مختار نوری اشاره کرد: جدال امروز بین مارکسیسم و لیبرالیسم نیست. تقابل بین فردگرایی لیبرال و سنت ارسطو است. ارسطو پادزهر دنیای مدرن و لیبرال است. بحران‌های امروزی بشر، برگرفته از نظام سرمایه داری است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، گفتگویی با دکتر مختار نوری، مدیر گروه روندهای فکری پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۹ برگزار شد.
مدیر گروه روندهای فکری پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه گفت: اندیشه جماعت‌گرایی از مکاتب فکری در قرن ۲۰ است. این مکاتب خصلت انتقادی و صورت‌بندی سیاسی مثل لیبرالیسم دارند و اندیشه‌ای در نقد مدرنیته و سودمندگرایی‌اند.
نوری ادامه داد: فلسفه سیاسی پوپر یک اندیشه سیاسی تمام عیار نبود. عدالت در کانون اندیشه سیاسی قرار گرفت و زمینه احیای اندیشه سیاسی به وجود آمد. جدال بین آزادی و عدالت، نتوانست به یک نتیجه نسبی برسد. متفکران جماعت‌گرا، انتزاعی نیستند و با حوزه عمومی ارتباط تنگاتنگی دارند.
وی افزود: در دنیای مدرن، ما در دانشگاه‌ها گفتگو می‌کنیم. ولی می توان گفت امروزه دانشگاه‌ها غایت خود را از دست داده‌ و غایت نهایی که پژوهش است از بین رفته درصورتی که دانشگاه باید محلی برای شرکت در مناظره باشد.
نوری در رابطه با دانشگاه فضیلت‌مند تصریح کرد: ما باید در ابتدا جامعه با فضیلت داشته باشیم. به این ترتیب بخش فرهنگی و دانشگاه هم فضیلت‌مند خواهند شد. دانشگاه تافته جدا بافته نیست و دانشگاه‌های ایران وابسته به هیچ سنت فکری نیستند. در کشورهای مختلف این چنین نیست و دانشگاه‌ها سنت‌های فکری مختلفی دارند.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: بهاره حامد