به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، به نقل از خبرگزاری ایسنا، کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی مشهد با شعار «ما اینجا هستیم تا حال تلخت خوش شود» با یاری رسانی، شناسایی و رفع نیاز اقتصادی به کمک دانشجویان می‌آید.

دبیر کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی مشهد، در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با فعالیت‌های کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی، اظهار کرد: کانون همیاران سلامت روان یک نهاد غیرسیاسی و غیردولتی محسوب می‌شود که زیر نظر مرکز مشاوره و معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فعالیت می‌کند. مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی برای ارائه خدمات خود به دانشجویان افرادی را از میان خود دانشجویان انتخاب می‌کند. این دانشجویان کسانی هستند که به سلامت روان خود و جامعه دانشجویی اهمیت می‌دهند.

«اینجا هستیم تا حال تلخت خوش شود»

فاطمه باقرزاده افزود: همیاران سلامت با شعار «ما اینجا هستیم تا حال تلخت خوش شود»، زیر نظر مرکز مشاوره دانشگاه به جذب، مشارکت و یاری دانشجویان دانشگاه می‌پردازد. در این کانون دانشجویان جذب و برای انجام فعالیت‌های همیاری آماده می‌شوند. هر ساله همایش منطقه‌ای همیاران سلامت روان برگزار می‌شود که مسئولیت مرحله اجرایی این همایش در منطقه ۹ با کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی است. کانون همیاران سلامت روان و مرکز مشاوره این دانشگاه همایش‌های کشوری را نیز برگزار می‌کنند که بخشی از وظایف این کانون محسوب می‌شود.

تولید اولین پادکست همیاران سلامت روان با موضوع آینده شغلی

دبیر کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در شرایط کنونی ایجاد لینک‌های اطلاع رسانی مجازی برای آگاهی بخشی هرچه بیشتر دانشجویان یکی از وظایف این کانون است که در قالب صفحات تلگرامی و اینستاگرامی به وقوع پیوست. یکی از اهداف کانون همیاران سلامت توانمندسازی دانشجویان در ۵ حوزه آینده شغلی، خانواده، روابط عاطفی، روابط تحصیلی و نشاط است. در این راستا فعالیت‌هایی صورت گرفته است که در حال حاضر و باتوجه به وجود کرونا در جامعه برای ادامه فعالیت در راستای توانمندسازی دانشجویان شروع به تولید پادکست‌هایی کرده است. اولین پادکست کانون همیاران سلامت روان با موضوع آینده شغلی درحال تولید است که در آن به بررسی عوامل موثر در آینده شغلی پرداخته شده است.

راه‌اندازی پویش عدالت آموزشی

باقرزاده با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه‎های مختلف کانون کاملا داوطلبانه است، خاطرنشان کرد: وظایف همیاران سلامت روان شامل شرکت در برنامه‌های آموزشی برگزار شده توسط مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی مشهد، فعالیت در کارگروه‌های کانون، آموزش‌های فردی، یاری رسانی به سایر دانشجویان، شناسایی و رفع نیاز اقتصادی دانشجویان نیازمند است. شناسایی و رفع نیاز اقتصادی دانشجویان نیازمند با همکاری مددکاران مرکز مشاوره دانشگاه انجام می‌شود. با شیوع کرونا پویشی به نام «عدالت آموزشی» راه‌اندازی شد، بر اساس اهداف این پویش نیاز افرادی که زیر نظر مرکز مشاوره دانشگاه بودند شناسایی شد و برای تامین وسایل ارتباطی مورد نیاز دانشجویان مانند فلش، بسته‌های اینترنتی رایگان و تلفن همراه مقادیری جمع‎آوری شد تا با رعایت عدالت آموزشی دانشجویان از تحصیل باز نمانند.

یاری‌رسانی به ۴۶ دانشجو در راستای پویش عدالت آموزشی 

وی بیان کرد: در پویش عدالت آموزشی علاوه بر کمک‌های داوطلبانه از طرف مرکز مشاوره دانشگاه فردوسی نیز بودجه‌ای در نظر گرفته شده بود. این پویش با همکاری مرکز مشاوره دانشگاه و معاونت فرهنگی و اجتماعی انجام شد همچنین خیرین در داخل و خارج دانشگاه در این امر ما را همراهی کردند. در راستای این پویش به ۴۶ دانشجو کمک رسانی شد. زمینه‌های یاری رسانی شامل کمک هزینه نقدی برای شارژ اینترنت، اهداء ۲۰ کامپیوتر، اهداء ۸ کامپیوتر امانی، اهداء یک تبلت و کمک هزینه‌های نقدی برای سایر هزینه‌ها می‌شود. 

دبیر کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با نحوه عضویت دانشجویان در این کانون، تشریح کرد: همیاران سلامت روان در درجه اول ماهیت کانونی دارند و به صورت داوطلبانه در کانون دانشگاهی فعالیت می‌کنند. عضویت در کانون در گذشته به این صورت بود که دانشجویان باید به صورت حضوری به کانون مراجعه کرده و فرم عضویت پر می‌کردند. درحال حاضر باتوجه به شرایط موجود به علت شیوع کرونا دانشجویان می‌توانند از طریق پرتال دانشجویی خود برای عضویت در این کانون اقدام کنند. دانشجویان سایر دانشگاه‌ها نیز می‌توانند از طریق راه‌های ارتباطی مجازی با ما ارتبط برقرار کنند و عضو کانون همیاران سلامت روان شوند.

برگزاری پویشی برای معرفی رسانه‌های فعال در حوزه سلامت روان

باقرزاده گفت: اعضاء کانون همیاران سلامت صرفا از رشته روانشناسی نیستند بلکه مشتاق عضویت سایر دانشجویان در این کانون هستیم. به دلیل ماهیت رشته روانشناسی دانشجویان این رشته آمادگی‌های ذهنی و آموزش‌هایی در دوره تحصیلی خود خواهند دید. به همین سبب دانشجویان سایر رشته‌های دانشگاهی نیاز بیشتری برای حضور و فعالیت در این موقعیت‌ها دارند. به مناسبت هفته سلامت روان یک پویش کشوری دانشجویی با عنوان «سلامت روان برای همه» راه‌اندازی شده است که از ۱۰ مهر تا ۱۰ آبان برگزار می‌شود.

وی افزود: هدف این پویش افزایش سلامت روان برای تمام دانشجویان است که در راستای این هدف سلسله نشست‌هایی با موضوعات مختلفی مانند نقش رسانه در تبیین سلامت روان تشکیل خواهد شد که درحال پیگیری آن هستیم. در این نشست‌ها برخی از رسانه‌های معتبری که در حوزه سلامت روان فعالیت می‌کنند مانند سامانه تلفنی ۴۰۳۰ را معرفی می‌کنیم. این سامانه با شروع شیوع کرونا راه‌اندازی شد که وابسته به وزارت بهداشت است و در حوزه سلامت روان خدماتی را ارائه می‌دهد.

دبیر کانون همیاران سلامت دانشگاه فردوسی در رابطه با ساختار کلی کانون همیاران سلامت روان، افزود: کانون همیاران سلامت روان از کمیته‌هایی تشکیل می‌شود که در راس آن‌ها دبیر و نائب دبیر حضور دارند که بر فعالیت کمیته‌ها نظارت دارند. کمیته‌ها نیز شامل بخش رسانه، سازماندهی نیروهای انسانی، برنامه‎های آموزشی، مطالعات پژوهشی و تولید محتوا می‌شود که در کنار کارگروه‌های مطرح شده فعالیت می‌کند.

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال