ali-delgosha

نزدیک به 1900 اثر در دومین جشنواره ملی کرسی های آزاد اندیشی در حال داوری و ارزیابی است.

به مناسبت برگزاری دومین جشنواره ملی کرسی های آزاداندیشی در 21 آذرماه سال جاری در دانشگاه فردوسی مشهد، باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد مصاحبه ای را با جناب آقای علی باغدار دلگشا ، دبیر اجرایی این جشنواره انجام داده که مشروح آن به شرح زیر می باشد:
-    با سلام ضمن تشکر از اختصاص زمان جهت مصاحبه لطفا کلیاتی را در خصوص اهمیت برگزاری جشنواره، سابقه و زمان برگزاری آن ارائه بفرمایید.
با سلام- در خصوص اهمیت برگزاری جشنواره باید اشاره داشته باشم که متناسب با دغدغه های رهبر معظم انقلاب مبنی بر آن که دانشگاه ها باید فضای تبادل نظر  و هم اندیشی داشته باشند، در دهه هفتاد طرح موضوع «کرسی های آزاد اندیشی» مورد بحث قرار گرفت. از آن به بعد دانشگاه ها به مرور به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی اهتمام ورزیدند.
سابقه برگزاری جشنواره کرسی های آزاد اندیشی به سال 1395 باز می گردد که اولین دوره آن در دانشگاه علامه طباطبایی تهران برگزار شد. دوره دوم آن نیز ابتدا قرار بود در سال 97 در دانشگاه اصفهان برگزار شود که این امر محقق نشد. با این حال دومین دوره این جشنواره در سال جاری و در آذر ماه در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.
-    این جشنواره در چه محورهایی به ارزیابی رقابتی کرسی های آزاد اندیشی می پردازد و چه دانشگاه هایی در آن با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت؟
تمامی یکصد و هیجده دانشگاه و مرکز آموزشی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که آثار خود را در سامانه وزارت خانه (درگاه فرهنگی) ثبت کرده اند در این رقابت حضور دارند. جشنواره نیز در سطح ملی برگزار خواهد شد که محورهای اصلی آن نیز عبارت اند از : مناظره، نقد و بحث و نظر در این جشنواره سه محور فرعی با موضوعات آسیب های اجتماعی، کار افرینی و اقتصاد مقاومتی و مسایل زنان هم جهت رقابت پیش بینی شده است.
-    آیا جشنواره برنامه های جانبی هم دارد؟
با توجه به برگزاری مراسم اختتامیه در دانشگاه فردوسی مشهد، پیش بینی شده است حداقل دو نشست با عنوان «حدود آزادی در کرسی های آزاد اندیشی» و «آسیب شناسی برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها» جهت تبادل نظر بیشتر و با هدف ارتقا سطح برگزاری کرسی ها، برگزار گردد که جهت بهتر برگزار شدن و اثرگذاری بیشتر آن از صاحب نظران در سطح ملی استفاده خواهیم کرد.
-    امکان دارد توضیحاتی در خصوص نحوه داوری و تعداد آثار ارسالی به جشنواره نیز توضیحاتی ارائه بفرمایید.
آن طور که در نخستین جلسه شورای سیاست گذاری جشنواره تصمیم گیری شده است دوره زمانی آثار شرکت داده شده در جشنواره از فروردین ماه سال 97 تا شهریور 98 خواهد بود.
طبق نظر کارشناسان محترم در دفتر سیاست گذاری وزارت علوم، تاکنون 1897 اثر در سامانه وزارت خانه ثبت شده است که توسط تیم داوری که اعضا آن از اساتید با تجربه در دانشگاه های کشور هستند در حال ارزیابی است.
در محورهای اصلی بخش «بحث و نظر» و در بخش فرعی نیز مسایل زنان دارای بیشترین آثار مرتبط موضوعی بوده اند.
-    در انتها ضمن تشکر از مطالب مطرح شده خواهشمند است اگر توضیحاتی را لازم می دانید ذکر بفرمایید.
من هم از پیگیری شما و اطلاع رسانی های صورت گرفته متشکرم. در انتها باید اشاره کنم که هدف از برگزاری جشنواره های این چنینی، تمرکز بیشتر بر جنبه خروجی داشتن و کاربردی بودن آن است.
کرسی های آزاد اندیشی فضایی را می تواند در نهاد دانشگاه ایجاد کند که در آن علاوه بر حفظ استقلال نهاد دانشگاه، می توان تبادل نظر های متفاوت را نیز در آن جای داد. تبادل نظری که افراد بتوانند آزادانه به طرح دیدگاه های خود و البته شنیدن دیدگاه های طرف های مقابل نیز بپردازند؛ مطمئنا انجام چنین گفتگوهایی می تواند زمینه سازی مهم در ترقی و توسعه فکری و اندیشه ای در دانشگاه باشد.

2th korsi azadandishi

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال