یادداشت ها و مقاله های فرهنگی و اجتماعی

2016-06-30-12-51-37
دکتر محسن نوغانی دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد ماه رمضان ،ماه سلامت اجتماعی است. یکی از معانی اصلی سلامت اجتماعی توافق حداکثری بر هنجارهایی است که مولد و موید اخلاق اجتماعی هستند. در واقع ، سلامت اجتماعی در گرو انتظام اجتماعی و وحدت هنجاری است .هر چقدر درجه شمولیت هنجارهای اجتماعی و میزان تعلق و تعهد به این هنجارها افزایش یابد ،درجه...(ادامه مطلب)
سه شنبه ، ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
2016-06-30-12-52-28
  دکتر محسن نوغانی دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد همه علوم به گزینش و تجرید نیاز دارند . ماکس وبر جامعه شناس آلمانی بر همین اساس مفهومی تحت عنوان تیپ ایده آل  Ideal type  یا الگوی آرمانی را مطرح کرده است. یک الگوی آرمانی صورت‌های معقول پدیده‌های مختلفی است که اساس آن  تشدید یا اغراق در باره برخی خصوصیات یا...(ادامه مطلب)
چهارشنبه ، ۳۰ دی ۱۳۹۴
2016-06-30-12-53-14
دکترمحمدتقی فخلعی استاد گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی یک از مهم ترین مطالب مرتبط به برپایی فریضه امر به معروف و نهی از منکر، تشخیص درست و دقیق مراتب معروف و منکر و ترتیب اولویت‎ها در آن است. تنها با نگاه دقیق و تیزبین به شرایط فرهنگی جامعه در هر دوران و با آگاهی درست از مضامین دین تعالیم مورد اهتمام در متون قرآن و سنت می‏‌توان به دسته بندی و رتبه...(ادامه مطلب)
دوشنبه ، ۱۶ آذر ۱۳۹۴
2016-06-30-12-54-04
دکتر جواد صالحی فدردی دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد /   به مناسبت محرم و قيام امام حسين (ع)، مختصري درباره "آزادي" مي نويسم. بسياري از مردم سوال "آزادي چيست؟" را بر حسب سنت فكري رايج، با اشاره به حق آزادي در انتخاب رفتارهاي دلخواه خود در برابر محدوديت هاي اجتماعي، پاسخ مي دهند. اما اين نه تعريف آزادي است و نه به منشا آن اشاره...(ادامه مطلب)
یکشنبه ، ۱۵ آذر ۱۳۹۴
instituting-the-good-and-preventing-the-evil
Abdulaziz Sachedina Visiting Professor, Ferdowsi University of Mashhad Professor, George Mason University Islam emerged in a tribal Arab culture where human virtues were evaluated through the development of ability to engage in activities that demonstrated the prowess of the individual in defending its honor.  One of the tasks of the Prophet...(ادامه مطلب)
یکشنبه ، ۸ آذر ۱۳۹۴
2015-07-13-05-55-13
دکتر محسن نوغانی دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد " من حساسیت فصلی شدید دارم و با توجه به وضعیتم تمام تلاشم را برای قبولی کردم، اما با شکست مواجه شدم.  امید دارم که شما نمره قبولی را با توجه به شرایط بنده لحاظ کنید.اگر نیاز شد از دکترم نامه برایتان می آورم. دکترم آقای .... هستند. باور کنید برایم سخت است در این شرایط درس خواندن...(ادامه مطلب)
دوشنبه ، ۲۲ تیر ۱۳۹۴
2015-07-13-05-54-03
دکتر محسن نوغانی دانشیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد  مشق هایت کو ؟ یادداشتی بر مناسک گرایی آموزشی یاد معلم دوره ابتدایی ام بخیر. او در ذهنم همیشه مظهر مشق و تکلیف مدرسه بود. هنوز هم بعد از حدود 45 سال، دفتر کاهی و مدادهایی که زود می شکست و مجبور بودیم دم به دم با سرکن (در لهجه مشهدی معادل مداد تراش است)  سرشان کنیم، در ذهنم...(ادامه مطلب)
دوشنبه ، ۲۲ تیر ۱۳۹۴
2015-07-05-11-15-34
ندا رضوی زاده دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد اولیا و مربیان یکی از پایه‌های مدرسه، برای تبادل نظر و اطلاع‌رسانی در امور دانش‌آموزان، گروهی آنلاین روی وایبر تشکیل داده‌اند که نزدیک به ٨٠ نفر از اولیا و معلمان همان پایه به‌علاوه مدیر و معاون، عضو آن هستند. به‌جز مطالب، عکس‌ها و فیلم‌های ارسال‌شده «عبرت‌آموز» یا «زیبا و دل‌انگیز» که...(ادامه مطلب)
یکشنبه ، ۱۴ تیر ۱۳۹۴
2015-05-20-05-22-59
  دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یکی از دانشگاه های جامع برتر کشور، نه تنها در حوزه های علمی و پژوهشی جایگاه ویژه ای در میان مراکز علمی کشور دارد، بلکه در چند سال گذشته همواره از دانشگاه های برجسته در حوزه فرهنگی و اجتماعی بوده است. این برجستگی مرهون فعالیت های داوطلبانه فرهنگی و اجتماعی عموم دانشگاهیان (استادان، دانشجویان و کارمندان) و انباشت...(ادامه مطلب)
چهارشنبه ، ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴

1. خبرها