PicsArt 10-22-03.29.22

 

PicsArt 10-22-03.26.52

اولین دوره توانمندسازی انجمن‌های علمی به صورت حضوری و آنلاین در دانشگاه فردوسی در حال برگزاری می‌باشد. این دوره شامل 4 کارگاه انجمن علمی مطلوب، عکاسی، طراحی پوستر، مختص اعضای انجمن‌های علمی است. افتتاحیه با حضور علی یوسفی، عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی و اولین کارگاه با موضوع انجمن علمی مطلوب، با تدریس امیر حجتی، دبیر شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی برگزار گردید. سایر کارگاه‌ها نیز در روزهای آینده برگزار خواهند شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، افتتاحیه و اولین کارگاه دوره توانمندسازی انجمن‌های علمی، به همت مدیریت فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه و شورای هماهنگی انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی در تاریخ 1 آبان ماه 1399 برگزار شد.
علی یوسفی ابتدا درخصوص برتری انجمن‌های علمی نسبت به سایر تشکل‌ها اظهار کرد: انجمن علمی فرصت خوبی برای گفتگو، مراودات و حتی تشکیل زندگی بوده و این یکی از جاذبه‌های اجتماعی آن می‌باشد. انجمن علمی پرفروغ‌ترین تشکل دانشگاهی کشور است. چرا که ظرفیت فوق العاده‌ای برای آموزش‌های گروه محور و توانمندسازی اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: سایر تشکل‌های دانشگاهی، هرکدام ارزشمندی خود را دارند اما انجمن علمی با پیشینه آکادمیکی که دارد، از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است. خوشبختانه در دانشگاه فردوسی، از گذشته نگاه مثبتی به انجمن‌های علمی وجود داشته و باعث افتخار این دانشگاه است که تشکل‌ها و انجمن‌ها همواره افتخارآفرین بوده‌اند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی درباره ویژگی‌های انجمن علمی مطلوب گفت: انجمن علمی مطلوب، انجمنی است که در چارچوب آیین نامه مربوطه شکل می‌گیرد و مطابق با همان ظرفیت و قواعد فعالیت می‌کند. آموزش تشکیلاتی بسیار خوبی در آیین نامه پیش‌بینی شده است. در دانشگاهی که صرفا به درس توجه شود، سایر ساحت‌های وجودی آن فعال نمی‌شوند. انجمن علمی این فرصت را به دانشجویان می‌دهد که ابعاد شخصیتی شان فعال شده، رشد کند و اجتماعی شود.
یوسفی در پایان درخصوص تاثیر شیوع بیماری کرونا بر فعالیت‌های انجمن علمی خاطرنشان کرد: در دوران کرونا می‌توان فعالیت‌ها را از حیطه دانشگاه فراتر برد. زیرا فضای مجازی فرصتی را فراهم می‌کند که قید مکان دیگر اهمیتی نداشته باشد. می توان حتی از حیطه ملی هم فراتر رفت و فعالیت بین المللی انجام داد. به علاوه، گفتگو یکی از محورهای اصلی انجمن علمی است و این باعث می‌شود در دوران کرونا که افراد تنهاتر هستند، از سلامت روانی برخوردار شوند. تشکل‌ها و انجمن‌ها در بعد روحی و روانی نقش برجسته‌ای دارند.

سپس اولین کارگاه این دوره با عنوان انجمن علمی مطلوب، با تدریس امیر حجتی برگزار شد. وی به توضیح ویژگی‌های یک انجمن علمی مطلوب، فرایند شکل‌گیری یک انجمن علمی جدید، ساختار و شاخه‌های فعالیت آن مانند آموزش، پژوهش، کارآفرینی پرداخت.
امیر حجتی ابتدا درخصوص لزوم به کارگیری توانایی‌های همه افراد در انجمن علمی بیان کرد: انجمن علمی را محدود به 5، 7 یا 9 نفر اعضای اصلی شورای مرکزی نکنید. همه اعضا و دانشجویان رشته خود را فعال کرده و با یکدیگر همکاری کنید. اگر اعضای انجمن علمی به همین تعداد محدود شوند، سال بعد عده‌ای از آنها فارغ التحصیل شده و انجمن علمی دیگر نمی‌تواند فعالیتی داشته باشد و غیرفعال خواهد شد. البته ممکن است گروه جدیدی بیایند و فعالیت قوی‌تری داشته باشند، اما به هرحال لازم است حتما از تمام دانشجویان رشته موردنظر کمک گرفته شود.
وی ادامه داد: موردی که بسیاری از انجمن‌های علمی نمی دانند، حمایت مالی و معنوی دانشگاه از طرح‌های آنهاست. مدیریت فرهنگی دانشگاه برای همایش‌ها، مسابقات، بازدیدها، نشریات و فعالیت‌های پژوهشی خارج از قالب پایان نامه و رساله کمک مالی می‌کند. همچنین می توان با اسپانسرها و نهادهای برون و درون دانشگاهی صحبت کرد و از آنان کمک گرفت. برای کمک مالی بیرون دانشگاه خود را دست کم نگیرید. شما برند دانشگاه را در اختیار دارید.
دبیر شورای مرکزی انجمن‌های علمی درباره وظایف یک انجمن علمی مطلوب تصریح کرد: انجمن علمی باید نسبت به اتفاقات جامعه و شرایط موجود به نسبت به رشته خود واکنش نشان دهد. مثلا در شرایط کرونا هر انجمن علمی می تواند این مسئله را از دیدگاه رشته خود بررسی کند. البته در این خصوص زمان‌بندی اهمیت زیادی دارد. همچنین داشتن یک تقویم سالانه برای هر انجمن علمی اهمیت مهم است. چرا که افراد را وادار می کند فعالیت کنند و به آن پایبند باشند.
درپایان حجتی راجع به برگزاری جشنواره حرکت، چگونگی پذیرش انجمن‌های علمی در این جشنواره، شیوه ساخت مستند و نحوه داوری و انتخاب انجمن علمی برتر توضیح داد. شایان ذکر است، ویدئو این جلسه در قالب 3 پست در صفحه اینستاگرام انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی مشهد منتشر شده و برای علاقه‌مندان قابل مشاهده است.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقی زاده

 

PicsArt 10-22-03.28.08

 

PicsArt 10-22-03.30.48

PicsArt 10-22-03.40.25

 

PicsArt 10-22-03.45.04

PicsArt 10-22-03.49.56

PicsArt 10-22-03.47.44

PicsArt 10-22-03.48.41

 PicsArt 10-22-03.42.45

PicsArt 10-22-03.52.26

PicsArt 10-22-03.25.37

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال