photo 2019-01-02 12-31-49

دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: جشنواره نشریات فضایی را به وجود می‌آورد که همه دانشجویان با هر گرایش فکری، سیاسی و علمی در کنار یکدیگر و در یک مسیر قرار گیرند تا بتوانند ثمره فعالیت‌های خود در یک سال را ببینند.
 
محمد حسین سمندری مقدم در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: هرساله جشنواره‌ نشریات دانشگاه فردوسی با هدف ارج نهادن فعالیت‌های نشریاتی دانشجویی که بدون شک بر همه مسائل اجتماعی، فرهنگی و علمی دانشگاه تاثیرگذارند، برگزار می‌شود و امسال شاهد هجدهمین دوره برگزاری آن بودیم.

وی افزود: برگزاری این جشنواره ، مرداد ماه امسال کلید خورد و توسط مسئول خانه نشریات دانشگاه از دانشجویان فعال نشریاتی همه تشکل‌های دانشجویی دعوت شد تا به عنوان اعضای شورای راهبری جشنواره به ارائه نظر در خصوص چگونگی برگزاری بپردازند. در جلسات، نواقص آیین نامه سال گذشته مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نتیجه آن آیین‌نامه جشنواره به همراه فراخوان ثبت‌نام، هفته اول مهرماه منتشر شد.

سمندری مقدم با اعلام اینکه امسال 2017 اثر به هجدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی ارسال شد که رسته مقالات فرهنگی و اجتماعی بیشترین تعداد آثار ارسالی را به خود اختصاص داده بود، اضافه کرد: 19  بخش آثار، 6 بخش ویژه، بخش نشریه برتر فرهنگی- اجتماعی و نشریه برتر علمی تخصصی‌ و بخش نشریه برتر از نگاه دانشجویان حوزه‌های رقابتی این جشنواره را شامل می‌شدند. در بخش آثار هر نشریه می‌توانست 20 اثر و در بخش ویژه 10 آثار را در سایت سامانه نشریات دانشگاه، سند، بارگزاری کند. دلیل این محدوديت در ارسال پیش داوری نشریات و انتخاب آثار فاخر خود به منظور شرکت در جشنواره بود.

وی اضافه کرد: اما در بخش ویژه نیز شاهد رقابت نشریات در 6 محور مسائل زنان، کرسی‌های آزاداندیشی نقد و مناظره با موضوع آزاد و گفتگومحوری، انرژی‌های پاک و محیط زیست، نشریات کاغذی‌- الکترونیک، اقتصاد مقاومتی و آسیب‌های اجتماعی بودیم.

دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی عنوان کرد: بخش مسائل زنان به منظور ارج نهادن به دغدغه‌های دانشجویان نویسنده در این حوزه و البته نگاه ویژه به مسائل اجتماعي زنان در دانشگاه فردوسی مشهد بوده است و لازم به ذکر است که دانشگاه فردوسی مشهد، با 3 عنوان نشریه، بیشترین تعداد نشریه بانونگار در سطح کشور را داراست. بخش ‌اقتصاد مقاومتی نیز با تاکید بر مسئله حمایت از کالای ایرانی که شعار سال است و همچنین اهمیت مقوله اقتصاد مقاومتی در برابر تحریم‌های بیگانگان به جشنواره امسال اضافه گردید.

سمندری مقدم گفت: بخش کرسی های آزاداندیشی، نقد و مناظره با موضوع آزاد و گفتگومحوری با توجه به لزوم مسئله گفتگومحوری و تبادل نظر در خصوص افکار مختلف، همچنین با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص لزوم ترویج کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه های سطح کشور و بخش آسیب‌های اجتماعی با هدف بررسی به ابعاد و تبعات این مقوله مهم اجتماعی در جشنواره هجدهم جای گرفت.

وی ادامه داد: بخش انرژی‌های پاک و محیط زیست نیز با هدف ایجاد حساسیت و دغدغه مندی دانشجویان و آحاد جامعه به مسئله محیط زیست در نظر گرفته شد و بخش نشریات کاغذی الکترونیک به منظور سوق دادن نشریات دانشجویی به سوی پرهیز از انتشار بی‌رویه نشریات کاغذی، و با استفاده از افزونه های چند رسانه‌ای تولیدی همچون واقعیت افزوده، کیوآرکد، پادکست و ... از دیگر بخش های ویژه این جشنواره بود.

دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: امسال همانند سال‌های گذشته بخش نشریه برتر از نگاه دانشجو را داشتیم که دانشجویان می‌توانستند با مراجعه به پرتال دانشجویی به نشریه مورد علاقه خود رای بدهند. این بخش با توجه به ایجاد شوروحال در دانشجویان، فضایی برای شناخت بهتر نشریات دانشجویی به عموم دانشجویان را فراهم می‌کرد و فعالان نشریات می‌توانستند با بسیج کردن وترغیب مخاطبان و دوستان خود به شرکت در این بخش به ثبت رای پرداخته و بر اساس شمارش آرا حائز رتبه در دوبخش نشریات علمی و نشریات فرهنگی و اجتماعی شوند. در این بخش امسال 2509 رای جمع آوری شد که در مقایسه با 1506 رای سال گذشته رشد بیش از 65 درصدی آرا را به همراه داشت.

اگر نشریه‌ای جایزه نمی‌گیرد، دلیل بر ناداوری نیست

سمندری مقدم تاکید کرد: همواره هر جشنواره ای با اعتراضاتی روبروست و این حق مسلم شرکت‌کنندگان است که از نحوه داوری آثار خود مطلع شوند.اینکه نشریه‌ای جایزه‌ای کسب نمی‌کند دلیل بر ناداوری نیست. یا  اینکه در فلان بخش یا فلان جشنواره دیگر جایزه گرفته و می‌بایست در سایر بخش ها و این جشنواره نیز جایزه کسب کند مواردی است که دیگر در جشنواره‌های دانش‌آموزی هم دیده نمی‌شود چه برسد به جشنواره نشریات دانشجویی قطب علمی شرق کشور، یعنی دانشگاه فردوسی مشهد.

وی خاطرنشان کرد: هرساله معیارهای داوری نیز در فراخوان منتشر می‌گردد که نشریات می‌توانند بر اساس این محورها به بهبود کیفیت مطالب و آثار خود بپردازند و تمام داوری ها بر اساس این فرم ها صورت می‌گیرد.

اعتراضات دانشجویان باید در قالب قانون به مسئولین ارائه شود

 دبیر اجرایی هجدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی بیان کرد: انتظار می‌رود با توجه به برگزاری این جشنواره در محیط دانشگاه یه عنوان بازوی علمی و اجتماعی جامعه، اعتراضات نیز در قالب قانونی آن به مسئولین برگزاری ارائه شود.در همین رابطه بازه زمانی 22 دی لغایت 3 بهمن ماه را به منظور رسیدگی به اعتراضات در نظر گرفته‌ایم که دانشجویان می‌توانند جهت رسیدگی به به خانه نشریات دانشگاه مراجعه کنند.

سمندری مقدم یادآور شد: امید است که اصحاب نشریات دانشگاه با پویایی، عدالت، دغدعه‌مندی، به دور از تعصب و با رعایت موازین اخلاقی قلم بر دست گیرند تا شاهد پیشرفت کشور عزیزمان ایران در همه عرصه های علمی، اجتماعی و فرهنگی باشیم.

نوشتن دیدگاه

ارسال