n3570370-6215457

مراسم رونمایی از خودرو فرمول یک دانشجویی سورنا، اولین تیم ایرانی حاضر در کلاس یک مسابقات FSAE ایتالیا ۲۰۱۸ در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، در مراسم رونمایی خودرو فرمول یک دانشجویی سورنا که روز شنبه ۲ دی ماه با حضور جمعی از مسئولان استانی در دانشکده مهندسی دانشگاه برگزار شد. دکتر رجبی مشهدی، رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه در مراسم رونمایی از خودرو فرمول یک دانشجویی سورنا، بیان داشت: دانشکده مهندسی با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰۰ دانشجو از پتانسیل بسیار بالایی در رده‌های لیسانس، فوق لیسانس و دکترا برخوردار است.ما باید به شیوه‌ای برنامه ریزی کنیم تا فعالیت های مختلف دانشگاهی و نیز پروژه های دانشجویان در مقاطع مختلف در راستای حل مسائلی که مورد تقاضا صنعت و جامعه است، قرار گیرد. هدف اصلی ما این است که بتوانیم انجام پژوهش‌های تقاضا محور را بهتر از گذشته عملیاتی کنیم. دانشکده مهندسی در این زمینه فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.

وی در ادامه گفت: انجام این پروژه و طراحی و ساخت خودرو گواه بسیار خوبی است که رابطه بین صنعت و دانشگاه منجر به خلق محصولات ارزشمند می‌شود که باعث افتخار کشور در مسابقات بین‌المللی است و نشان دهنده این است که به لحاظ نظری و عملی توانایی انجام پروژه های بزرگ وجود دارد.

رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: امیدوارم بتوانیم با برنامه ریزی این چنین مسابقاتی، جشن‌های بیشتری داشته باشیم و بتوانیم پروژه های این ۵۰۰۰ دانشجوی دانشکده مهندسی را به سمت مسائل کاربردی جامعه سوق دهیم. همچنین طی دو هفته آینده جلسات خوبی را از طرف دانشکده مهندسی با بخش شهرداری و شورای شهر تشکیل خواهیم داد که پتانسیل های بالایی را در عملیاتی کردن و کاربردی کردن تست‌های دانشجویان در اختیار ما قرار خواهد داد.

در ادامه وحید ریاضی تهرانی، سرپرست گروه طراحی خودرو فرمول یک سورنا نیز در این مراسم، اظهار کرد: قرار است خودرو سورنا ۲۰ تا ۲۴ تیر ماه سال آینده در پیست ریکاردوی ایتالیا و در مسابقات FSAE شرکت کند که اگر تیم سورنا به این مسابقات ورود پیدا کند اولین تیم ایرانی است که کلاس یک بعد از ۳۸ سال سابقه به این مسابقات ورود پیدا کرده است.

وی گفت: تاکنون برای ساخت این خودرو ۸۰۰ میلیون ریال هزینه شده که این رقم با هزینه قطعات یدکی مورد نیاز برای شرکت در مسابقه به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال خواهد رسید.

سرپرست گروه طراحی خودرو فرمول یک سورنا با بیان اینکه خودرو فرمول یک دانشجویی سورنا با هدف شرکت در مسابقات FSAE ایتالیا ۲۰۱۸ درنظر گرفته شده، تصریح کرد: شرکت در این مسابقات ما را به جایگاه ویژه‌ای خواهد رساند؛ سازمان SFAE انجمن مهندسان خودرو است که بزرگترین و معتبرترین مسابقات را برگزار می کند. حدود ۳۸ سال سابقه برگزاری مسابقات را دارد که طی چند کلاس متفاوت برگزار می‌شود.

وی افزود: این مسابقات دانشجویی درکشورهای آمریکا، انگلستان، استرالیا، آلمان و ایتالیا برگزار می شود که رفتن به آن‌ها دشوار و نیز شرکت در این مسابقات پیچیده است. تمام شرکت‌های بزرگ و مطرح خودروسازی و شرکت‌های وابسته در این مسابقات حضور دارند‌.

در این مراسم دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با ابراز خرسندی از این حرکت قابل تقدیر دانشجویان اظهار داشت: این دانشجویان که با وجود همه محدودیت ها و سختی ها این کار ارزشمند را به ثمر رسانده اند به ما درس خواستن توانستن است را دادند. رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد دانش باید به عمل در آمده و برای جامعه سودمند باشد. دانش زمانی به جامعه نشان داده خواهد شد که به کاربست تبدیل گردد.
 وی در پایان این موفقیت را به تمامی اعضاء دانشگاه فردوسی مشهد، اساتید، دانشجویان، مسئولین دانشکده مهندسی و تیم دانشجویی طراحی خودرو سورنا تبریک گفت.

طراحی و ساخت خودروی فرمول یک سورنا توسط یک تیم دانشجویی ۱۷ نفره از دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی از آذر ماه سال ۹۵ انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد

n3570370-6215456