1747973

دکتر محمد کافی رییس دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت : دیپلماسی علمی پایدارترین پل ارتباطی بین کشورها است و حتی بزرگ‌ترین چالش‌ها هم معمولا نمی‌تواند این پل را خراب کند.

دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: با توجه به اینکه دانشگاه فردوسی مشهد در شهر امام رضا(ع) قرار دارد، هدف ما این است که دانشگاهی باشد که در کشورهای اسلامی به عنوان یک مرجع علمی شناخته شود و هر دانشجو مسلمان که بخواهد از خدمات تراز اول علمی برخوردار باشد، دانشگاه فردوسی مشهد را انتخاب کند

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به دستاوردهای شبکه جامع دانشگاهی استان، خاطرنشان کرد: اولین دستاورد این شبکه این بوده که دیگر چالش‌های گذشته وجود ندارد. در گذشته رقابت بسیار ناسالمی بین مراکز علمی حاکم بود اما امروز  به دوستی تبدیل شده است. با ایجاد این شبکه از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها به صورت هم‌افزا استفاده می‌شود و ظرفیت‌های بومی در جهت شادی و امید دانشجویان دانشگاه به کار گرفته می‌شود؛ نمونه‌ آن مسابقات ورزشی و فرهنگی بین دانشگاه‌های مختلف است.

کافی اضافه کرد: ما در شبکه جامع دانشگاه‌های خراسان رضوی برنامه داریم که پروژه‌های بزرگ را بپذیریم و از تمام توان دانشگاه‌ها برای اداره پروژه استفاده شود اما در این زمینه هنوز موفق نبوده‌ایم، زیرا کلان پروژه‌ها در سطح کشور دچار رکود بوده است.

وی تاکید کرد: دانشگاه فردوسی مشهد طی چهار سال گذشته درخشش بی‌نظیری در حوزه‌های مختلف داشته و توانسته رتبه اول را در بخش فرهنگی و هنری، ورزشی و دیپلماسی علمی در کشور کسب کند.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: این دانشگاه در رتبه‌بندی بین‌المللی سایماگو رتبه اول شتاب علمی را در بین دانشگاه‌های کشور کسب کرده و طی یک سال، 82 پله صعود داشته است و اکنون 490‌امین دانشگاه جهان است.

کافی افزود: براساس ارزشیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد، سومین دانشگاه جامع کشور بوده و در اخبار غیررسمی بیان می‌شود که هم‌اکنون دومین دانشگاه جامع کشور است. براساس رتبه‌بندی سایماگو دانشگاه فردوسی مشهد 19‌امین دانشگاه منطقه است که باید به رتبه تک‌رقمی برسد.

وی با بیان اینکه نماینده دانشگاه فردوسی در تمام ارکان برنامه‌ریزی استان حضور داشته است و صنعت به دانشگاه آمده است، افزود: تلاش کردیم دانشگاه فردوسی مشهد را به عنوان مرجعیت علمی استان مطرح کنیم و در همین جهت شبکه جامع دانشگاه‌های استان با رهبری دانشگاه فردوسی روزبه‌روز توانمندتر می‌شود.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به مسئله گفتمان فرهنگی در دانشگاه فردوسی، عنوان کرد: شعار ما در دانشگاه دانشجومحوری است؛ از نظر ما همیشه حق با دانشجو است و امروز این شعار عملی‌تر می‌شود. ما اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان را اعضای خانواده دانشگاه فردوسی می‌دانیم و اگر کسی ضعیف‌تر است باید به او کمک کنیم تا رشد کند و این فرهنگ هم امروز در دانشگاه جای افتاده است و ما سعی کردیم با جامعه ارتباط داشته باشیم و تقریبا موفق بودیم.