به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، مراسم استقبال از دانشجویان نو ورود  دانشکده کشاورزی یکشنبه 16 مهرماه در محل آمفی تئاتر ساختمان تحصیلات تکمیلی این دانشکده برگزار شد.
دراین مراسم که با حضور هیئت رئیسه،مدیران گروه های آموزشی و دانشجویان  برگزار شده بود ، دکتر حسن عاقل ضمن خیر مقدم به دانشجویان جدید،به انتظارات دانشکده از دانشجویان و همچنین  به زمینه های رشد علمی و کارآفرینی در دانشکده پرداخت. وی همچنین بیان کرد:با اینکه از زمان تاسیس این دانشکده مدت چندانی نمی گذرد ولی از دانشکده های تراز اول محسوب می شود. این دانشکده از نظر علمی بهره وری خوبی داشته و در میان دانشکده های دیگر در سطح بسیار خوبی قرار دارد.

در ادامه دکتر احمد نظامی رئیس دانشکده کشاورزی از سابقه دانشکده کشاورزی در عرصه های علمی سخن گفت. وی اظهار داشت:دانشکده کشاورزی مشهد هشتمین دانشکده کشاورزی برتر در سطح جهان اسلام است.در 40 سالی که از تاسیس این دانشکده می گذرد اساتیدی در این مکان حضور داشته اند که در کشور نمونه اند. بسیاری از حرکتهای علمی در سطح کشور از دانشکده کشاورزی مشهد آغاز شده است.
وی افزود:کشاورزی یک علم است هرچند در طول زمان برای تامین معاش بشر به شیوه سنتی بسیاری از محصولات کشاورزی را تامین می کرده است ولی در حال حاضر در دنیا تامین غذا نیازمند تخصص است.
دکتر نظامی با بیان اینکه بخشی از تامین آرامش فکری ما از طریق پرورش گیاهان زینتی است اضافه کرد: چالش هایی که بشر در 50 سال گذشته با آن مواجه شد باعث شد که به کشاورزی حرفه ای رو بیاورد.به طور مثال هنگام گران شدن نفت.همانطور که اطلاع دارید وجود ضایعات پلاستیکی در طبیعت بسیار مشکل زا هستند.متخصصان کشاورزی پلاستیک های زیستی تولید میکنند.امروزه بشر به دنبال تولید سموم زیستی است.
وی گفت:در زمینه گیاهان دارویی باید گفت که امروزه تبدیل به صنعت گیاهان دارویی شده است در حالیکه در گذشته این گیاهان از طبیعت جمع میشدند.این صنعت نیاز دارد که گیاهان دارویی به صورت اهلی شده تولید شوند.امروزه در دنیا به مساله تولید غذا به صورت مکمل دارویی و غذایی نگاه می کنند.
دکتر نظامی در ادامه از نقش کشاورزی در صنعت خودرد و همچنین از تغییرات اقلیمی و مشکلاتی که این دگرگونی های آب و هوایی بر محصولات کشاورزی می گذارند گفت و اظهار کرد:شما در چنین شرایطی محصولاتتان را از دست میدهید مگر اینکه از قبل آمادگی داشته باشید.دانشمندان بخش کشاورزی راهکارهای بسیار خوبی برای این مشکل ارائه کرده اند.
وی سپس به مشکلات فارق التحصیلان رشته کشاورزی پرداخت و یکی از مشکلات اساسی آنها را عدم مهارت آنها برشمرد و تصریح کرد:تخصص و علم شما باعث برتری شما در اسن رشته میشود.اگر نتوانید شایستگی های لازم را بواسطه کسب مهارت در این حوزه به دست آورید شکست خواهید خورد.
در پایان دانایی،مهارت آموزی،توانایی،کارآفرینی و اشتغال را 5اصل طلایی موفقیت در این دانشکده عنوان کرد.
در ادامه مراسم دکتر سعید ملک زاده شفارودی،معاون آموزشی فرهنگی به معرفی گروههای آموزشی پرداخت.وی همچنین بیان کرد: امیدواریم بتوانیم این مسیر را به پشتوانه دانشکده کشاورزی با اهداف عالی دنبال کنیم و با تلاش مداوم بستری برای رشد و شکوفایی دانشجویان فراهم کنیم.
لازم به ذکر است در ادامه مراسم تعدادی از دانشجویان برتر در زمینه کارآفرینی از تجربیات خود در این عرصه سخن گفتند.
گفتنی است دانشجویان از نمایشگاه آشنایی با تشکل های دانشجویی و شرکت های دانش بنیان و کار آفرین این دانشکده بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد : حسینی

photo 2017-10-09 12-50-17