RNAO9Z3

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ دومین محفل ذکر یاد و خاطره جانباز شهید حمید حکمت پور در دانشگاه فردوسی مشهد، روز سه شنبه ۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ در مسجد امام رضا علیه السلام دانشگاه فردوسی مشهد با حضور دوستان و همرزمان شهید و ذکر خاطره توسط حجت الاسلام مهدی ماندگاری، حاج مجید خلخالی و حاج جواد غرابادیان برگزار شد. 

 شایان ذکر است که، شهید حکمت پور از شهدای کارمند دانشگاه فردوسی مشهد، عضو واحد اطلاعات عملیات لشکر ۵ نصر، غواص و مربی غواصی بود و در حالیکه در سال ۱۳۶۱ از ناحیه دست چپ جانباز شده بود و یک دست نداشت باز هم بارها به جبهه رفت و در نهایت در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۶۶ در عملیات کربلای ۱۰ در منطقه ماووت (ارتفاعات گولان غرب كشور) به فیض شهادت نائل شد.

 R71UYER

R9RWEC0

Cp photo 2023 05 28 09 11 49

R5CC9SP

Cp IMG 20230516 151149 954

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، دومین نشست گفت‌وشنود آزاد دانشجویی با موضوع «تاملی بر رفتار جنسی نسل دیجیتال» با حضور دکتر حسن اسلامیان، دبیر فعالیت‌های گفت‌وگومحور و آزاداندیشی دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در محل تالار کوهستانی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار شد.
دبیر فعالیت‌های گفت‌وگومحور و آزاداندیشی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: در رده‌بندی نسل‌ها، متولدین ۱۳۷۴ به بعد تا ۱۳۹۰ نسل z و دههٔ ۹۰ نسل آلفا هستند و این دو، نسل دیجیتال را تشکیل می‌دهند، به واسطهٔ اثری که فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی روی این نسل گذاشته است.
وی ادامه داد: یکی از حوزه‌هایی که فناوری روی آن اثر گذاشته است، حوزهٔ رفتار جنسی است. بحث ما روی بخشی از رفتار جنسی است که نمود اجتماعی دارد؛ کنش و واکنش‌هایی که افراد در جامعه نشان می‌دهند، مانند شیوهٔ ارتباط با جنس مخالف، مدل پوشش و شیوهٔ جلب توجه. تأثیراتی که فناوری بر رفتار جنسی نسل دیجیتال گذاشته است، آرام‌آرام به باور تبدیل می‌شود.
دکتر اسلامیان گفت: نسل دیجیتال با اینکه در آی‌کیو در سطح بالایی قرار دارد، اما در هوش هیجانی و عاطفی دچار ضعف است. این باعث می‌شود رفتارهای جنسی‌شان تحت تأثیر این ضعف قرار بگیرد. مثلاً در پدیدهٔ چالش در شبکه‌های اجتماعی، الگوهایی توسط گروهی طراحی شده‌اند که افراد بدون تفکر و اندیشه از این چالش‌ها تبعیت می‌کنند.
وی افزود: نکتهٔ قابل‌توجه این است که مجموعهٔ این تعاملات و کنش‌ها چقدر بر پایه عقاید و باورهاست و با ارادهٔ خود فرد انجام می‌شود و چقدر به خاطر ناآگاهی است.
دکتر اسلامیان در خصوص تکنیک‌های فریب رسانه‌ای گفت: اولین مرحله از فرهنگ‌سازی یا ایجاد نوعی سبک زندگی در انسان، جلب توجه و تمرکز فرد به آن موضوع است و بعد مقاومت انسان نسبت به آن موضوع اتفاق می‌افتد، ولی زمانی که تکرار می‌شود، فرد آرام‌آرام با آن همراه می‌شود.
دبیر فعالیت‌های گفت‌وگومحور و آزاداندیشی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: گاهی شما یک نگرش به مسئله‌ای دارید، بعد برایتان به ارزش تبدیل می‌شود و سپس عملی را به همراه دارد. تبلیغ محصولات در رسانه‌ها در اثر تکرار ناخودآگاه روی انتخاب شما اثر می‌گذارد و شما محصولی را انتخاب می‌کنید که رسانه بارها برایتان تکرار کرده است. در حوزهٔ جنسی هم رفتارها الزاماً منشأ باورهای ما نیست، بلکه بخش مهم آن متأثر از پایگاه‌های رسانه‌ای است.
دکتر اسلامیان دربارهٔ هوش عاطفی گفت: رسانه‌ها با داده‌هایی که به ما می‌دهند، بدون اینکه متوجه شویم ما را دچار خطای شناختی می‌کنند. در واقع متأثر از هوش مصنوعی و کنش‌های سایبری در شبکهٔ احساسات عاطفی ما اختلال ایجاد می‌کنند و اجازهٔ تفکر را از ما می‌گیرند.
شایان ذکر است که در نیمهٔ دوم برنامه، پرسش‌وپاسخ و گفت‌وگویی بین دکتر اسلامیان و شرکت‌کنندگان برنامه شکل گرفت.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا اسماعیلی
دبیر کارگروه پوشش خبری: یگانه تقی‌زاده

 

Cp IMG 20230516 151149 608

Cp IMG 20230516 151149 759 Copy

عکاس: سعیده دلدار

 

photo 2023 05 11 22 47 12

 

سی و هفتمین جشنوارهٔ سراسری قرآن و عترت دانشگاه‌های کشور به میزبانی دانشگاه لرستان، با تجلیل از برگزیدگان هر بخش، به کار خود پایان داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، آیین پایانی این جشنوارهٔ فرهنگی اجتماعی آموزش عالی کشور، با حضور دکتر کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، دکتر زیویار، استاندار لرستان و جمعی از فعالان حوزهٔ قرآنی دانشگاه‌های سراسر کشور در روز سه‌شنبه، 19 اردیبهشت‌ماه به میزبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان برگزار شد.
دکتر عبدالحسین کلانتری، در سخنانی، آسیب‌های بزرگ عقل‌ خودبنیاد غربی همچون وقوع جنگ‌های جهانی، جرم، جنایت و فروپاشی خانواده‌ها را تبیین کرد. وی وجود آسیب‌ها و مشکلات متعدد تمدن غربی را ناشی از دور شدن از توحید، وحی، دین و معنویت دانست.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، حرکت در مسیر قرآن و عمل به تعالیم قرآن کریم را راهکار پایدار برای رسیدن به سعادت دانست و تصریح کرد: بشر امروزی بیش از هر زمان دیگری به دین و معنویت نیازمند است.
وی خاطرنشان کرد: علم سکولار فایده‌ای برای بشر ندارد؛ بلکه علم حقیقی جای پای محکمی در وحی و دین دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در بخش دیگری از گفته‌هایش خواستار شد که کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها بیش از پیش تقویت شوند و دارالقرآن‌ها در سطح دانشگاه‌ها شکل بگیرند، چرا که نیازمند یک نگاه علمی و بین‌رشته‌ای به فعالیت‌های قرآنی هستیم.
در این آیین، از برگزیدگان سی‌وهفتمین جشنوارهٔ سراسری قرآن و عترت‌ دانشگاه‌های کشور که موفق به راهیابی به مرحله ملی جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور شدند تجلیل شد که به شرح ذیل اعلام می گردد:

سرکار خانم زهرا جاویدی (رشته قرائت تحقیق)

سرکار خانم مریم ایزدپناه (رشته معرق و منبت)

جناب آقای امین حاجی وند( رشته مقاله نویسی نهج البلاغه)

 سرکار خانم زینب میرزایی ( رشته  حفظ فرازهای صحیفه سجادیه)

سرکار خانم فاطمه کوهی وردهکردی (رشته اپلیکیشن و نرم افزار)

سرکار خانم سیده فاطمه بنی هاشمی ( رشته ترجمه و تفسیر قرآن کریم)

جناب آقای محمد حسین باقری دوین (رشته سیره معصومین (ع))
همچنین از زحمات جناب آقای مسعود محمدزاده، کارشناس واحد قرآن و عترت دانشگاه فردوسی مشهد، در راستای مساعدت و همراهی ایشان در برگزاری شایستهٔ مرحلهٔ دانشگاهی سی‌وهفتمین دورهٔ جشنوارهٔ قرآن و عترت تقدیر شد.
 

Cp IMG 20230511 171542 587

Cp IMG 20230510 050454

photo 2023 05 14 10 52 17

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، ستاد برگزاری مرحلۀ دانشگاهی سی‌وهفتمین جشنوارۀ قرآن و عترت با حضور دکتر غفاری، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی، دکتر اصغری‌نکاح، مدیر فرهنگی و فعالیت‌های داوطلبانۀ، سرکار خانم طلوع، کارشناس فرهنگی، مسعود محمدزاده، کارشناس واحد قرآن و عترت دانشگاه فردوسی مشهد و الناز ابوالحسنی، دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی و تعدادی از فعالان دانشجویی تشکیل شد.
مسعود محمدزاده، کارشناس واحد قرآن و عترت دانشگاه فردوسی مشهد، در مصاحبه با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پس از برگزاری جلسات در ستاد و ابلاغ مصوبات آن، مرحلۀ تبلیغات میدانی در فضای فیزیکی، فضای مجازی و پرتال دانشجویان در مراحل مختلف مورد پیگیری قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از اطلاع رسانی و ثبت نام از میان دانشجویان، برای افراد شرکت‌کننده در جشنواره، کارگاه‌های آموزشی و توانمندسازی خوش‌نویسی، شعر و داستان‌نویسی، صوت و لحن و ابتدا و وقف، تجوید و حفظ را با حضور اساتید مجرب به صورت مجازی و رایگان برنامه‌ریزی و اجرا شد.
محمدزاده خاطرنشان کرد: استقبال بی‌نظیری از برگزاری این کارگاه‌ها شد و 960 نفر از دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور در کارگاه‌ها شرکت کردند.
کارشناس قرآن و عترت دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برای ضبط آثار رشته های آوایی بستر لازم فراهم، و آزمون کتبی رشته های معارفی نیز در هفته اول اسفندماه برگزار شد.
وی افزود: در مرحله بعد داوری آثار دریافت شده توسط داوران انجام شده و سپس با برگزاری اختتامیه مرحله دانشگاهی سی و هفتمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور در رشته های آوایی، معارفی، پژوهشی، فن‌آوری، نوآفرینی قرآنی، هنری، ادبی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در تاریخ ۷ اسفندماه به ایستگاه پایانی خود رسید.

 

خبرنگار: یگانه تقی زاده

 5915514850157641077 121

دومین رویداد استارتینو «از دانشگاه تا صنعت در شش گام» به همت انجمن علمی دانشجویی مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد در اردیبهشت ماه سال 1402 برگزار می‌شود.

این طرح به منظور نزدیک شدن و آشنایی دانشجویان با صنعت و ایجاد زمینه‌های اشتغال آن‌ها در صنایع مرتبط و در گرایش های مختلف رشته مهندسی مکانیک و دیگر رشته های مهندسی اجرا می‌شود.

جزئیات این رویداد که در طی شش گام برنامه ریزی شده است به شرح زیر می باشد:

در گام اول، مخاطبان با زمینۀ کاری، فضای کارخانه و امکانات مهندسی موجود در آن آشنا شده تا بستر ذهنیشان برای دیگر گام‌های بعدی آماده گردد.

در گام دوم دانشجویان این امکان را می‌یابند تا با حضور در کارخانه مباحثی را که در نشست علمی بیان می‌شود از نزدیک لمس و تفاوت آموخته‌های تئوری و چالش‌های عملی را بهتر درک کنند.

گام سوم، محک دانشجو با چالش‌های کارخانه است. در این مرحله چالش‌هایی که کارخانه پیش از این با آن مواجه شده یا حتی چالش‌های حل نشده کارخانه، برای دانشجویان مطرح می‌شود و آن‌ها سعی می‌کنند این مسائل را حل کنند.

در گام بعدی این طرح، بین اعضای هیئت علمی دانشگاه و عوامل کارخانه، نشستی برگزار می‌شود که در آن به انتقال تجربه بین صنعت و دانشگاه پرداخته می‌شود و درخواست‌ها و نیازهای دو طرف مطرح خواهد شد.

گام پنجم کارآموزی‌ست که تلاش می‌شود در بازه زمانی مدنظر علاوه بر یادگیری موثر، دانشجویان تجربه فعالیت در محیط صنعتی را نیز به دست آورند.

گام نهایی و ششم طرح استارتینو با عنوان فرصت شغلی برگزار می شود. در این مرحله با توجه به تجربیات و آموزش‌هایی که شرکت کنندگان به دست آورده‌اند، این امکان را دارند که در جایگاه‌های شغلی مرتبط، در کارخانه مشغول به کار شود.

شایان ذکر است که؛ افتتاحیه استارتینو2، به‌منظور آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با شرکت‌های مقصد این رویداد در تاریخ 14 اردیبهشت‌ماه با حضور معاونین پژوهشی و فرهنگی دانشگاه فردوسی، جمعی از اعضای هیئت‌علمی گروه مهندسی مکانیک، مدیران و مدیرعاملان شرکت‌های مقصد استارتینو2 و جمعی از دانشجویان فعال و مستعد برگزار خواهد شد.

علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام برای حضور در این رویداد کانال و صفحه اینستاگرام انجمن علمی مهندسی مکانیک را به آدرس @anjmech دنبال نمایند.