روز ۲۴ آبان ماه هر سال در تقویم ایران به عنوان روز کتاب ، کتابخوانی و کتابدار نام گذاری شده است . علت نام گذاری این روز در تقویم به خاطر ارزش والای کتابخوانی و رشد فرهنگ کتابخوانی در جامعه است .به همین مناسبت باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد گفت و گویی با دكتر زهره عباسي، رئیس مركز اطلاع رساني و كتابخانه دانشگاه فردوسي مشهد انجام داده است.
دكتر زهره عباسي، رئیس مركز اطلاع رساني و كتابخانه دانشگاه فردوسي مشهد ضمن گرامیداشت این روز ، در خصوص فعالیت  کتابخانه های دانشگاه توضیح داد :كتابخانه دانشگاه فردوسي شامل كتابخانه مركزي  وسه  كتابخانه دانشكده اي است.منابع موجود در كتابخانه ها بيش از٥٠٠هزار نسخه است و در حال حاضر در كتابخانه مركزي حدود ٢١هزار پايان نامه تحصيلات تكميلي دانشجويان فردوسي نگهداري مي شود.دانشجويان حضوراً مي توانند از پايان نامه ها استفاده كنند . كتاب ها در دو بخش كتاب هاي قابل امانت و كتاب هاي مرجع تقسیم بندی شده اند و از چنين كتاب هايی حضوراً استفاده مي شود.

وی از خدمات بخش اطلاع رساني از جمله اينترنت ، جست و جوی کتاب ها، آموزش به دانشجويان براي جست وجو، مقالات الكتريكي ، تمديد كتاب ، رزرو كتاب ، پرداخت ديركرد، خبر داد و گفت : تمامي دانشجويان با ورود به دانشگاه فردوسي عضو كتابخانه مي شوند.
رئیس مركز اطلاع رساني و كتابخانه دانشگاه فردوسي مشهد ضمن اشاره به اهمیت  کتابخوانی بیان کرد: در جامعه كنوني مطالعه ی كتاب ايهام دارد زيرا شنيده ايم سرانه مطالعه ايراني ها كم است ولي در قشر جوان چنين نيست. براي افزايش  مطالعه، كتاب هاي صوتي را پیشنهاد میکنم  و فرصت مناسبی می دانم .ايرانيان به فرهنگ شفاهي علاقه بيشتري دارند لذا چنين فرصتي مي تواند مطلوب باشد.
وي افزود: شیرین تجربه برای یک کتابدار زمانی است که با مراجعه كننده صحبت مي كنند و نياز اطلاعاتي او را متوجه مي شود و به مراجعه كننده كمك مي كند و او قدرداني مي كند ، آن زمان كتابدار يكي از بهترين حس هارا تجربه مي كند . یک کتابدار در طی قعالیت کاری خود ، با کتاب انس می گیرد و آن را مقدس می داند.

دکتر عباسی ضمن اشاره به مزایای کتابخوانی اظهار کرد :مطالعه ی کتاب موجب بیرون آمدن از روزمرگی و یکنواختی ، همزاد پنداری یا شخصیت های کتاب و الگو برداری از شخصیت های برجسته ی کتاب می شود.
وي دولت را يكي از عوامل مهم در ترويج كتاب و كتابخواني دانست و افزود: اقدامات دولت از جمله بیمه کردن ناشرها ، برگزاری بیشتر نمایشگاه های کتاب وایجاد فضاهای همایش گونه می تواند بر افزايش ميزان مطالعه ی افراد جامعه تاثیرگذار باشد.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد : زهره کاظمی

photo 2017-11-14 22-31-13