عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی گفت: اکنون اگر ما به سمت یک پاسخ جدی نسبت به این تهدیدات امنیتی نرویم، قطعاً در گام‌های بعدی با تهدیدات بزرگ‌تری مواجه می‌شویم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، گفتگویی با‌ مرتضی نوعی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی، به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشکده الهیات در تاریخ ۱۳ آذرماه ۱۳۹۹ برگزار شد.
مرتضی نوعی اظهار کرد: بحث ترور یک بحث ملی بوده که کاملاً مرتبط با منافع و امنیت ملی است. در نظام بین‌الملل، هر کشوری که با هرگونه تهدید امنیتی مواجه می‌شود، باید طوری پاسخ دهد که کمترین هزینه و بیشترین فایده را برایش داشته باشد تا منافع ملی‌اش هم تامین شود.
وی ادامه داد: مهم‌ترین بحث در بخش بازدارندگی که مفهوم مهمی در کنار بحث قدرت است، برداشت ذهنی طرف مقابل از مفهوم قدرت ماست. کشورهای مختلف این برداشت ذهنی کشورهای دیگر را از طریق بالا بردن بودجه‌ها‌ و رزمایش‌های نظامی یا نوع واکنش‌ در مقابل هرگونه تهدید، می‌سازند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: اگر این ذهنیت به طرف مقابل داده شود که ما صاحب قدرت نظامی هستیم، قطعا طرف مقابل در اقدامات بعدی منصرف ‌خواهد شد. نوع واکنش ما به ترور اتفاق افتاده، ذهنیت طرف مقابل را از قدرتمان می‌سازد. من معتقدم اگر ما پاسخ جدی و با در نظر گرفتن منافع و مصالح ملی، در زمان ترور سردار سلیمانی بر اساس قواعد بین‌المللی انجام می‌دادیم، قطعا این اتفاق نمی‌افتاد.
استادیار گروه معارف اسلامی دانشکده الهیات گفت: من مخالف مذاکره و موافق اقدامات هیجانی و احساسی مانند مقابله به مثل مستقیم نیستم. ولی بدون پاسخ گذاشتن این اقدام، قطعاً پاسخ‌های بدتری در آینده خواهد داشت. این‌که ما چگونه باید به این اقدام و ترور شکل گرفته با کمترین هزینه پاسخ دهیم، مربوط به صاحبان قدرت است.

 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: فاطمه مقیمی

نوشتن دیدگاه

ارسال