13970724000675 Test PhotoH

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ نشست خبری "سومین همایش ملی نقش و جایگاه مادر" در روز سه شنبه ۲۳ مهر ماه ۹۷ در محل دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد با حضور دکتر امین یزدی، دبیرعلمی همایش، دکتر بهزادی، معاون آموزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی، دکتر غلامحسین نوعی، مسئول روابط عمومی همایش و دکتر عالی، عضو کمیته علمی همایش و علیرضا دواتی مسئول پشتیبانی همایش برگزار شد.

دکتر امین یزدی سخن خود را پیرامون اهمیت بهداشت روان در جامعه آغاز کرد و گفت: ما در جامعه نیازمند افرادی هستیم که معیارهای بهداشت روان را داشته باشند؛ برای مثال فردی که آرامش داشته باشد، شاد باشد، دنیای درونی زیبایی داشته باشد، صمیمی باشد و بتواند عشق بورزد، تفکر منطقی و واقع گرا و حل مسئله گر داشته باشد؛ همه‌ی این شاخصه ها فرد را به انسانی سازگار و شهروندی خوب و مسئولیت پذیر تبدیل می کند و این گونه افراد باعث تحول و سازگاری و پویایی می‌شوند.
وی افزود: تحقیقات نشان می دهد که دوره‌ی کودکی، دوره‌ی طلایی برای بنیان گذاری مکانیسم ها و فرایند های تحولی است که در ادامه ی این فرایند ها هر فرد شاخصه های بهداشت روان را کسب خواهد کرد.
دبیرعملی همایش در ادامه به بررسی فلسفه همایش مادر پرداخت و بیان کرد : در دوره کودکی یکی از مهم ترین افراد و ارکان ساختن این بهداشت، مادر است که در تمام تعاملات با کودک باعث یادگیری مهارت های بهداشت روان می شود؛ پس قطعا مادر بهترین مربی برای ساختن بهداشت روان است به شرطی که مادر نقش و جایگاه و کیفیت ارتباطی که باید با کودک برقرار کند را بداند و از طریق این تعاملات مناسب، باعث یادگیری این مهارت ها شود. لذا در این گردهمایی پژوهشگران، روانشناسان، جامعه شناسان و متخصصان تعلیم و تربیت فرصتی می یابند تا دور هم جمع شده و در ارتباط با این دانش بومی روانشناسی مادر مشارکتی برای نشر و باز تولید دیدگاه های فرد داشته باشند.
وی با اشاره به برگزاری اولین دوره همایش با همکاری بنیاد فرهنگی مادر، در سال 1395 در دانشگاه شیراز، عنوان کرد: بنیاد فرهنگی مادر یک بنیاد بین المللی در شیراز است که فلسفه تشکیل این بنیاد احیای جایگاه مادر است که با توجه به تحولات جوامع، شهرنشینی، صنعت، کار و دیگر موارد این حس ایجاد شده که جایگاه مادر به عنوان کلیدی مهم برای تحول بهداشت روان کودک کمرنگ شده است ؛ لذا برنامه بسیار گسترده ای برای احیای این جایگاه در نظر دارند که یکی از آن ها این است که اسپانسر برگزاری همایش ملی مادر هستند.
دکتر امین یزدی در پایان اظهار کرد: برای برگزاری این همایش تمهیداتی اندیشیده شده است و کمیته علمی برای برگزاری مناسب این همایش پیش بینی شده است که از متخصصین بنام کشور که در حیطه مادر فعالیت کردند، دعوت به عمل آمده است . کمیته علمی طی جلساتی که داشته محور هایی را تعیین کرده است که در ۲ حیطه محور های تعلیم و تربیتی و محور های روانشناختی تعریف شده اند. هدف از این تقسیم بندی ایجاد محیط سازمان یافته تر برای نشر و ارائه مقالات ارسالی است.
در ادامه آقای غلامحسین نوعی ضمن عرض خیر مقدم به حضار جلسه گفت: این همایش در اسفند ماه با همگرایی همه ی ادارات و مجموعه هایی که در حوزه زنان و خانواده مرتبط هستند اعم از دفتر امور زنان و خانواده استانداری، اداره کل آموزش و پرورش ، مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر مشهد، شهرداری و شورای شهر مشهد، اداره کل میراث فرهنگی، اداره کل بهزیستی خراسان برگزار خواهد شد. همچنین مراکز دانشگاهی همچون دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه پیام نور، دانشگاه آزاد هم اعلام حمایت و آمادگی کردند و امید است که یک کار شایسته و ارزشمند در قالب سومین همایش ملی جایگاه مادر در دانشگاه فردوسی اتفاق افتد.
در ادامه نشست خبری آقای دکتر بهزادی به برخی از برنامه های جانبی همایش جایگاه و نقش مادر از جمله نمایشگاه ارایه فعالیتها و توانمدنی های سازمان های همسو در حوزه مادران اشاره کرد.
در پایان خانم دکتر عالی ، عضو کمیته علمی همایش، بیان کرد: یکی از ویژگی های بارز این همایش نسبت به سری همایش‌ها ، اهمیتی است که برای تجربه زیسته قائل است؛ به این صورت که ما در این همایش از مادران نمونه دعوت میکنیم تا مارا در جریان تجربه های زیسته خود قرار دهند و در واقع جدا از مقالات و دیتا های علمی که بسیار هم ارزشمند هستند؛ به تجربیات زیسته به ویژه در بعد فرزند پروری و سلامت روان هم در این همایش اهمیت زیادی داده خواهد شد.
گفتنی است؛ این همایش 7 و 8 اسفند ماه در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: مریم فرشچی

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال