کرسی آزاد اندیشی در قالب پرسش و پاسخ  «جنبش دانشجویی: هست ها و باید ها» به همت  انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، کرسی آزاد اندیشی«جنبش دانشجویی: هست ها و باید ها» با حضور دکتر محسن رهامی یکشنبه 12 آذرماه 1396 به همت  انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد در آمفی‌تئاتر دانشکده مهندسی برگزار شد.

دکتر رهامی با بیان اینکه خود نیز در مبارزات جنبش دانشجویی حضور داشته اظهار داشت: بنده به عنوان دانشجوی قبل از انقلاب دانشگاه تهران تجربه های مبارزات دانشجویی داشته ام و تجربه‌ی تحصیل در حوزه را نیز دارم. فضایی که به هنگام ورود به دانشگاه داشتیم بسیار آرمانی بود و فضا متاثر از آذر 32 بود و فضای دانشگاه تهران به گونه ای بود که دانشجویان خود را در فضای سیاسی کشور دخیل می دانستند.  به لحاظ قرابت بایستی دانشکده های حقوق یا علوم سیاسی پیشگام این حرکات اعتراضی باشد، اما همواره این اعتراضات از دانشکده ی فنی و مهندسی کلید می خورد.
وی نقد عملکرد مسئولین در سالیان گذشته را بسیار حیاتی خواند و گفت: 64 سال از آن تاریخ جلو آمدیم و فراز و فرود های جدی ای را مشاهده کرده ایم. بایستی در حال حاضر نسل جدید اقدامات ما را مورد بررسی کند و از اشتباهات ما پند بگیرد.

وی ادامه داد: تصور بر این نباشد که چهل سال حکومت در دست ما بود توانستیم بسیار عالی کار کنیم. هم اکنون شاهد بحران های اجتماعی زیادی هستیم. ما بایستی پاسخگوی اعمال خود باشیم. مشکل اصلی ما عدم پاسخگویی مسئولین ماست و نگفته اند که خروجی کارشان چه بوده است. ما تندروی هایی داشته ایم که تصور می کرده ایم که این حرکات انقلابی است ولی ضربات زیادی به کشور وار کرده است. فکر می کردیم آرمانی حرکت کردن یعنی خرد را کنار گذاشتن و غیر حقوقی کار کردن.
او در ادامه با تاکید بر کسب تجربه از کشور های پیشرفته تصریح کرد: به عنوان تجربه می گویم، بایستی رفت و سایر کشور های پیشرفته را مشاهده کرد که چگونه با خردجمعی مشکلات را حل کنند. بایستی تجربه های دیگران را استفاده کنیم. بایستی دانشگاه را به محل تضارب آرا تبدیل کنیم و بایستی با یکدیگر به گفتمان بنشینیم. دانشگاه محل تربیت مسئولین آینده ی کشور است و بایستی روش کشور داری مسئولین حال حاضر را نقد کرده و در نسل های آینده ی مدیریت کشور این تحجربیات را به کار بگیرید. به نظر من نهاد های خیریه و آستان قدس بهتر است که در راستای علم آوری نیز همت کنند؛ دانشجویانی را نیز به خارج کشور بفرستند تا با کسب تجربه به حل معضلات امروز کشور بپردازند.
لازم به ذکر است در انتهای برنامه پرسش و پاسخ دانشجویی با محوریت مسائل سیاسی و تحولات جنبش دانشجویی نیز صورت گرفت.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: علیرضا میردیده

photo 2017-12-02 17-32-29