به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ اولین نشست از همایش "اینک زمستان 96؛ بررسی وضعیت کنونی نظام در قیاس با آرمان‌های اولیه" با حضور حجت الاسلام دکتر رسول منتجب نیا (قائم مقام سابق حزب اعتماد ملی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب) برگزار شد. 

در این نشست منتجب نیا ضمن اشاره به مسئله حرکت ها و جنبش های اجتماعی عنوان کرد: این حرکت ها را می توان به 3 دسته تقسیم کرد. دسته اول توسط نیروهای نظامی یا سیاسی یک کشور به وجود می آید و باتصرف مراکز قدرت، حاکمیت در یک کشور را به دست می آورند اصطلاحا این اقدام را به کودتا تعبیر می کنند.

وی افزود: دسته دوم جنبش هایی است که توسط نیروهای خارجی در یک کشور ایجاد می شود و در آن رژیمی را سرنگون و دیگری را جایگزین می کنند و یک رژیم دست نشانده دریک کشور حاکم می شود نظیر این مورد در کشور وجود داشت .در 28 مرداد 1332 چنین اتفاقی افتاد که در آن مداخله خارجی ها نه دخالت مردم, نظامی ها و سیاسیون وجود داشت. دخالت نظامی ها و سیاسیون به عنوان ابزار بود.

منتجب نیا با اشاره به قسم سوم جنبش‌ها، بیان کرد: قسم سوم جنبش هایی است که توسط خود مردم و عامه ملت شکل گرفته و به انجام می رسد و در چنین جنبش هایی نخبگان و سیاسیون مدیریت و هدایت را برعهده دارند اما کار و حرکت را مردم انجام می‌دهند که اصطلاحا به آن انقلاب خشن می گویند.

 این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که انقلاب زیر و رو کردن ,زیر و رو شدن و تحول و دگرگونی است ,عنوان کرد: 

انقلاب به این معنا است که یک نظام کاملا متحول و دگرگون شود. انقلابها به دودسته تقسیم می شوند. انقلاب تکاملی وارتجاعی. در انقلاب تکاملی همواره یک ملت در اثر فشارهای اقتصادی, تنگناها و استبداد سیاسی تصمیم می گیرند تا تحول ایجاد کنند به این معنا که فضای بسته را باز و نارسایی‌های اجتماعی و اقتصادی را برطرف کنند و حرکتی متکامل و روبه جلو داشته باشند که انقلاب تکاملی نامیده می شود.

 وی ادامه داد: ممکن است انقلابی عقب گرد باشد که در آن به دلایلی ملتی به این نتیجه برسند که حرکت دیگری را آغاز کنند و این اغلب متصور است. بنابراین انقلاب لزوما تکاملی نیست.

 منتجب نیا در خصوص فرق بین انقلاب و اصلاحات ,گفت: زمانی انقلاب در یک جامعه صورت می گیرد که یک نظام به تمام معنا فاسد شده باشد اما اصلاحات زمانی است که یک نظام دچار انحراف و فساد دامن گیر بسیاری از مسئولان و مردم شده اما ستون های نظام هم چنان مستحکم و قابل اصلاح است.

قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به آن که مردم انقلاب رابه ثمر و پیروزی رساندند خاطرنشان کرد: مردم بر مبنای اعتقادات دینی وارد صحنه شدند و انقلاب اسلامی ما یک حرکت آگاهانه و شجاعانه مردم براساس یک ایدئولوژی خاص با رهبری خاص است البته نقش عنایات پروردگار را نمی توان نادیده انگاشت.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این که نظام جمهوری اسلامی به چند دلیل مشروعیت و اعتبار دارد, عنوان کرد: اولین دلیل این است که جزو شعارهای انقلابی مردم بوده است دوم این که در رفراندوم سال 58 امام از مردم رای گرفتند و مردم به جمهوری اسلامی رای دادند.سوم آن که امام به عنوان رهبر انقلاب و مرجع تقلید اعلم زمان این نظام را تایید کرده است و دلیل چهارم این که ظرف این 39 سالی که از پیروزی انقلاب گذشته به طور میانگین هردوسال انتخابات برگزار شده است.

منتجب نیا با بیان این که یکی از ویژگی های حفظ نظام انتخاب مسئولان اصلح است، عنوان کرد: اگر بخواهیم نظام حفظ شود باید لایق ترین افراد را بر کرسی مسئولیت بنشانیم و برنامه ریزی های صحیح و زیربنایی کوتاه مدت,بلند مدت و درازمدت نظام را حفظ می‌کند ضمن آن که باید مردم به طور دقیق بر مسئولان نظارت نمایند و این حق مردم است و نباید هرکس اعتراض می‌کند را دست نشانده اسرائیل و آمریکا معرفی کنیم.

 وی ادامه داد: از دیگر راه های حفظ نظام مقابله جدی با فساد و مظاهر آن است. نباید در کشور اختلاس، دزدی و سوء استفاده از بیت المال وجود داشته باشد و باید باچنین افرادی برخورد جدی صورت گیرد .در این جا قوه قضائیه دو وظیفه راهبردی دارد: اول پیشگیری از وقوع جرم و دوم تعقیب مجرمین.

منتجب نیا بیان کرد: در نظام جمهوری اسلامی که قانون اساسی فضا را به قدری باز میگذارد که هر گروه و جمعیتی می تواند تظاهرات و تجمع راه بیاندازد و کسی نمی تواند به صرف تجمع به آن ها اعتراض نماید و قانون اساسی مطبوعات را آزاد می کند و احزاب و گروه ها را به رسمیت می‌شناسد طبیعی است که ضامن تامین آزادی است و می خواهد آن ها وجود داشته باشند.

 وی با تاکید بر این که نباید از قانون اساسی اختیارات فراقانونی استخراج کرد ادامه داد: این امر قانون اساسی را خنثی می کند و خود مقام معظم رهبری چندین باربه این مسئله اعتراض کردند و گفتند ولی فقیه باید در چارچوب قانون عمل نماید و اختیاراتش فرا قانونی نیست.

 باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا طالبیان شریف

montajab

 montajab2

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال