به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، به همت انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش نشست گفتگو با سرکار خانم مرضیه محبی، وکیل پایه یک دادگستری، با موضوع بررسی مسائل حقوقی آزار و اذیت های جنسی، در تاریخ دوشنبه 14 مهرماه 1399 انجام شد.


مرضیه محبی در سخنان خود بیان کرد: امروزه برای زنان به هنگام هدف قرار گرفتن تجاوز جنسی، امکانات قضایی خاصی فراهم نیست. یعنی قانونی نیست که برای تعرض مبتنی بر جنسیت پاسخی مناسبی در نظر گرفته باشد. تنها متن قانونی موجود در قانون ‌مجازات اسلامی، به نام زنای به عنف است که با مفهوم تجاوز متفاوت می‌باشد. علاوه بر این، باید آیین دادرسی مناسبی برای پرداختن به مسئله تجاوز، تدوین و تصویب شود.
وی در رابطه با جرم تجاوز تصریح کرد: مردم باید نسبت به آسیبی که به زن وارد می‌شود حساس باشند و عوامل بازدارنده را از درون و بیرون پرورش دهند. جرم تجاوز بسیار وحشیانه و غیرانسانی است و اصلا قابل چشم پوشی نیست. دلیلی که باعث شده زنان بزه دیده برای تشکیل پرونده کمتر اقدام کنند، کیفر اعدام است. ما باید سعی کنیم رویکردمان به سمت عدالت‌ خواهی و ترمیم خسارت باشد.
این وکیل پایه یک دادگستری با اشاره به ستم جمعی تجاوز ادامه داد: ستم به بزه دیده، تماما مختص به شخص نیست؛ بلکه ستم به کل جامعه و بشریت است. همچنین باعث آشفته کردن خواب بشریت، اضطراب و وحشت کلی جامعه، برهم خوردن نظم جمعی و حرکت به سمت نومیدی است.
مرضیه محبی در رابطه با ماهیت زنان در جامعه افزود: زنان در جامعه دچار محرومیت و فقر هم از نظر طبقه و هم از نظر جنسیت هستند. متاسفانه جامعه نگاهی فرودست به زنان دارد. این نگاه باعث می شود ستمی شکل بگیرد که فضای جامعه فقط مناسب مردان شده  و شرایط برای تعرض کلامی و روحی به زنان فراهم شود. زنان‌ بایدمانند مردان از امکانات برابر از هرنظر برخوردار باشند.
وی در رابطه با راه شکایت برای زنای محارم این چنین پاسخ داد: آموزش جنسی باید از طریق مدارس، فضای مجازی و غیره شکل بگیرد. دختران باید هوشیار باشند و بدانند توسط مراجع حمایت می شوند.
محبی در انتها خاطرنشان کرد: زنان باید جسارت لازم را برای مراجعه به مراجع قانونی پیدا کنند تا سد فرهنگی که زن بزه دیده را لکه ننگ می داند یا باعث سرافکندگی اطرافیان است شکسته شود. و می توان گفت منشا اصلی تجاوز، عدم توازن قدرت بین زنان و مردان است و این قدرت مشروعیت ندارد.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: بهاره حامد

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال