نحستین جشنواره

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، فراخوان شرکت در نخستین جشنواره ترویج مسئولیت‌‌پذیری اجتماعی در دانشگاه تهران منتشر شد. این جشنواره شامل سه بخش علمی، هنری و اعطای تندیس مسئولیت‌پذیری اجتماعی است و مهلت ارسال آثار تا ۲۵ فروردین سال ۱۳۹۷ خواهد بود.

بر اساس برنامه سوم توسعه دانشگاه تهران، تربیت و پرورش دانش‌آموختگان متخصص، فاضل، مسئولیت‌پذیر و توانمند که با تولید علم و ترویج دانش، زمینه رشد و بالندگی جامعه را فراهم آورند، در حل مسائل و مشکلات اجتماع مشارکت فعال داشته باشند، اخلاق حرفه‌ای را سرمشق خود قرار دهند و مسئولیت‌های اجتماعی‌شان را به‌خوبی ایفا کنند، از برنامه‌ها و وظایف اصلی نهاد دانشگاه به‌شمار می‌رود. هدف مسئولیت‌پذیری اجتماعی، تلاش برای بهبود وضعیت جامعه و محیط زیست در کنار توسعه اقتصادی و کمک به حفظ انسجام اجتماعی از طریق افراد جامعه است، به‌گونه‌ای که توجه به زندگی جمعی، نوع‌دوستی، رفتارهای دیگرخواهانه و تعاملات داوطلبانه در فعالیت‌های اجتماعی و دغدغه‌های زیست‌محیطی بخشی از سبک زندگی فردی شود.

بر این اساس و با توجه به راهبردهای ترویجی، تشویقی و آموزشی، برگزاری جشنواره «ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه تهران» برای تحقق اهدافی چون ارایه الگویی برای ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی در حوزه‌های آموزش، پژوهش، فرهنگ و خدمات اداری؛ تبیین مولفه‌های مسئولیت‌های اجتماعی نسبت به جامعه و محیط زیست از جنبه علمی؛ معرفی و تجلیل از دانشگاهیان نقش‌آفرین در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی؛ تقویت انگیزه دانشگاهیان برای ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی و کمک به تحقق برنامه سوم توسعه دانشگاه در برنامه دانشگاه قرار گرفت.

در بخش علمی دانشگاهیان می‌توانند در محورهایی چون معرفی تجارب عملی ترویج مسئولیت‌پذیری اجتماعی سازمان‌ها با تاکید بر دانشگاه‌ها؛ تدوین و ارائه الگوی مسئولیت‌های اجتماعی دانشگاهیان؛ راهبردهای ارتقای مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه‌ها؛ نقش دانشگاه‌ها در توسعه و ترویج مسئولیت‌های اجتماعی نسبت به جامعه و محیط زیست و سنجش نگرش‌ها و آگاهی مدیران و کارکنان دانشگاه درباره مسئولیت‌های اجتماعی به دبیرخانه جشنواره مقاله ارسال کنند.

گفتنی است، مقاله‌های علمی-پژوهشی، ترویجی و دانشجویی در دو قالب فایل pdf و Word به دبیرخانه ارسال شود. حجم مقاله‌ها نباید از ۱۵ صفحه A4 (با اندازه فونت نازنین ۱۲) بیشتر باشد.

در بخش علمی همچنین، پایان‌نامه، کتاب و مقاله علمی چاپ شده در نشریات علمی-پژوهشی، ترویجی و دانشجویی نیز شرکت داده می‌شوند. کتاب (تالیف و ترجمه)، مقاله‌های علمی پژوهشی، علمی ترویجی یا دانشجویی منتشر شده و پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری که در راستای موضوع مسئولیت‌های اجتماعی سازمان‌های دولتی به‌ویژه سازمان‌های آموزشی و نیز مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه بوده و در بازه زمانی شهریور ۱۳۹۵ تا پایان فروردین ۱۳۹۷ به اتمام رسیده یا منتشر شده باشد، قابل ارسال به جشنواره خواهد بود.

در بخش هنری این جشنواره، دانشگاهیان می‌توانند در حوزه‌هایی چون فیلم کوتاه (مستند، داستانی، انیمیشن و...) مرتبط با مسئولیت‌های اجتماعی؛ فیلم با یکی از فرمت‌های رایج تصویری بر روی لوح فشرده به همراه بیوگرافی تهیه‌کننده، کارگردان و سایر عوامل اجرایی، عکس پرسنلی دست اندرکاران تولید، عکس‌های صحنه و پشت صحنه به دبیرخانه ارسال شود.

همچنین حوزه های نقاشی، گرافیک، تصویرسازی و کارتون (کاریکاتور) با موضوع مسئولیت‌پذیری اجتماعی و با تکنیک و ابعاد آزاد برای همه حوزه‌ها، آثار خود را ارسال کنند.

در بخش اولین دوره اعطای تندیس مسئولیت‌پذیری اجتماعی در دانشگاه تهران، افراد، واحدها و گروه‌های دانشگاهی که در حوزه ترویج و آموزش یا حوزه عملی مسئولیت‌های اجتماعی فعالیت شاخص انجام داده باشند، می‌توانند آثار و مستندات فعالیت خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

شرایط عمومی شرکت در نخستین جشنواره ترویج مسئولیت‌‌پذیری اجتماعی در دانشگاه تهران؛ دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند. آثار ارسال شده باید مربوط به بازه زمانی بهمن ۱۳۹۵ تا پایان فروردین ۱۳۹۷ باشند؛ آثار ارسالی نباید در جشنواره، همایش و...دیگری در سطح دانشگاه ارایه شده باشد.

لازم به ذکر است، حقوق معنوی آثار ارسال شده به دبیرخانه متعلق به خالقان آن‌ها است، اما دبیرخانه مجاز است از این آثار برای مقاصد تبلیغی و انتشاراتی استفاده کند. شرط داوری آثار در هر بخش وجود حداقل ۱۰ اثر در آن بخش خواهد بود. ضروری است علاقه‌مندان به شرکت در بخش‌های مختلف این جشنواره برای ارسال آثار خود در سایت جشنواره ثبت‌نام و آثار را از سامانه جشنواره ارسال کنند. به برگزیدگان هر بخش جوائز و هدایای ارزشمندی تعلق خواهد گرفت. میزان و نوع این هدایا از طریق سایت جشنواره اعلام خواهد شد.

دانشگاهیان علاقه‌مند می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و یا ارسال آثار به نشانی سامانه srpf.ut.ac.ir مراجعه کنند.