کرسی آزاد اندیشی در قالب مناظره ی "آمریکا خوب یا بد؟" با کوشش انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد،  مناظره "آمریکا خوب یا بد؟" با حضور حجت الاسلام حمید رسایی ،نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، و  محمد صادق جوادی حصاری ، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی،  سه شنبه ۷ آذرماه 1396 در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی برگزار شد.

در جریان این مناظره حجت الاسلام حمید رسایی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نظام پادشاهی پیشین ایران، مستحکم ترین و استوار ترین روابط را با آمریکا داشت. ضمن اینکه نیروگاه اتمی بوشهر از همین دوران آغاز به کار کرد و آمریکا به این پروسه هیچ اعتراضی نداشت چرا که منافعش در آن دوران تغذیه می شد. رسایی افزود: اگر منفعت ملی در داشتن رابطه ی حسنه با آمریکاست پس چرا انقلاب کردیم. اگر موضوع مسائل هسته ای ست چرا آمریکا با کشور پاکستان که همچون ایران  یک جمهوری اسلامی است و بمب اتم و کلاهک اتمی دارد مخالفتی ندارد؟

وی ضمن اشاره به جنبش وال استریت افزود : آمریکا خود از درون در حال فروپاشی است و هرگز نمی توان بر چنین کشوری تکیه زد. وی  ریشه مشکلات موجود در جامعه را عدم استفاده از مدیران سالم،  متخصص و نیرو های جوان ارزیابی کرد و وابستگی این معضلات را با نداشتن مراوده با آمریکا نفی کرد.
و ی اظهار داشت: وقتی مسئولان کشوری سر در برابر استکبار خم کنند دچار غفلت می شوند و نسبت به مردم خود حس برتری و نخوت پیدا می کند.

محمد صادق جوادی حصاری ، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی  بیان کرد: منفعت اقتصادی ایران باید ملاک باشد. انقلاب اسلامی برای اقتصاد نبود بلکه برای استقلال و آزادی بود. در نظام پیشین، ایران در نتیجه تعاملات مثبت یا منفی ملی و فرا ملی در ریل توسعه و رشد اقتصادی بود و همیشه مورد حسرت سایر کشورها واقع می شد.

 حصاری افزود: اگر میتوانیم با انگلیس،  شوروی و چین کمونیست رابطه داشته باشیم چرا با آمریکا نتوانیم؟  اگر امریکا به حقوق ما تجاوز کرد از خود دفاع می کنیم اما باید برای منفعت ایران بجنگیم نه اقلیت ها. پاکستان هرگز بر روی موشک های هسته ای خود مرگ بر اسرائیل نمی نویسد و آن ها را شلیک نمی کند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پایان تصریح کرد : کشور ما که زمانی الگو منطقه بود اکنون به حیات خلوت اقتصادی سایر کشورها تبدیل شده است و کالاهای آمریکایی را سه برابر قیمت از آنها خریداری می کنیم. وی افزود: نوع ارتباط با آمریکا خوب و بد بودن آن را تعریف میکند و ما نباید کشوری را که سه هزار سال سابقه دارد و نظام ما تنها مقطعی از تاریخ آن است در جنگ خیالی به نابودی و گرسنگی بکشانیم. اگر امریکا میتواند به ما نفع اقتصادی برساند باید استفاده کنیم.


در آخر جلسه با پاسخگویی به پرسش های مسئولین انجمن ها و تشکل های دانشجویی پایان یافت .


باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: رومینا طاهری

 

 

photo 2017-11-30 15-28-05

 

نوشتن دیدگاه

ارسال