به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشستی با موضوع ارزیابی و تحلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا‌ با حضور احمد فاطمی‌نژاد، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹ برگزار شد.
احمد فاطمی‌نژاد بیان کرد: مسئله انتخابات امسال آمریکا یکی از داغ ترین مسائل جهانی است. در انتخابات امسال جامعه آمریکا دوقطبی شده است. عوامل مختلفی در رای دهی به این انتخابات وجود دارد که می‌توان به برنامه‌های اقتصادی، ملاحظات اجتماعی و امنیت ملی آمریکا اشاره کرد.
وی ادامه داد: در رابطه با مورد اول، اقتصاد نقطه قوت ترامپ است. در این زمینه کارنامه ترامپ نسبت به کارنامه بایدن موفق‌تر بوده است. درخصوص مورد دوم، بایدن تاثیرگذارتر بوده است. دموکرات‌ها برای وضعیت رنگین پوستان سنگ تمام گذاشتند. در مقابل ترامپ نگاه برتری نسبت به سفیدپوستان داشته و برداشت نژاد‌پرستانه دارد.
این عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی افزود: در ارتباط با مورد سوم، می‌توان به تلاش ترامپ برای عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل و جذب سفیدپوستان افراطی به آمریکا اشاره کرد. در نهایت می‌توان گفت بایدن در ملاحظات اجتماعی و ترامپ در وضعیت اقتصادی برتر است.
وی با اشاره به تفاوت شرایط فعلی با شرایط انتخابات سال ۲۰۱۶ تصریح کرد: در سال ۲۰۱۶، خانم کلینتون که سابقه زیادی داشت در مقابل کسی قرار گرفت که رویکرد انتقادی داشت و در نهایت ترامپ برنده شد. ولی امسال ترامپ نقاط ضعف و خود واقعی‌اش را نشان داده است. همچنین غفلت دموکرات‌ها از برخی ایالت‌ها و تاثیر احزاب بر میزان آرا از تجارب سال ۲۰۱۶ بود.
احمد فاطمی‌نژاد با بررسی بحث انتخابات آمریکا و وضعیت ایران خاطر نشان کرد: طرفداران ترامپ به سه دسته تقسیم می‌شوند. گروه اول مخالفان جمهوری اسلامی، گروه دوم طرفداران تعیین تکلیف و گروه سوم طرفدار شخصیت اقتصادی ترامپ هستند. طرفداران بایدن نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول معتقدند اگر بایدن برنده شود از فشارهای جمهوری اسلامی کاسته می‌شود. دسته دوم نیز بر این باورند که با پیروزی بایدن، فعالیت‌های اقتصادی بیشتر می‌شود.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: بهاره حامد