PicsArt 11-14-02.44.50

دکتر محمد کافی در مراسم آیین ورود نودانشجویان گفت: از امروز به بعد شما به جای آموزنده، جوینده هستید. اختیارات و ظرفیت‌های زیادی به شما داده می‌شود تا خلل‌های آموزشی دوره دبیرستان را پر کنید. دانشگاه‌های امروز فقط محل آموزش نیستند. دانشجویان در دانشگاه سبک زندگی، تحقیق و پژوهش و انواع مهارت‌ها را یاد می‌گیرند و در زندگی جدیدشان، مسئولیت سنگینی بر عهده دارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، آیین ورود نودانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد صبح روز 24 آبان 1399 با حضور جمعی از مسئولین و مدیران دانشگاه، روسای دانشکده ها و دبیران تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های دانشجویی به همت ستاد پذیرش دانشجویان نوورود مستقر در مدیریت فرهنگی دانشگاه برگزار شد و از طریق درگاه های مجازی برای نودانشجویان به صورت مستقیم پخش شد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در این مراسم خطاب به دانشجویان نوورد گفت: دانشگاه فردوسی مزیت‌ها و امتیازات ویژه‌ای دارد. این دانشگاه در مقدس‌ترین شهر ایران واقع شده و بزرگ‌ترین مرکز علمی خراسان بزرگ است. مسئولیت ما برای حفظ اعتبار علمی خراسان سنگین است. ما در دانشگاهی که به نام فردوسی بزرگ نام‌گذاری شده تحصیل می‌کنیم. شاعری که سرلوحه کارش، خرد و دانش و راستی بود. شعار دانشگاه فردوسی هم همین است.

دکتر محمد کافی ادامه داد: از دانشجویان می‌خواهم بحث اعتماد به نفس را جدی بگیرند. شما که توانستید در این دانشگاه پذیرفته شوید، می‌توانید یکی از دانشمندان بزرگ نه تنها ایران، بلکه جهان شوید. در مباحث اظهار نظر و در فعالیت‌های علمی و داوطلبانه مشارکت کنید. سخت کوشی و امید به آینده، بسیار مهم است. ناملایماتی که اکنون با آن‌ها مواجه هستید، شما را سخت‌کوش‌تر و ثابت قدم‌تر می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از وزرا، وکلا و اساتید دانشگاه‌های معتبر ایران و جهان دانش آموخته همین دانشگاه هستند. شما می‌توانید در اداره بهتر جامعه موثر باشید. توجه داشته باشید که دوران کار انفرادی و تکی گذشته است و به جای افراد، شرکت‌ها و گروه‌ها موفق‌اند. سعی کنید تیم‌های کاری تشکیل دهید تا بتوانید در ایجاد کار برای خودتان و دوستانتان موثر باشید.

در ادامه برنامه دکتر جواد ساده، مدیر آموزشی دانشگاه گفت: در سال جدید حدود 6000 نفر به جمع دانشگاه فردوسی اضافه شده‌اند. این نشان می‌دهد که دانشگاه عظیم و وسیع است و می‌تواند بخش عمده نیازهای تحقیقاتی کشور را برآورده کند.

وی افزود: اغلب مشکلات آموزشی دانشجویان، به خاطر عدم آگاهی از آیین نامه آموزشی دانشگاه است. بنابراین لازم است همه دانشجویان آیین نامه آموزشی مقطع خود را مطالعه کنند. عدم اطلاع از آیین نامه، مشکلاتی را برای دانشجویان در طول ترم ایجاد خواهد کرد.

سپس دکتر حمیدرضا طاهری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه بیان کرد: دانشگاه فردوسی یکی از پرافتخارترین دانشگاه‌های کشور بوده که از امکانات خوب و تراز اول آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی برخوردار است. چنانچه علاقه به فعالیت‌های علمی، فرهنگی، دینی و غیره دارید، بستر این فعالیت‌ها در مدیریت فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانه دانشگاه فراهم است.

دکتر احمدرضا بهرامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اظهار کرد: در عصری زندگی می‌کنیم که کنکاش و فرآوری داده‌ها، راه‌های پیشرفت را برای ما کوتاه می‌کنند. بنابراین ساختارها را خوب بشناسید و از داده‌ها خوب استفاده کنید. بخشی از ساختارها فیزیکی هستند و بخشی نیز آیین نامه‌ها هستند که باید مراجعه مستقیم به آن‌ها داشته باشید.

وی تصریح کرد: اخلاق پژوهش به عنوان یک ضرورت در پنج سال اخیر توسط وزارت علوم مطرح شده و ساختارهایی برای آن در نظر گرفته شده است. تمام استانداردها و شاخص‌های اخلاق پژوهش باید رعایت شوند. برخی موارد در آیین نامه در سایت معاونت پژوهش و فناوری مشخص شده و باید مطالعه شوند. چون ممکن است در اثر عدم آگاهی، تخلف اخلاقی از دانشجو سر بزند.

شایان ذکر است این برنامه از طریق سیستم وبینار، و صفحات اینستاگرام دانشگاه فردوسی، مدیریت فرهنگی و باشگاه خبرنگاران به صورت زنده پخش شد.

خبرنگاران باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: یگانه تقی زاده- زهره محسنی

photo ۲۰۲۰-۱۱-۱۴ ۱۵-۲۲-۱۰