مانده است و طبعیت را به زن نسبت می دهند و مرد را یک عقل مدیریتی در نظرمی گیرند که باید بر طبیعت سلطه داشته باشد.

وی درپایان اشاره کرد: فضا نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است و از رهبری گرفته تا ریاست جمهوری هیچ کدام مخالف حقوق زنان نیستند.

باشگاه خبرنگران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه قرایی

کلاس اخلاق حجت السلام و المسلمین قرائتی- بهمن ماه 1397