به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با موضوع تحلیل فیلم The Platform توسط دکتر علیرضا آزاد، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی به همت انجمن علمی علوم سیاسی در تاریخ ۲۷ مهرماه ۹۹ برگزار شد.
دکتر آزاد در رابطه با معرفی فیلم سکو بیان کرد: این فیلم دارای وحشت معنایی است. تصویرها چندان خشن نیستند و وحشتی که در آن وجود دارد، ما را به خودش جلب می‌کند. این فیلم استعاره از ماهیت انسان و آرمان‌های اجتماعی است و ما را با حقیقت عریانی از حقایق مواجه می‌کند.
وی ادامه داد: طبقات اجتماعی، آدم را یاد نظریه مارکس می‌اندازد. نظام سرمایه‌داری به طبقات اجتماعی مشروعیت می‌بخشد. در فیلم می‌بینیم که رویکرد کاپیتالیستی به بی‌عدالتی و همچنین رویکرد سوسیالیستی به قتل و خشونت ختم می‌شود. درپایان، فیلم رویکرد متافیزیکی پیش می‌گیرد و هر دو رویکرد نام برده تسلیم می‌شوند. این فیلم نقدهای جدی به رویکرد سوسیالیستی دارد.
این عضو هیئت علمی دانشکده الهیات در پاسخ به سوال آیا نظام‌های نابه‌هنجار، سکوی سقوط و انحطاط جامعه متفکر بشریت و قشر تحصیل کرده است؛ اظهار کرد: این فیلم ترس از دست دادن را نشان می‌دهد که ما را عوض می‌کند. همچنین تاثیری که این ترس در تغییر شکل جامعه دارد و این که ترس‌ها چگونه آدم را به یک آدم دیگر تبدیل می‌کند. انسان ها نه به صورت فرشته هستند و نه به صورت شیطان. بلکه با وجود سازوکار اجتماعی انسان به فرشته یا شیطان تبدیل می‌شود.
وی همچنین افزود: در جوامع، منابع انسانی به اندازه کافی است ولی انصاف به اندازه کافی نیست. ریشه بی‌عدالتی زیاده خواهی است.
در نهایت دکتر آزاد خاطرنشان کرد: این فیلم‌ پایان روشنی دارد و مهم‌ترین ضعف این پایان، یک نوع وصله جدا از خودش است. ما انتظار پایان تلخ‌تری داشتیم ولی پایان تلخی نداشت و فیلم به نوعی مدعی امید است.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: بهاره حامد