مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر محمدامین قانعی راد، جامعه شناس، با حضور خانواده ایشان، روز چهارشنبه 29 خرداد 97 در تالار شریعتی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ در مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر قانعی راد، شاگردان، علاقه‌مندان و آشنایان با این استاد مسلم جامعه شناسی حضور بهم رساندند و ضمن گرامیداشت یاد و خاطره وی، با خانواده این مرحوم ابراز همدردی کردند.
دکتر اصغرپور، مدیر گروه علوم اجتماعی، در توضیح ویژگی‌های شخصیتی دکتر قانعی راد عنوان کرد: استاد قانعی راد با جامعه‌شناسی زندگی می‌کرد و در تمام رویدادها سعی داشت از دانش جامعه‌شناسی استفاده کند. او در حیات نسبتا کوتاه خود توانست توانمندی های اش را شکوفا سازد و خودِ جامعه شناس‌اش را تحقق بخشد.
وی افزود: دکتر قانعی راد جامعه شناسی مسئولیت پذیر بود و برگزاری و حضور در چنین جلساتی نشان می‌دهد که مسئولیت‌پذیری هیچ گاه نادیده گرفته نمی شود.
دکتر اکبری، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی و مدیر انجمن جامعه‌شناسی ایران شعبه خراسان، دکتر قانعی راد را جامعه‌شناسی مردم مدار معرفی کرد و گفت: دکتر قانعی راد، درگیری مستمر با جامعه و جریانات اجتماعی داشت و مسائل اجتماعی را با زبانی تا حدی غیرحرفه ای برای مخاطبین عامتر از فارغ التحصیلان این رشته ارائه می کرد.
وی تصریح کرد: تلاش دکتر قانعی راد برای خارج کردن جامعه شناسی از ساختار رسمی دانشگاهی می‌تواند سرمشقی برای کنشگران این رشته باشد بویژه با وجود بحران‌هایی که هم اینک جامعه ایران با آن مواجه است. جامعه امروز ایران بیشتر از گذشته نیازمند نگاه جامعه شناسی به جامعه فراتر از کتب و جزوات است.
در این مراسم دکتر حسینی، مدیریت اجتماعی استانداری استان خراسان، دکتر عباسی، معاون پژوهشی دانشکده ادبیات، دکتر نوغانی، دکتر مظلوم خراسانی و دکتر کرمانی، اعضای هیئت علمی گروه علوم اجتماعی و تنی دیگر از اعضای گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی، به بیان گوشه ای از خاطرات خود با دکتر قانعی راد و صفات شخصیتی وی پرداختند.

200746