به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ دومین نشست از همایش "اینک زمستان 96؛ بررسی وضعیت کنونی نظام در قیاس با آرمان‌های اولیه" با حضور حجت الاسلام دکتر غلامرضا مصباحی مقدم (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و فعال سیاسی اصولگرا) برگزار شد. 

 در این نشست، حجت الاسلام مصباحی مقدم ضمن اشاره به این که یکی از شعارهای اساسی که در زمان پیش از انقلاب توسط مردم مطرح میشد استقلال ,آزادی و جمهوری اسلامی بود گفت: مراد مردم ما از استقلال استقلال سیاسی,اقتصادی,فرهنگی ,نظامی و ....بود. در واقع قبل از انقلاب اسلامی تمام سیاست هایی که در کشور ما پیاده میشد توسط انگلیس ودیگر کشورها نوشته میشد که یکی از مصادیق بارز آن ایجاد رادیو کمپانی هندشرقی(متعلق به هند) در زمان رضاشاه پهلوی بود.

 وی ادامه داد: درزمان محمدرضا شاه نزدیک ترین دوست وی حسین فردوست بود که از ابتدا تاانتهای سلطنت محمدرضا با او بود. وی در کتاب ظهور و سقوط دولت پهلوی نوشته است که زمانی که رضاشاه توسط انگلیسی ها بیرون رانده شد پسر او محمدرضا تا 10 روز در وضعیت بلاتکلیفی قرارداشت، چون درآن زمان ممکن بود هرکدام از شاپور، غلامرضا پهلوی (برادرشاه) ,محمدرضا پهلوی وتیمور بختیار(نخستین رئیس ساواک)برای سلطنت انتخاب شوند و شاه از این بابت نگران بود و بالاخره اوضاع این گونه پیش رفت که محمدرضا برای سلطنت انتخاب شد با آن شرط که برای دریافت حمایت انگلیس سیاست های آلمان راکنار بگذارد.

 این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام باتاکید بر این که با ظهور انقلاب اسلامی به استقلال سیاسی کامل رسیدیم خاطرنشان کرد: علاوه بر استقلال سیاسی از نظر نظامی نیز کاملا مستقل شدیم حال آن که رژیم شاه از نظرنظامیکاملا به غرب وابسته بود، عضو ناتو بود و ژاندارم ناتو در خلیج فارس محسوب میشد.در واقع درآن زمان اوضاع به گونه ای بود که ژنرال ارتش شاهنشاهی معتقدبود که ما 3 روز نمی توانستیم در مقابل ارتش شوروی بایستیم.

 حجت‌السلام مصباحی مقدم افزود: دو هدف اصلی شاه از برقراری ارتش، سرکوب مردم و حمایت از غرب بود که البته باید به آن افزود که از نظر اقتصادی نیز اقتصاد ما وابسته به غرب بود ,سازمان برنامه توسط آمریکایی ها در ایران ایجادشد و ریاستش دست آنان بود. 6میلیون بشکه نفت تولید وبخش اعظم آن صادرمیشد و اقتصاد مابرپایه نفت می چرخید.

 وی در مورد تفاوت فکری محمدرضا شاه با پدرش اظهارکرد: الگوی رضاخان برای کشف حجاب در ایران آتاتورک درترکیه بود ولی محمدرضا چون تحصیل کرده خارج بود الگوی متفاوتی واشت و به همین سبب رفتارش نرم‌تر بود و درواقع وی سعی میکرد بافرستادن اساتید و معلمان غربی و خودباخته در مدارس و دانشگاه ها، دانش آموختگان متمایل به غرب تربیت کند واین گونه مردم رابه سمت غرب سوق دهد.

به این نیز باید اضافه کرد که دراوایل انقلاب مردم برخی مظاهر فرهنگ غربی ازجمله کاباره ها رانابود کردند.

 وی در بیان مفهوم آزادی ازنگاه مردم درزمان انقلاب عنوان کرد: درآن زمان مراد از آزادی، آزادی از حاکمیت دیکتاتور بود چون مردم درخانه‌های خود نیز احساس امنیت جانی و سیاسی نداشتند و ساواک در همه جا حاکم بود.

در فرهنگ دینی تشیع آزادی به معنای ولنگاری نیست و ما هیچ وقت حکومت اسلامی غیرمردمی نداریم و درهمه جای دنیا حکومت‌های اسلامی دو وجه الهی و مردمی دارند.

 باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا طالبیان شریف

mesbah

mesbah2

 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال