به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ گفتگویی با مهندس محسن معتمدی، دانشجو دکتری رشته مهندسی و مدیریت لیسبون پرتغال در ارتباط با موضوع «چگونه رویکرد میان رشته ای می تواند خلاقیت و کارآفرینی را افزایش دهد؟» به همت انجمن علمی مهندسی مکانیک بیوسیستم در تاریخ ۶ مهرماه ۹۹ انجام شد.
مهندس معتمدی در ابتدا اظهار کرد: من ورودی سال ۸۹ مکانیک ماشین کشاورزی بودم. با وجود آشنایی محدود توانستیم گروهی تشکیل دهیم و سال اول دانشگاه شروع به ایده پردازی و فعالیت کردیم. با کمک مهندس اردکانیان شرکتی تحت عنوان آب و صنعت آرینا که هدف آن طراحی ماشین آلات کشاورزی بود راه اندازی کردیم. با وجود طراحی درست، متوجه شدیم که بخشی از دانش را در اختیار نداریم و آن بخش مدیریت بود. سال ۹۴ کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه فردوسی قبول شدم و در حال حاضر هم در دانشگاه لیسبون پرتغال مشغول تحصیل دوره دکترا در تلفیق رشته مدیریت و مهندسی هستم.
وی ادامه داد: در دوره کارشناسی ارشد چیزی که برایم جالب بود این بود که بچه‌ها برای پیدا کردن شغل مورد علاقه شان سردرگم‌اند. در سال اول ارشد متوجه شدم مهم‌ترین عاملی که مانع رسیدن بچه‌ها به شغل انتخابی‌شان می‌شود، نداشتن برنامه شغلی و توجه نکردن به آن است. به همین خاطر یک انجمن جدید به نام توسعه مهارت‌های شغلی ایجاد کردیم.
معتمدی در خصوص برنامه شغلی درست گفت: برای رسیدن به کسب و کار مناسب بعد از انتخاب شغل‌های موردنظر، سعی کنیم در مورد آن‌ها اطلاعات کسب کنیم و در مرحله بعد وضعیت و مهارت‌های خودمان را مشخص کنیم. مرحله دیگر هم مسیر رسیدن به آن شغل است که باید طی کنیم.
مهندس معتمدی در خصوص مزیت رشته‌های بین رشته‌ای بیان کرد: از مزیت‌های چنین رشته‌هایی این است که فرصت‌ و خلاقیت بیش‌تری را در اختیار افراد قرار می‌دهد تا علومی را که به مهارت‌هایشان نزدیک است، بتوانند از آن خارج کنند. وقتی فرد بتواند چند دانش را به طور خلاق ترکیب کند، می‌تواند متناسب با نیاز بازار پیش رود.
وی افزود: نقطه شروع در بحث کارآفرینی جدا از بحث ایده، داشتن تحقیقات بازاری است. در بخش دیگر، ارزش پیشنهادی و اعتبار سنجی آن است و در آخر ایجاد یک نمونه اولیه از محصول و رشد آن می‌باشد.
محسن معتمدی در پایان خاطرنشان کرد: زمانی ایده درست خواهد بود که یک مشکلی را در بخشی از جامعه حل کند. برای تشکیل یک تیم معمولا افرادی که در حوزه‌های مختلف کار می‌کنند، برای ارائه نظر اولیه موفق‌ترند و می‌توانند ایده مناسب داشته باشند. یکی از اصول کار کردن این است که انتظارمان را از افراد و موقعیت‌هایی که می‌خواهیم کار کنیم مشخص کنیم. از کار کردن نترسید و سعی کنید تجربیاتی در حوزه‌های مختلف کسب کنید.

خبرنگار: زهره محسنی