به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ نشست گفتگو‌محور "خوشه‌های خشم" با موضوع تبیین و بررسی نارضایتی‌های معترضین دی ماه 96 در دو حوزه سیاسی و اقتصادی، به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد.  

در این نشست، دکتر علی دینی ترکمانی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات و پژوهش بازرگانی، با اشاره به اهمیت اعتراضات دی ماه 96، عنوان کرد: در سال 70 در اسلامشهر و قزوین مطالبات اقتصادی و در سال 88 مطالبات سیاسی در تهران و برخی شهرها خواسته تجمع‌کنندگان بود اما پرسش اساسی این‌جاست که اهمیت دی ماه 96 در کجاست که کانون بحث میان اندیشمندان شده است؟

وی ادامه داد: پاسخ آن است که جامعه ما در جریان این تجمعات وارد مرحله نوینی از حیات سیاسی و اجتماعی خود شده است؛ در واقع اعتراضات دی ماه وجه مشخصه اش این بود که مطالبات در بسیاری از شهرهای ایران را شامل می‌شد و این بر خلاف تصور رایج بود. در سال 88 اعتراضات محدود به کلان شهرها می‌شد و از جنس مطالبات طبقه متوسط بود و تصور می‌شد در مورد اقشار فرودست جامعه مشکل خاصی وجود ندارد و این گروه‌ها پایگاه اساسی نظام هستند. 

دکتر دینی ترکمانی تصریح کرد: در حال حاضر ما درگیر بحران شدید بیکاری هستیم؛‌ 25 درصد خانوارها بیکار هستند و 25 درصد دیگر هم درآمد بخور و نمیر دارند و این فضا مولد اعتراضات اجتماعی است. مسئله دیکری که باید درنظر گرفت آن است که بسیاری از افراد در جامعه ما ره صدساله را یک شبه می‌روند و به ثروت‌هایی دست می‌یابند که از نظر افکار عمومی مشروعیت ندارد و این جنس نابرابری احساس تبعیض و طردشدگی اجتماعی را تشدید می‌کند. 

در ادامه این نشست دکتر وحید سینایی، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد، به این مطلب اشاره کرد که بسیاری از نهادها به دولت و مجلس پاسخگو نیستند و مجلس را از ورود به برخی عرصه ها منع می‌کنند و برای دولت تعیین تلکیف می‌کنند که این اقتدار دولت را در عرصه داخلی به چالش می‌کشد. 

وی تاکید کرد: سیاست‌گذاری از نهادهای انتخابی حذف شده است و منابع محدود کشور به سیاست‌های غیرهم سو با توسعه ملی اختصاص یافته است و این‌ها همه محتاج جرفه‌ای است تا به یک شورش تبدیل شود. 

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا طالبیان شریف 

torkamani

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال