به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با عنوان «آیا روش امام حسین (ع) برای ما الزام آور است؟» در روز چهارشنبه 17 آبان  در محل آمفی تئاتر دانشکده الهیات و به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده الهیات برگزار شد.

حجت الاسلام محمدسروش محلاتی در جریان این نشست بر این نکته کلیدی اشاره کرد : یکی از مهترین سوالاتی که می‌تواند در رابطه با موضوع کربلا و امام حسین (ع) پرسیده شود اما در عین حال مورد کمترین توجه واقع شده است همین سوال است که آیا اقدامات، حرکات و شیوه رفتاری امام حسین (ع) -در شرایطی که دشمن با عده کثیر در مقابل ما قرار گرفته است- قابل تبعیت و تکرار است؟ به عبارت دیگر وقتی که احتمال شکست در یک نبرد یا مبارزه ای مانند قیام امام حسین (ع)،  تقریبا قطع به یقین است آیا باید تن به چنین کاری داد یا خیر؟
وی در این خصوص ادامه داد :در پاسخ به این سوال باید گفت که اولا امام حسین (ع) در شرایطی دست به مبارزه زدند که اسلام در خطر بود و غیر از شهادت راه دیگری برای حفظ دین وجود نداشت همچنین حفظ دین پیامیر (ص) وظیفه بنیادین امام حسین (ع) بود نه افراد معمولی در هر عصر و زمانی. دوم آنکه چنانچه امام حسین (ع) با یزید بیعت می‌کردند مشروعیت حکومت او بسیار بالا می‌رفت و این در حالی است که بیعت یک فرد عامی چنین درجه ای از تاثیر را ندارد. سوم آنکه بیعت امام حسین (ع) فقط به معنای دادن حکومت به بنی امیه نبود بلکه آنها خواهان تسلیم کامل امام حسین (ع) در مقابل خودشان و پذیرش تمام دستوراتشان بودند.این اتفاق سابقا برای هیچ امامی نیفتاده بود و بعد نیز تکرار نشد.

حجت الاسلام محلاتی همچمین تاکید کرد: اصول  پایه ای اسلام باید مبنای عمل ما باشد. بطور مثال امر به معروف و نهی از منکر یا مقابله با سلطان جائر بر همه لازم است اما دارای قیودی است و مراحل بالاتر آن که مستلزم اقدامات اساسی مثل قیام و خونریزی ، مختص امام می‌باشد و تا شرایط آن مهیا نباشد نمی‌شود به راحتی وارد آن شد.

وی در پایان ضمن اشاره به قیام امام حسین بیان کرد : ما نباید بگوییم چون امام حسین (ع) قیام کرده است ما هم موظف به قیام علیه کفر و ظلم هستیم . تبعیت بی چون و چرا بدون در نظر گرفتن آن شرایطی که امام حسین (ع) در آن قرار داشته است کار اشتباهی است.

در پایان این نشست، حضار و علاقه مندان سوالات خود را در رابطه با موضوع بحث مطرح نمودند.

باشگاه خبرنگاران  دانشگاه فردوسی مشهد : فاطمه کمیلی

photo 2017-11-09 19-31-07