آئین گردهمایی دانشجویان نو ورود دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد اولین روز آئین ورودی دانشجویان نوورود، دوشنبه دوم مهرماه 1397، در محل دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، با حضور مسئولین و استادان دانشگاه برگزار شد.

دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بسیار خوشحالم که در آغازین روزهای مهر، ماه مهرورزی و استقامت و ماه علم و دانش، سال تحصیلی جدید را برای دانشجویان نو ورود در این محفل با شکوه آغاز می کنیم. از شما سپاسگزاریم که دانشگاه فردوسی مشهد را به عنوان دانشگاه محل تحصیل خود انتخاب کردید.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: دانشگاه فردوسی مشهد چندین ویژگی و مشخصه دارد؛ دانشگاه فردوسی در شهر مقدس مشهد و در جوار بارگاه نورانی حضرت رضا (ع) واقع شده است و این دانشگاه باید از جهات عدیده در شان جایگاه این بزرگوار باشد. امیدوارم بتوانیم با تلاش و رفتارمان برای کسب علم و دانش حضرت رضا(ع) راضی نگه داریم.این دانشگاه به نام فردوسی بزرگ نام گرفته است، فردوسی بسیار تلاش کرده است که نام ایران را سربلند نگه دارد ما باید بتوانیم در طراز ادب این شاعر بزرگ رفتار کنیم. دانشگاه فردوسی مشهد بزرگترین مرکز علمی خراسان است. خراسان در طول تاریخ مهد علم و فرهنگ و دانش بوده است و ما باید بکوشیم این میراث را حفظ کنیم.

وی افزود: دانشگاهیان دانشگاه فردوسی مشهد افتخارات بزرگی برای دانشگاه کسب کرده اند و در دایره ای به قطر هزار کیلومتر هیچ مرکز پژوهشی معتبرتر از دانشگاه فردوسی مشهد نیست.

دکتر کافی اظهار کرد: دانشگاه شما بر اساس قضاوت مراکز رتبه بندی جهانی جز 500 دانشگاه برتر دنیا است. استادان بزرگی به این دانشگاه خدمت کرده اند و دانشجویان بسیار کار آفرینی در این دانشگاه درس خواندند.اکنون شما ادامه دهنده راه آن ها هستید.

وی از کسب مقام اول دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در المپیاد علمی کشوری و کسب مقام نائب قهرمانی در المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه های کشور خبر داد و ادامه داد: تمام این موارد در کنارهم باعث می شود تا افتخار کنیم که در این مرکز علمی هستیم و نسبت به دانشگاه احساس وظیفه کنیم .

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به تردد خودروهای برقی در پردیس دانشگاه، گفت: دانشگاه سبز دانشگاهی است که از اندیشیدن سبز شروع می شود و در اندیشه سبزنفرت و دشمنی وجود ندارد. در دانشگاه سبز ما استفاده کننده از منابع نیستیم بلکه امانت دار منابع برای نسل های آینده هستیم. برای رفت و آمد به دانشگاه سعی کنید از حمل و نقل عمومی استفاده کنید تا محیط شهر و دانشگاه سرسبز و پاک بماند.

دکتر کافی با تاکید بر اهمیت سخت کوشی و تلاش، عنوان کرد: دانشگاه فقط محل کسب مدرک نیست مکانی است که باید در آن برای ایفای نقش موثر در جامعه آماده شد. امروز فقط مدرک دانشگاهی کارساز نیست، در کنار دانش اندوزی، مهارت افزایی کنید.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه نارسایی هایی هم در دانشگاه وجود دارد، گفت: با همه مشکلاتی که وجود دارد تلاش ما این است که فشاری به دانشجویان وارد نشود و آن ها بتوانند با آسودگی در این دانشگاه تحصیل کننید و هم چنین از آن ها انتظار داریم با مدیران دانشگاه همکاری کنند تا بتوانیم از شرایط فعلی عبور کنیم.

وی در پایان بیان کرد: از امروز نام شما با نام دانشگاه فردوسی مشهد گره خورده است و شخصیت علمی شما با دانشگاه فردوسی مسهد شناخته می شود. تلاش کنیم همه با هم نام دانشگاه فردوسی مشهد را بلند آوازه کنیم.

در جریان این مراسم حجت الاسلام مهدی صالحی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی، بیان کرد: سرسبزی و نشاط دانشگاه با حضور تک تک شما عزیزان است. امیدوارم روز اول ورودتان به دانشگاه تبدیل به آغازی شود که سرانجام آن شیرین تر از روز اول است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه آرمانخواهی، آزاد اندیشی و عدالت طلبی سه شاکله شخصیتی یک دانشجوی موفق است اظهار کرد: ورود به دانشگاه یکی از نقاط عطف زندگی شماست که هر گام چه درست و چه نادرست، در این مسیربرداشته شود با ضریب بیشتری در زندگی شما تاثیر خواهد گذاشت.

حجت الاسلام صالحی تصریح کرد: دانشجوی آرمان خواه همواره در صدد پیشرفت جهانی، فردی و اجتماعی است و قله های آینده خود را بسیار مرتفع تعریف می کند. دانشجوی آرمان خواه تنها به دنبال پر کردن حافظه خود از آموزه ها نیست بلکه به سرانجام این آموخته ها که تولید علم و کمک به رشد علم است می اندیشد.

وی تفکر، اندیشه، خلاقیت و نواوری را از جمله ویژگی های دانشجوی آزاد اندیش بیان کرد و افزود: دانشجوی آزاد اندیش کسی است که به تفکر و اندیشه ورزی قبل از کسب اطلاعات توجه می کند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی اظهار کرد: دانشجوی حرفه ای آزاد اندیش است.کسی که دچار وابستگی های درونی خود است فرصتی برای تفکر و خلاقیت پیدا نمی کند.

وی بر عدالت طلبی دانشجوی حرفه ای تاکید کرد و افزود: دانشجوی موفق نسبت به ناهنجاری ها و ظلم ها بی تفاوت نیست. دانشگاه مکانی برای تلاش در جهت تحقق عدالت اجتماعی، رفع فساد و تبعیض است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن اشاره به اهمیت استقلال فکری و عدم وابستگی های جناحی افزود: دانشجوی حرفه ای اجازه نمی دهد که به جناح های مختلف که مانع از استقلال فکری او می شود وابسته شود.

سپس با دعوت از مسئولان دانشکده‌ها و واحدهای ستادی دانشگاه، ایشان ضمن معرفی خود حوزه‌های تحت مدیریت خود را نیز برای دانشجویان پذیرفته‌شده در دانشگاه معرفی کردند.

لازم به ذکر است در ابتدای این مراسم، دکتر کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد و مسئولان  دانشگاه با حضور در جمع دانشجویان نوورود،  ضمن خیرمقدم به ایشان با آنان گفتگو نمودند.

در حاشیه این مراسم واحدهای دانشگاه، کانون‌ها، انجمن‌ها و تشکل‌های مختلف دانشجویی با برپایی غرفه‌ به نمایش آثار و فعالیت‌های خود پرداختند.

گفتنی است گردهمایی ویژه دانشجویان نوورود دانشگاه فردوسی مشهد در روز دو شنبه 2 مهر ماه برای دانشجویان دختر پذیرفته شده در دانشکده های مهندسی، علوم، علوم ریاضی، کشاورزی،  منابع طبیعی و محیط زیست، معماری و شهرسازی و دام پزشکی  در تالار دکتر رحیمی زاده دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد  برگزار شد.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد - مریم یعقوب پور