نشست تخصصی زن و مدیریت روستایی؛ ظرفیت‌ها و چالش‌ها، مصادف با روز جهانی زن روستایی (15 اکتبر) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد ، در روز یکشنبه، 23 مهر 1396 مصادف با روز جهانی زن روستایی (15 اکتبر)، نشستی با عنوان زن و مدیریت روستایی؛ ظرفیت‌ها و چالش‌ها در محل تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی با حضور دکتر سعیدرضا جندقیان بیدگلی، معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، دکتر وحید قربانی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی،  دیگر صاحبنظران، دهیاران و دانشگاهیان برگزار شد.

در این نشست   دکتر علی‌اکبر عنابستانی، عضو هیئت مدیره انجمن علمی گروه جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی در  خصوص رشد حضور و مشارکت زنان در مسائل روستایی به رغم تفاوت چشمگیر کنونی آنها با مردان، اظهار امیدواری کرد و افزود: این حضور و مشارکت زنان در مسائل روستا می‌تواند همچنان به رشد خود ادامه دهد.

وی در ادامه به معرفی انجمن علمی جغرافیا و برنامه‌ریزی روستایی دانشگاه فردوسی و نیز فعالیت های ای ن انجمن پرداخت.
 در ادامه دکتر جندقیان‌بیدگلی ، معاون دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور ، در سخنان خود خاطرنشان کرد  از آنجاییکه مبنا برای ارتقا به مناصب بالا و مدیریتی باید شایستگی افراد باشد لذا ارتقای زنان به این مناصب نیز منوط به توانمند‌سازی آنها است و نباید انتظار داشت که نگاه جنسیتی به این موضوع وجود داشته باشد.

دکتر جندقیان افزود: با وجود این، دهیاران زن که حدوداً 6 تا 6.5 درصد از دهیاران را تشکیل می‌دهند و ثابت کردند که نظم و عملکرد بسیار خوبی دارند و زنان می‌توانند حضور پررنگ‌تری در این عرصه و نیز در شوراهای روستا داشته باشند.

دکتر قربانی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی بیاکرد:  توسعه محلی که از داخل روستا نشأت می‌گیرد و معطوف به ظرفیت‌های آنجا است بسیار مؤثرتر از برنامه‌های توسعه‌ای است که از سوی دولت برای روستا تدارک دیده می‌شود.
وی در این خصوص ادامه داد  :  زنان به سبب ماهیت نقشی که در روستا و خانواده روستایی دارند می‌توانند تأثیر زیادی در توسعه روستایی حتی در مقایسه با مردان داشته باشند.

در پایان خانم سلجوقی، مدیر امور دفتر بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی، توضیحاتی در خصوص توسعه پایدار روستایی، نقش زنان در این رابطه و موانع پیش‌رو ارائه داد  .

لازم به ذکر است این نشست تخصصی با پرسش‌ و‌ پاسخ میان حضار و متخصصان حوزه روستایی دنبال گردید.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد : فاطمه کمیلی

photo 2017-10-17 10-50-22