سید روح الله حسینی، عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد که اثرات مخرب استرس و اضطراب ناشی از همه گیری کرونا ممکن است سلول های مغزی را درگیر کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با موضوع عوارض عصبی و روان شناختی کرونا باحضور سید روح الله حسینی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه فردوسی در تاریخ پنجشنبه اول آبان ماه 1399 به همت انجمن علمی علوم شناختی برگزار شد.
سید روح الله حسینی اظهار کرد: بروز این همه گیری، عوارض عصبی و روانپزشکی ناشی از استرس بیش از حد در افراد را نشان می دهد. در حال حاضر اضطراب و عارضه ی وسواس در بسیاری از افراد جامعه دیده می شود، به طوری که شخص بیش از اندازه از مواد ضدعفونی کننده استفاده می کند و گاها در این افراد نشانه هایی از IAD یا Illness anxiety disorder دیده می شود. همچنین آنان دائما در حال بررسی کردن وضعیت سلامت جسمانی خود هستند.
وی افزود: در این دوره اختلالات روان-تنی نیز در برخی افراد که بعضا دارای بیماری های جسمی خفیفی بوده اند، بروز پیداکرده که در این اختلالات بیماری جسمانی فرد بر اثر استرس و اضطراب وارد شده در این شرایط خاص، تشدید می شود.

در ادامه این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ارتباط با طیف چیرگی بر اضطراب یا spectrum of coping anxiety گفت: این توانایی در بعضی افراد در حد معمول و مفید است و در بقیه در دو حد آستانه ای قرار می گیرد. کسانی که در دو حد آستانه ای قرار می گیرند، به سمت انکار کردن واقعیت موجود و شرایط استرس زا و یا پاسخ بیش از حد به آن جهت گیری دارند که این افراد بیشترین آسیب را در این دوره متحمل می شوند.
حسینی افزود: نتایج در مقاله ای که در مجله ی Brain در سال 2020 با عنوان «The emerging spectrum of Covid-19 neurology clinical, radiological and labratory findings » چاپ شده است، حاکی از آن است که این ویروس همانطور که سلول های عصبی بویایی و چشایی را آلوده می کند ممکن است سلول های مغزی را نیز درگیر کند. ۴۰ نفر از افرادی که به این بیماری مبتلا شده بودند مورد بررسی قرار گرفته اند که در برخی از آن ها حالاتی چون هذیان گویی، تشنج، سکته های مغزی و حتی علائم سایکوز بعد بهبود بیماری نیز مشاهده شده است. در حال حاضر این مطالعات خود مقدمه ای برای بررسی اثرات این ویروس برروی سیستم مغزی و عصبی هستند.

خبرنگار: هدیه صابری