به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام دبیرشورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت، گفت: نوع نگاه اکثر ما به قرآن تقدس باورانه و عاطفی است. اغلب قرآن را در بهترین جلد و کاغذ و مکان قرار می دهیم درحالی که حقیقت و رویکرد اصیل به قرآن عمل گرایانه است. زمانی می توان گفت پیامبر گرامی اسلام از ما شکایت نخواهد کرد که نگاه مان به قرآن مهجورانه نباشد. زمانی که قرآن خوانده و فهمیده بشود تنها بخشی از مهجوریت قرآن زدوده می شود ولی مهجوریت زدایی قاطع زمانی صورت می گیرد که قرآن در ساحت عمل خودش را نشان دهد و در ایجاد تمدن نوین اسلامی نقش ایفا کند.
وی در خصوص برگزاری جشنواره حقیقی قرآنی اظهار کرد: از دانشگاه ها انتظار می رود توجه ویژه به جاری سازی قرآن در تمام ساحت های فردی، خانوادگی و قرآنی داشته باشند.
محمدی افزود: علامه طباطبایی قرآن را متضمن برنامه زندگی بشر عنوان می کند. اگر قرآن در زندگی افراد، معنای واقعی خودرا پیدا کند، می توانیم بگوییم چنین جشنواره هایی به ثمر نشسته است.
وی پنج وجهه قرآن را خواندن، دیدن، شنیدن، فهمیدن و عمل کردن، عنوان کرد و بیان کرد: رسول گرامی اسلام در مقام ابلاغ قرآن، هر پنج وجهه آن راعملی کرد.
 محمدی با بیان اینکه قرآن از حی مطلق نشات گرفته است ، گفت: مهم ترین ویژگی قرآن حیات بخش بودن آن است. از منظر قرآن کریم، حی ظاهری و حقیقی داریم و زمانی  حیات حقیقی امکان پذیر می شود که وحی در آمیزد.
وی افزود: انسان زنده آن است بتواند از مبدا وحی دریافت حیات کند. یکی از عالی ترین درجات حی وحییی شهادت فی سبیل الله است . انسان وقتی حی عندالله بشود مظهر بقیه الله در عالم است.
محمدی تصریح کرد: ایجاد تمدن نوین قرآن بنیان، شعار کلیدی جمهوری اسلامی است که فقط با جاری سازی قرآن در سه ساحت مذکر امکان پذیر است.
باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یعقوب پور

IMG 0476

نوشتن دیدگاه

ارسال