photo ۲۰۲۰-۰۹-۲۲ ۱۴-۲۰-۲۴

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتگو با دکتر حمیدرضا طاهری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهدبه بررسی حضور دانشگاه فردوسی در نمایشگاه استانی دستاوردهای دفاع مقدس و تاثیر ارزش‌های آن بر جامعه دانشگاهی پرداخت.

دکتر حمیدرضا طاهری ضمن تبریک چهلمین سالگرد هفته دفاع مقدس و گرامی داشتن یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، درخصوص اهمیت پرداختن به ارزش‌های دفاع مقدس در قالب نمایشگاه و تفاوت آن با قالب‌های دیگر بیان کرد: به هر طریقی که نسل جوان ما بتوانند با ارزش های انقلاب آشنا شوند، نباید کوتاهی کنیم. یکی از کارهایی که اصولا انجام می شود، بحث بزرگداشت آرمان‌های انقلاب اسلامی در هفته دفاع مقدس است که به دلیل ماندگاری و تأثیرگذاری بیشتر حافظه تصویری ما به نسبت حافظه شنیداری، به ما کمک می‌کند تا بتوانیم ذره‌ای از تلاش‌ها و ایثارگری‌های شهدا و ایثارگران را به تصویر بکشیم و الگوسازی درستی برای جوانان شکل بگیرد. بنابراین یکی از دلایل حضور دانشگاه فردوسی در نمایشگاه نشان دادن نقش پر رنگ دانشگاهیان در دوران دفاع مقدس و معرفی ایثارگران و شهدای دانشگاه فردوسی به شکل ویژه می باشد.
وی افزود: امروزه داشتن الگوهای خوب و اثرگذار برای جوانان اهمیت بسیار زیادی دارد و ما الگویی بهتر از شهدا نمی توانیم پیدا کنیم. چون اگر نگاهی به اوایل انقلاب اسلامی و جنگ هشت ساله داشته باشیم، متوجه می‌شویم که این افراد بدون هیچ گونه چشم‌داشت، خالصانه جان خود را در راه آرمان‌های انقلاب اسلامی فدا کردند. و همین خلوص و ایثارگری است که تفاوت انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها را تعیین می‌کند.
دکتر طاهری در پاسخ به چگونگی تبلور وجود ارزش‌های دفاع مقدس در جامعه دانشگاهی در سال‌های جنگ تصریح کرد: در آن زمان به فرمان امام راحل، بنیان‌گذار کبیر انقلاب، تکلیف این بود که جوانان به جبهه رفته و از میهن خودشان دفاع کنند. اما امروزه می‌توانند با درس خواندن، مسئولیت‌ پذیری در قبال اجتماع‌ و حل مسائلی که در اجتماع وجود دارد دین خود را ادا کنند.
دکتر طاهری در خصوص نیاز به حفظ ارزش‌های دفاع مقدس افزود: ضمن اینکه دانشجویان در هنگام تحصیل خود باید توجه و حفظ ارزش‌های دفاع مقدس را سر‌لوحه کار خود قرار دهند، نیاز است که همه ما مدیران و مسئولان، تمام تلاش خود را در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به خرج دهیم تا این ارزش‌ها با کارهای پژوهشی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه آمیخته شود و درس و آموزش با حس مسئولیت پذیری و خدمت‌گزاری به مردم همراه باشد.