به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ نخستین نشست از سلسه نشست‌های ایران دخت با همکاری کارگروه مطالعات زنان انجمن علوم سیاسی خراسان و با موضوع نقد و بررسی کتاب "عقل مذکر ؛ مردانگی و زنانگی در فلسفه غرب"، اثر ژنویو لوید، در تاریخ یکشنبه ۲۹ مهر ماه ۹۷ در محل مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه برگزار شد.

در این نشست دکتر روح الله اسلامی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی، درباره‌ی محتوای کتاب عقل مذکر بیان کرد: این کتاب درسال ۱۳۸۲ به چاپ رسیده و بسیار کتاب ارزشمندی است که فهم عمیقی به انسان می دهد و از نظر فمینیست‌های نسل سوم نوشته شده است که طرفدار حقوق زنان هستند و به سه دسته تقسیم شده اند: فمینیست‌های نسل اول که می‌خواهند زنان از نظر آزادی مثل مردان باشند؛ دسته دوم فمینیست‌هایی که می‌خواهند براساس عدالت، زن‌ها همچون مردها باشند؛ و دسته ی سوم فمینیست‌هایی هستند که اصلا نمی‌خواهند زن و مرد همانند هم باشند.

وی در این خصوص ادامه داد:  این کتاب ادعایش بر این است که فلسفه، مردانه است و به سوالاتی از قبیل چرا فیلسوف زن نداریم، چرا فسلفه مردانه است و فیلسوف چه نقشی دارد، پاسخ داده است.

 عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی‌ در ادامه اظهار کرد: این کتاب جنگ طلب و خودخواه است و به سه قسمت تقسیم شده قسمت اول به دوره یونان اختصاص یافته است دراین دوره هرچه عقلانی و نمود خوبی است به مرد نسبت می‌دهند و آنچه احساسی، جزئی، تاریکی وغریزی است به زن نسبت می دهند. و هم چنین در اندیشه‌های این دوره نوعی دوگانگی بین مرد و زن مشاهده می‌شود.

دکتر اسلامی افزود: قسمت دوم این کتاب به بخش ‌‌قرون وسطی اختصاص یافته است در این دوره نیز عقل مذکر تقویت می‌شود و هرگاه صحبت از آگاهی و عقلانیت می شود می‌گویند خواست خدا بوده است. درقسمت سوم این کتاب که به دوره مدرن اختصاص یافته است، عقل مذکر هنوز باقی مانده است و طبعیت را به زن نسبت می دهند و مرد را یک عقل مدیریتی در نظرمی گیرند که باید بر طبیعت سلطه داشته باشد.

وی درپایان اشاره کرد: فضا نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است و از رهبری گرفته تا ریاست جمهوری هیچ کدام مخالف حقوق زنان نیستند.

باشگاه خبرنگران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه قرایی

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال