نشست علمی  "با دست پس، با پا پیش؟ حذف اعدام در جرایم مرتبط با مواد مخدر یا افزایش اعدام؟" با محوریت بررسی و نقد قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر، با حضور دکتر محمد سلطانی، ریاست محترم شعبه‌ی سوم دادگاه انقلاب اسلامی مشهد، و به همت انجمن علمی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد در محل آمفی‌تئاتر دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.

دکتر سلطانی در ابتدا با بررسی کامل نص قانون قبل و تطابق آن با قانون جدید اقدام به توضیح تغییرات اعمال شده و منشاءهای قانونگذاری ماده واحده‌ی الحاقی کرده و سپس به صورت دقیق به تبیین الفاظ قانونگذار در دو قانون و مقادیر مشخص شده برای هر جرم و نیز چالش‌های رویه‌ی قضایی در احراز شرایط قانون قبلی و ماده واحده‌ی الحاقی مبادرت ورزید.
پس از آن وی تحلیل‌های خود مبنی بر برونداد معکوس قانون جدید که در ظاهر با شعار کاهش اعدام در جرایم مواد مخدر تصویب شده است لکن در عمل به افزایش اعدام‌ها و تسریع و ترویح احراز برخی شرایط در بزهکار برای حصول در حکم مفسد فی‌الارض قرار گرفتن قاچاقچیان منجر شده است ارائه دادد و شرایط مذکور را نقد و بررسی کرد.
دکتر سلطانی در نهایت پیشنهادات و راهکارهایی برای تعدیل قانون ارائه داد و در خصوص بکارگیری این نظریات انتقادی در عرصه قانون‌گذاری‌های آتی اظهار امیدواری کرد.
در انتهای جلسه سوالات و مسائل حضّار پیرامون مباحث مطرح شده در بحث از دکتر سلطانی پرسیده شد و وی به پاسخ ابهامات موجود پرداخت.

hg1

hg2