IMG 9840

افتتاحیه ی نشست معاونان و مدیران دانشجویی و  فرهنگی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منطقه 9 کشور در 19 مرداد ماه 1396 در محل تالار رودکی دانشگاه فروسی مشهد برگزار شد .
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر محمد کافی رییس دانشگاه فردوسی مشهد در جریان افتتاحیه  این نشست ، ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان جلسه بیان کرد:بسیار خوشحالم که میزبانی این گردهمایی جامع به دانشگاه فردوسی مشهد سپرده شده و ما حوزه های مختلف دانشجویی را در کنار هم می بینیم.
وی ادامه داد:ما در دانشگاه فردوسی  جلسات مختلفی را به صورت جداگانه برگزار کردیم ولی اینکه ما گرد هم بیاییم و این حوزه ها را به صورت جامع برگزار کنیم بسیار خوشایند است.
رییس دانشگاه فردوسی ضمن تقدیر و تشکر از حاضران در نشست ، برای حضور در انتخابات 29 اردیبهشت ماه افزود: بیشترین بخش از بدنه ی دانشگاه  ها که درگیر انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا بودند ،حوزه ی معاونت دانشجویی و فرهنگی بوده است.

وی در ادامه تاکید کرد:اگر بخواهیم به اهمیت و نقش  حوزه ی دانشجویی و فرهنگی اشاره کنیم می توانیم بگوییم که شخصیت شهروندی ، فرهنگی ،سیاسی ، اداری و بسیاری از شعون اجتماعی و فرهنگی دانشجو و دانش اموخته ی دانشگاه شکل می گیرد.وی در این خصوص ادامه داد: درست است که تخصص در کلاس ها و ازمایشگاه ها ارائه و تدریس می شود ولی تمرین شهروندی و زندگی اجتماعی فقط در حوزه ی دانشجویی و فرهنگی شکل می گیرد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد  ضمن بیان خاطره دوران دانشجویی خود ، بیان کرد: خاطرات دوران دانشجویی از ذهن انسان پاک نمی شود و هر خاطره به صورت دراز مدت در ذهن انسان می ماند.در این دوره یک اتفاق معمولی برای انسان سرمشق و سرلوحه می شود.
وی تصریح کرد: شعور سیاسی ،اجتماعی و شهروندی که در دانشجویان ایجاد شده نتیجه ی دست رنج و تلاش تک تک شماست .اگرچه درست است که با وجود کمبود ها و محدودیت ها نمی توان دانشجویان را راضی نگه داشت.
وی ادامه داد:محدودیت در حوزه ی فرهنگی ،دانشجویی ،اجتماعی زیاد است اما دانشجویان انقدر خردمند و اگاه اند که شرایط را درک می کنند.
رییس دانشگاه فردوسی همچنین تاکید کرد : امیدوارم بتوانیم با انگیزه و صبر جوانانمان را برای اداره ی این مملکت تربیت کنیم .
دکتر کافی در پایان اظهار کرد: امیدوارم در این  جلسه ی باشکوه که چهره های فرهنگی ،دانشجویی،مشاوره و ... را که  در کنار هم میبینیم، بتوانیم میزبان خوبی باشیم.

دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان ، ضمن عرض سلام و خیر مقدم به حاضران اظهار داشت : با توجه به اولین نشست مشترک مدیران دانشجویی و فرهنگی ، ابتکار این فکر و ایده که همکاران فرهنگی و دانشجویی جلسات مشترک داشته باشند به این دلیل است که وظایف این دو حوزه کاملا وابسته به یکدیگر است . قبل از ادغام تشکیلاتی ، وحدت فکری و کاری به لطف خدا در همه ی دانشگاه ها وجود دارد . اما وحدت تشکیلاتی که در اوایل این دوره در وزارتخانه مطرح شد، به دلیل حجم هماهنگی های ستادی که باید صورت گیرد در شرایط کنونی ضروری نیست و متناسب با شرایط جمعیتی ، قدمت و شرایط منطقه و درصورت مصلحت دانشگاه می تواند صورت گیرد .  
صدیقی در ادامه افزود : یک معاونت مقتدر در دانشگاه بهتراز  وجود دو معاونت در دانشگاه است  ، گاه این انسان ها هستند  که به پست ها ارزش و  اهمیت می بخشند ، افرادی هستند که درپست های پایین تر قراردارند اما به اندازه معاونت فعالیت می کنند . اهمیت دادن به برنامه ها و مسائل ضرورتا به تشکیلات وابسته نیست و ارتباط کاری دو حوزه فرهنگی و دانشجویی جدی است  .
وی ضمن اشاره به خدمات ارائه شده به دانشجویان گفت : دریک مقطع زمانی در شروع دولت جدید مطالبات دانشجویی اعم از صنفی و سیاسی جدید تر شده است . این دو واحد باید باهم تلاش کنند تا  پاسخگویی لازم را داشته باشند .
وی افزود : اولین گام پیشگیری است ، حتی المقدور نگذاریم کار به شرایط بحران برسد به همین دلیل درون دانشگاه ها به یک ستاد بحران برای پیش بینی نیاز داریم.همواره باید متوجه این موضوع باشیم که مطالبات وجود دارد و بروز خواهد کرد .

دکتر فضل الله ایرجی مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ضمن عرض خیر مقدم به حاضران و تقدیر و تشکر از مسئولین دانشگاه فردوسی گفت : ماهیت و کارکرد دانشگاه در کشور ما با یک تاریخ پیوند خورده است که به جهت مشکلاتی که در نوسازی و توانمند سازی بخش های مختلف وجودداشته ،در ادوار مختلف آن تاریخ نیاز دولت ها و کشورها بوده است زیرا که دانشگاه می تواند از توسعه و رشد کشور حمایت کند  . در هر حال چه بخواهیم چه نخواهیم این نهاد با سیاست زاده شده است و براساس نیاز و خواست دولت ها شکل گرفته است .
وی در ادامه اظهار داشت : امروزه دانشگاه با تحولات و پویش های فرهنگی و سیاسی کشور میوند خورده است کما اینکه در انتخابات 29 اردیبهشت همین سال بیشترین بخش حاضر و فعال را دانشجویان تشکیل  دادند و با حضور آن ها پویش عجیبی در انتخابات شکل گرفت .

ایرجی خاطر نشان کرد : انقلاب اسلانی ایران پیش از هرچیز دیگری یک داعیه فرهنگی دارد و پدیده ای فرهنگی است. البته این به معنی انکار برخی از ضرورت ها و کارکرد های اصلی دانشگاه اعم از مهارت آموزی و تولید علم و پژوهش نیست.
وی با اشاره به وجود فرصت ها وتهدیدها د و نیز وجود انحرافات اجتماعی در دانشگاه بر ضرورت توجه به آن ها تاکید کرد و گفت : علایق مختلف اجتماعی ، تغییرات نسلی و سبک زندگی که نمایش آن را دردانشگاه با الگوهای متنوع شاهد هستیم و علایق و گرایشات متنوع سیاسی در دانشگاه ها وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد  . هم چنین کشور ما دارای تنوع فرهنگی است و متناسب با آن مطالباتی اعم از قومی و زبانی و اقلیت های مذهبی وجود دارد  که ببرای رسیدگی به آن ها و با توجه به شرایط فعلی کشور ما در منطقه  لازم است تا به یک  اجماع و همبستگی ملی برسیم .

دکتر پورکیانی مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز گزارشی از دستاورد ها و فعالیت هایی که در طی چهار سال با کمک مدیران فرهنگی در دانشگاه ها بدست آمد را مطرح کرد و بیان کرد :در بخش طرح توسعه و مدیریت منابع اتفاق تاریخی که روی داد این بود که برای اولین بار در سال ۹۶ ما توانستیم برنامه ای مستقل در بودجه ی تحصیلی دانشگاه ها ایجاد بکنیم که استارت آن را در سال ۹۴زدیم و با رایزنی های متعدد که با سازمان برنامه داشتیم بسیار تلاش شد که بودجه ی مستقلی در بودجه تفضیلی دانشگاه ها ایجاد شود که علیرغم تلاش مسئولان این اتفاق نیفتاد.سال ۹۴ به یک عنوان یک فعالیت پیش بینی کردیم که در سال ۹۵ذیل یک برنامه رفاهی قرار گرفت. همانطور که میدانید همواره بودجه ورزش با دو امضای معاون فرهنگی و معاون دانشجویی به دانشگاه ابلاغ می‌شود که ۸تا۱۰درصد بودجه فرهنگی را به ورزش اختصاص دادیم که اتفاق خوبی برای آن نیفتاد ضمن اینکه ما  معتقدیم مسائل فرهنگی مسائل قابل توجه و مهمی در عرصه مدیریت دانشگاه هاست ولی یادمان باشد که «ز نیرو بود مرد را راستی ز سستی کژی زاید و کاستی»به هر حال ممکن است ناهنجاری هایی که در بعد فرهنگی اتفاق میفتاد بخشی از آن به علت عدم تندرستی و عدم سلامت جسمانی باشد که ما معتقدیم سلامت تربیت بدنی در واقع تربیت از طریق فعالیت های بدنی است نه تربیت بدن.

وی افزود:امروزه در بودجه تحصیلی دانشگاه ها برنامه ای با این عنوان داریم که ۱۰۶میلیارد تومان هم در بودجه دانشگاه ها دارد که علاوه بر بودجه ای که دانشگاه در سال های گذشته داشته این عدد اضافه شد که اتفاق خوب و مبارکی در مدیریت دانشگاه هاست.

مدیر کل تربیت بدنی اظهار داشت :این برنامه با دو فعالیت خدمات و کالاهای ورزشی و فعالیت های ورزشی ذیل برنامه قرار داده شد و ۱۲ملیارد تومان در بعد تملک داده بود. که این ردیف متاسفانه در سال۹۳ حذف شده بود که با تلاش هایی ، مجددا با بودجه ۵ میلیاردتومان ایجاد شد و سال بعد با مقداری افزایش که امسال به ۸میلیارد تومان رسید.نکته بعدی این بود که ما از محل عمرانی از هماهنگی ای که با آقای دکتر رخشانی داشتیم اتفاقات خوبی برای ما ایجاد شد.در سال ۹۱ بدلیل مشکلاتی که در بودجه کشور وجود داشت بودجه اداره کل تربیت بدنی به یک چهارم کاهش دادند و متاسفانه همواره بحران های اینچنینی اولین ترکشش به ورزش اصابت میکند.البته ما امسال بودجه را از طریق ستاد۲۷٪افزایش دادیم که اگر سال بعد این روند تکرار شود به عدد قابل توجهی خواهیم رسید.
وی با اشاره به طرح دانشگاه سبز عنوان کرد:ما با پیگیری های که در اداره کل تربیت بدنی داشتیم سازمان برنامه ، ردیفی را برای دانشگاه ایجاد کرد که ۳۵میلیون تومان امسال به این ردیف اختصاص داده شد. و ما هم با همکاری هایی که داشتیم و کارگروه هایی که داشتیم بخشی از  این بودجه را صرف برنامه ای به نام ورزش سبز کردیم.

وی همچنین ادامه داد:ما معتقدیم ورزش فقط والیبال کوهنوردی و شنا و...نیست بلکه ما منابع خدادادی زیادی از جمله شرایط جغرافیایی منطقه داریم که میتواند هم ورزشی  و هم گردشگری باشد.ظرفیت های زیادی در زمینه ورزشی در دانشگاه ها وجود دارد از قبیل انجمن محیط زیست یا انجمن هوش مصنوعی و رباتیک ورزشی که فعالیت بسیار خوبی داشته است.
وی افزود:بحث تقدیر از پیشکسوتان در ورزش که ما به آن می‌بالیم.تعاملاتی که با بخش های مختلف مثل شورای عالی انقلاب فرهنگی٬کمیسیون تشخیص مصلحت نظام٬سازمان محیط زیست٬اتاق بازرگانی و وزارت ورزش و صدا و سیما انجام دادیم و از ظرفیت های مختلفی که در آنجا هست استفاده میکنیم.

 در ادامه دکتر علیرضا آزاد رئیس گروه مطالعات و برنامه ریزی معاونت فرهنگی ،اجتماعی دانشجویی ضمن خوشامدگویی به مهمانان جلسه گفت:امیدوارم دقایقی که در خدمت شما بزرگواران هستیم زمینه ی انتقال تجربه ای باشد که در دانشگاه فردوسی داشته ایم.

دکتر آزاد ادغام دو معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونت دانشجویی در سال گذشته در دانشگاه فردوسی را یاداوری کرد و افزود:  در ذیل این معاونت چارت جدیدی ارائه شد که  چهار مدیریت و دو بخش که در کنار مدیران نقش راهبری دارند فعالیت می کنند و به صورت ویژه گروه مطالعات و برنامه ریزی در این معاونت به وحود امده است .
وی ایجاد پشتوانه ی فکری برای افزایش اثربخشی فعالیت های فرهنگی را از اهداف این گروه دانست و افزود:انچه که در بخش دانشجویی انجام‌ می شودبستر های فعالیت های فرهنگی است و سعی بر این است که از مدیریت فرهنک به سوی مدیریت فرهنگی و ارتقا فرهنگ مدیریتی در تمامی این بخش ها حرکت شود.

وی در ادامه طراحی و اجرای نظام بودجه ریزی و سیاست گذاری مالی در تمام بخش های معاونت فرهنگی ،اجتماعی ،دانشجویی را از دیگر اهداف گروه مطالعات و برنامه ریزی دانست و اعلام کرد: ما در گروه مطالعات و برنامه ریزی پس از یک سال تقریبا به ۵۰ درصد از انچه که در وضع مطلوبمان ترسیم کرده ایم دست یافته ایم.
رئیس گروه مطالعات چ برنامه ریزی معاونت فرهنگی ،اجتماعی دانشگاه ضمن بیان گزارشی از مجموعه فعالیت های این گروه بیان کرد: ما در کارگروه هایی از مدیران و معاونین دانشگاه در ۲۰ سال گذشته استفاده کرده ایم و در برخی از تصمیمات کلان دانشگاه با مشارکت تمامی مدیران سابق و کنونی  انجام می شود.
دکتر آزاد در پایان بیان کرد: امیدوارم این موضوع در سایر بخش های دانشگاه و نیز دانشگاه های دیگر فرهنگ سازی شودو از تمامی ظرفیت ها در خصوص پیشبرد فعالیت ها و اهداف استفاده شود.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ میناشهابی ،مریم یعقوب پور

IMG 9825

IMG 9905

نوشتن دیدگاه

ارسال