نشست «بررسی علل از هم گسیختگی زیست جنسی در ایران» به همت انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد، نشست «بررسی علل از هم گسیختگی زیست جنسی در ایران» به همت انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، در روز سه شنبه 21 آذر در محل سالن شورای دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی و با حضور یاسر عرب، پژوهشگر حوزه مسائل جنسی،  برگزار شد.

در این نشست یاسر عرب، پژوهشگر حوزه مسائل جنسی و کارگردان مستند یک پیشنهاد ساده، در ابتدا پیرامون مشکلات گفتمانی حوزه جنسی گفت: 6 سال پیش که ما می‌خواستیم این بحث را شروع کنیم و راجع به این موضوع صحبت کنیم، حرف زدن خیلی سخت تر از الان بود و هیچ کس حاضر نبود حرفی بزند اما امروز دچار یک پرگویی، هذیان گویی و همه گویی در مورد زیست جنسی هستیم و فضای مجازی بابی را باز کرد که همه بتوانند راجع به این موضوع حرف بزنند.

وی در این خصوص  ادامه داد: الان گفتمان های مختلفی وجود دارند که در مورد زیست جنسی تولید محتوا می‌کنند، بعضی معتقدند که این امر اصلا ضرورت مسئله ای ندارد، برخی مسئله جنسی را مطرح می‌کنند، برخی به جنون جنسی اعتقاد دارند، بعضی می گویند ما در مرحله بحران جنسی هستیم، برخی انقلاب جنسی و بعضی دیگر به کودتای جنسی اشاره می کنند که از سوی نیروهای خارحی برای براندازی نظام سیاسی طراحی شده است.

عرب همچنن بیان کرد : مشکل این گفتمان ها این است که دو دال مرکزی برای مسئله جنسی قائلند: فقر و غرب؛ و نسبت به چیزی که واقعا نمی دانند چیست نسخه می‌پیچند. در حوزه زیست جنسی مبنای مقایسه نباید تنها غرب باشد و گفتمان ارزشی (قضاوت درباره صواب یا گناه این عمل) بر آن حاکم باشد بلکه باید به ابعاد مختلف آن توجه کرد و گستره مقایسه را به جهت مکانی و زمانی افزایش داد.
عرب سپس از مشکلات نمایش مستند «یک پیشنهاد ساده» در تلویزیون سخن گفت و افزود :  نباید گفتمان های علمی با سیاست آمیخته شود و وارد زمین جدل گردد.

این نشست با پرسش و پاسخ ادامه یافت. لازم به ذکر است مستند یک پیشنهاد ساده روز دوشنبه 20 آذر در همین محل اکران شده بود.

باشگاه خبرنگاران دانشگاهفردوسی مشهد : فاطمه کمیلی

photo 2017-12-15 23-22-50