به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ بزرگداشت استاد نجیب مایل هروی که به بهانه ی انتشار کتاب خاصیت آینگی ترتیب داده شده بود، برگزارشد.
در ابتدا استاد محمدجعفر یاحقی گفت: در واقع دانشگاه فردوسی از یکی از فارغ التحصیلان خودش تجلیل می‌کند. استاد مایل از سال 1350 وارد دانشگاه شدند و ایشان پس از اتمام مقطع کارشناسی ارشد در کتابخانه آستان قدس سالها کوشش کردند و همین سرمایه و اندوخته‌های ایشان هنوز هم از نوک قلم او زبانه میکشد. بعد از آنکه بنیاد پژوهش‌های اسلامی تأسیس شد سال‌ها آنجا کار کردند و رسائل و تصحیحات در آنجا تألیف شد. استاد نجیب مایل هروی از خانواده‌ای اهل کتاب بودند و شادروان پدر ایشان رضا مایل هروی را از نزدیک در مشهد و تهران دیده بودم با کتابهای او از دوران دانشجویی آشنا بودم. خانواده مایل هروی در افغانستان خانواده ای سرشناس است.
وی ادامه داد: یکی از حوزه های اصلی کار استاد مایل هروی حوزه‌ی متن شناسی است و بعد وارد حوزه های تصحیح و چاپ کتاب شدند. حوزه ی مورد علاقه استاد مایل تصوف و عرفان و عرفان پژوهی است بوده و ما در شناخت عرفان نمی‌توانیم از تألیفات ایشان بی نیاز باشیم.
سپس دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه، سخنرانی خود  را با ذکر سه خاطره از استاد مایل هروی آغاز کرد و گفت: بزرگترین درس ما از استاد مایل پرکاری ایشان با تمام مشغله های دیگر است. یکی از ویژگی‌های قلم مایل هروی نثر پخته و دلکش است که خواننده را با خودش همراه می‌کند. یکی از آثار شاخص تک نگاری ایشان کتاب "خاصیت آینگی"ست که تمام ابعاد فکری و تأثیر و تأثرات عین القضات همدانی عارف بزرگ قرن 6 بیان شده است.
در ادامه به ترتیب پیام دکتر محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی، و پیام دکتر صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.
پس از سخنرانی آقایان دکتر احمدشاه فرهت، رئیس بنیاد نخبگان دانشجویان افغانستانی و دکتر احمدی زاده، رئیس بنیاد نخبگان خراسان رضوی، و مهندس کاظم کاظمی، شاعر و نویسنده ی افغانستانی، مراسم اهدای جوایز انجام شد.
در انتها، استاد نجیب مایل هروی سخنرانی کوتاهی ایراد کرد.
باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: صفایی

her1

her3

her2

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال