photo ۲۰۱۸-۱۱-۰۱ ۲۲-۰۵-۲۷

اولین دوره توانمندسازی اعضای انجمن‌های علمی به همت مدیریت فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه و شورای هماهنگی انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی در حال برگزاری است. به همین مناسبت مصاحبه‌ای با امیر حجتی، دبیر شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشگاه انجام شد. وی در این مصاحبه، به شرح دلایل برگزاری این دوره و فرایندی که از مرحله ایده تا عمل طی شده است، پرداخت.
دبیر شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد گفت: یکی از مشکلاتی که در انجمن‌های علمی شناسایی کردیم، این بود که معمولا هرسال ارتباط شورای مرکزی جدید با شورای پیشین قطع می‌شد. چرا که آنها یا فارغ التحصیل می‌شدند، یا نکات مثبتی برای انتقال به انجمن علمی بعدی نداشتند، یا با یکدیگر سازگار نبودند.
وی ادامه داد: مشکل دیگر این بود که اعضای جدید یک انجمن علمی، به درستی با قواعد انجمن‌ها آشنا نبودند یا از حمایت‌های مالی و معنوی دانشگاه اطلاع نداشتند. بنابراین بسیاری از اوقات به بیراهه می رفتند.
امیر حجتی درخصوص هدف برگزاری این دوره تصریح کرد: اصلی‌ترین دلیل عدم فعالیت یک انجمن علمی، عدم آشنایی افراد با فلسفه آن است. دوره توانمندسازی اعضای انجمن‌های علمی با این هدف طراحی شده که اعضا به حداقل فهم و درک مشترک از فلسفه انجمن علمی، فعالیت‌ها و حمایت‌ها برسند. همچنین در کنار آن دوره‌هایی مثل خبرنگاری، طراحی پوستر و عکاسی گذاشتیم تا به این مهارت‌های اولیه نیز دست یابند.
دبیر شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی درخصوص چگونگی شکل‌گیری ایده برگزاری این دوره اظهار نمود: اصلی‌ترین دلیل شکل‌گیری ایده این دوره، هم‌سطح نبودن انجمن‌ها بود. بعضی انجمن‌ها خیلی خوب و برخی خیلی ضعیف بودند. درواقع این ایده در نتیجه آسیب شناسی انجمن‌ها مطرح شد.
وی در پایان درباره حمایت‌های مدیریت فرهنگی دانشگاه از برگزاری این برنامه خاطرنشان کرد: ما در شرایط سختی به خاطر کرونا قرار داریم. اصلی‌ترین کمک مدیریت فرهنگی فراهم کردن شرایط برگزاری حضوری برخی کارگاه‌هایی بود که گفتگو محورند و نیاز به حضور فیزیکی دارند. البته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی منطقی، مثل کارگاه دیروز که در تالار رودکی برگزار شد و افراد به اندازه 4 صندلی با هم فاصله داشتند. این اصلی‌ترین کمک بود و انجام دوره را برای ما مقدور کرد.

مصاحبه کننده: یگانه تقی زاده