photo 2018-10-29 12-27-23

حجت الاسلام و المسلمین رئیسیان: فلسفه وجودی حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) به عنوان پیام رسان حقیقی کربلا الگوی همه ی ما هستند و اگر سخنرانان ما بدانند که رسالت این دو عزیز را ادامه می دهند؛ قطعا طور دیگری بیان می کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشست فرهنگی با موضوع "آموزه های قیام امام حسین (ع)" دوشنبه ۷ آبان ماه ۹۷ ساعت ۷ در تالار اندیشه مجتمع کانون های فرهنگی و هنری دانشگاه فردوسی مشهد برگزارشد. در این نشست حجت الاسلام و المسلمین رئیسیان ضمن تسلیت این ایام به سخنرانی پیرامون اربعین حسینی و واقعه کربلا پرداخت و گفت: در خصوص حادثه عاشورا و کربلا به تعبیر بزرگان این حادثه دو رو دارد ؛یکی صفحه نورانی و جمال و دیگری صفحه تاریک و ظلمانی؛ انتظار می رود در مراسم ها به هر دو جنبه توجه شود و آنگونه که هست بیان گردد.

وی در ادامه گفت: کمتر حادثه ای را می یابیم که آنقدر دقیق گفته شده باشد و علت اتقان این حادثه این است که به گونه های مختلف این حادثه ثبت شده است اعم از خطبه هایی که خوانده شد ،نامه نگاری ها و رجزها و شعار ها همه و همه جز اسنادی ست که توسط دوست و دشمن و کسانی که در حادثه بودندثبت و ضبط شده است اما متاسفانه باعث حسرت است که حادثه ای که چنین دقیق تعبیر شده است در سالهای اخیر دچار تحریف می شود چه از سر عناد و چه از سر دوستی برای مثال خواب ها و رویاهایی که صرفا جهت کسب اشک در مراسم ها نقل می شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسیان در ادامه افزود: در حادثه کربلا ما اصولی داریم که از سخنان سیدالشهدا بدست می آید و هرماجرایی بیان شود ما باید آن را با این اصل محکم بسنجیم و آن عزت است. هرحادثه ای که توسط سخنران یا دیگران بیان شود و بوی ذلت دهد قطعا درست نیست چرا که با این اصل محکم تناقض دارد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسیان در ارتباط با فلسفه وجودی زین العابدین (ع) و حضرت زینب (س) بیان کرد: فلسفه وجودی حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) به عنوان پیام رسان حقیقی کربلا الگوی همه ی ما هستند پس اگر سخنرانان ما می دانستند که رسالت این دو عزیز را ادامه می دهند؛ قطعا طور دیگری بیان می کردند.
وی در پایان گفت: در زیارت اربعین در فلسفه روز عاشورا بیان شده که سیدالشهدا خون خود را ریخته تا بندگان را از جهالت نجات دهد، و این جهالت به معنی نادانی نیست بلکه در مقابل انسان حلیم که حرکاتش براساس عقلانیت باشد نه هوای نفسانی؛می باشد. حضرت سید الشهدا (ع) آمد تا مفاهیمی را به مردم القا کند که حرکاتشان براساس عقلانیت باشد.
در پایان مراسم به پرسش و پاسخ پیرامون موضوع پرداخته شد.

گفتنی است سلسله نشست های فرهنگی با حضور فعالان فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت هفتگی و متناسب با موضوعات روز فرهنگی و اجتماعی با دعوت از صاحب نظران و اساتید دانشگاهی برگزار می شود.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد:مریم فرشچی

عکس: سیدعلی اکبر موسویان