سومین نشست هم‌اندیشی «آمریکا بدون روتوش» به همت بسیسج دانشجویی  برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، سومین نشست هم‌اندیشی «آمریکا بدون روتوش» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی در روز دوشنبه 20 آذر با حضور مرتضی غرقی، خبرنگار سابق ایران در آمریکا و آلمان و همچنین احمد رامی، نویسنده و محقق از سوئد برگزار شد.

در این نشست، مرتضی غرقی،خبرنگار سابق ایران در آمریکا و آلمان، پیرامون تجربیات شخصی خود در آمریکا صحبت کرده و هدف از این سخنان را ارائه یک تصویر واقعی و بدون روتوش از آمریکا عنوان کرد. وی در این راستا از امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به عنوان دو شخصیتی که شناخت مناسبی از آمریکا دارند نام برد و این سخن امام خمینی (ره) را که آمریکا شیطان بزرگ است مورد تأیید قرار داد.
 غرقی تمام ویژگی‌هایی که خداوند آنها را به شیطان نسبت داده است مانند تکبر و خودبینی، دروغگویی، غیرقابل اعتماد بودن و تفرقه افکنی، در مورد آمریکا هم صادق دانست و  اظهار داشت: آمریکا از نیمه دوم قرن بیستم بیش از یکصد کودتا از جمله کوتای 1332 ایران را براه انداخته است و هدف وی در این کودتاها سلطه بر اقتصاد و سیاست دیگر کشورها بوده است.

وی ضمن یاداوری استفاده از بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی، بمب شیمیایی در جنگ جهانی دوم، جنگ بیولوژیک در خلال جنگ چین و کره، به عنوان شواهدی برای نشان دادن منفعت طلبی و سلطه گری بیمارگونه آمریکا،  افزود: آمریکا  به هیچ کدام از اصول جامعه بین الملل مانند حقوق بشر و دموکراسی تعهد نشان نداده است و سرکوب‌های داخلی در ایالات مختلف آمریکا همواره وجود داشته است. .

خبرنگار سابق ایران در آمریکا و آلمان تأکید کرد: ایران و آمریکا دو کشور نیستند دو ایدئولوژی هستند و به همین خاطر نمی توانند با یکدیگر کنار بیایند. ایدئولوژی آمریکا مبتنی بر سلطه، ظلم و ستم است و ایدولوژی جمهوری اسلامی ایران، ایدئولوژی ظلم سیتزی و آزادی خواهی است و اگر زمانی این دو با هم کنار بیایند قطعاً یکی از آنها از ایدولوژی و اصول خود کوتاه آمده است، بعلاوه منافع ایران و آمریکا هم متناقض است و اگر ایران قدرت منطقه شود وزنه اسرائیل پایین می‌آید که این مطلوب آمریکا نیست.

در ادامه این نشست، احمد رامی،نویسنده و محقق، توضیحاتی درباره چگونگی رفتنش به سوئد، تأسیس رادیو اسلام در آنجا، و اقدامات و چالش‌های بعد از تأسیس این رادیو ارائه داد. وی گفت: زمانیکه جوان بودم سیستم پادشاهی در مراکش حاکم بود و من احساس کردم با تظاهرات می‌شود در مقابل این سیستم ایستاد اما ارتش این تظاهرات را به طور وحشیانه‌ای سرکوب می‌کرد.
رامی ادامه داد: من تصمیم گرفتم وارد ارتش مراکش شوم اما با اقداماتی که انجام دادم حکم اعدام برایم صادر شد و من به سوئد فرار کردم.

رامی درباره تأسیس رادیو اسلام در سوئد گفت: در ملاقاتی که با وزیر امور خارجه سوئد داشتم با او درباره قدرت رژیم صهیونیستی و یهود و تسلط آنها بر رسانه‌ها، سیاست و سیاستمداران، و سیستم آموزش عالی سوئد صحبت کردم، پاسخ وزیر امور خارجه شاید ایده رادیو اسلام را به من داد؛ او گفت یهودی ها کار خودشان را می‌کنند و این یک جنگ است، شما مسلمانان در این بین چه کاری کردید؟، آن زمان با خود گفتم جهاد سنگرهای مختلفی دارد که یکی از آنها سنگر رسانه است.

وی افزود: اسرائیل تنها بر فلسطین تسلط ندارد بلکه نوع تسلط متفاوت است. در فلسطین این تسلط از نوع نظامی است و در جاهای دیگر از نوع فکری، سیاسی و اقتصادی؛ در واقع اسرائیل مثل یک غده سرطانی است که در همه جا خود را تکثیر می‌کند و رادیو اسلام برای ایستادگی در مقابل این استعمار و اشغالگری هاست.

رامی توضیحاتی درباره اقدامات و کارشکنی‌های رسانه‌ای و قضایی (پرونده سازی) که علیه رادیو اسلام شد ارائه داد و در پایان تصریح کرد: مسلمانان نباید در زمین دشمن بازی کرده و هویت خود را فراموش کنند در غیر این صورت امکان ایجاد انسجام و همزیستی بین آن‌ها از بین می‌رود.

نشست آمریکا بدون روتوش با دو ارتباط زنده ویدئویی با پروفسور الکساندر آزدگان، استاد مدیریت استراتژیک جهانی و اقتصاد سیاسی بین الملل در ایالات متحده آمریکا، و دکتر اسکات بنت، افسر سابق عملیات ویژه ارتش آمریکا دنبال شد. محور سخنان پروفسور آزادگان، فروپاشی تدریجی اقتصاد آمریکا و تبدیل رؤیای آمریکایی به کابوس آمریکایی بود. دکتر بنت نیز در خصوص مخدوش شدن چهره آمریکا در صحنه بین الملل و مسائل داخلی این کشور سخن گفته و درعوض چهره ایران را در میان جوانان و نیروهای ارتشی آمریکا مثبت ارزیابی کرد و شواهدی برای این تغییرات برشمرد.

در پایان از طرف بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد از سخنرانان حاضر در این جلسه تقدیر به عمل آمد.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد : فاطمه کمیلی

photo 2017-12-12 10-48-20