به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با معرفی و تقدیر از برگزیدگان 30 بخش مختلف این جشنواره، در روز سه شنبه 24 بهمن ماه 1396 در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در این مراسم دکتر کافی، رئیس دانشگاه فردوسی و دکتر معتمدی، مدیر فرهنگی فعالیت های داوطلبانه و مهدی حافظی،دبیر این دوره جشنواره نشریات دانشجویی و تعدادی از دانشجویان و اساتید و همچنین برگزیدگان جشنواره حضور داشتند.

دکتر کافی ضمن سپاس گذاری از دبیر جشنواره و هیئت داروران گفت: نتیجه اینگونه جشنواره های داخلی توفیقات گسترده ای است که دانشجویان ما در عرصه های ملی کسب می کنند. از دانشجویانی که هزینه سنگین نوشتن را بر عهده می گیرند تشکر می کنیم و بدانند که دانشگاه باز هم از آنها حمایت خواهد کرد. 90 نشریه در دانشگاه فردوسی منتشر می شود که همت والایی میخواهد و شما این همت را دارید.

در ادامه دکتر معتمدی،مدیر فرهنگی و فعالیت های داوطلبانه دانشگاه از سختی های کار در نشریات سخن گفت. وی بیان کرد: نشریات دانشگاه ما از نظر تنوع و تکثر جزو نشریات بارز وزارت علوم است. در امر نگارش و نوشتن سخن تازه گفتن کار بسیار سختی است.سختی قلم زدن در نشریات امری روشن است. این کار جوانب مختلفی دارد و برگزاری کلاس های آموزشی باعث می شود سختی کار کاهش پیدا کند.
دکتر معتمدی تصریح کرد: یکی از سختی های نگارش در جهان جدید، با توجه به سیطره فضای مجازی یافتن مخاطب است. جذب مخاطب در جهان حاضر کار سختی است و نیازمند هنر و اندیشه است.
وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از دست اندرکاران جشنواره پیشنهاد برگزاری سلسله جلساتی برای آسیب شناسی نشریات را ارائه کرد.

در ادامه آيین اختتامیه مهدی حافظی، دبیر این دوره از جشنواره های نشریات دانشجویی از تغییرات عمده در این دوره سخن گفت. وی اظهار کرد: مهم ترین تغییر، افزوده شدن بخش آثار برتر به جشنواره بود. ما سالیان گذشته بخش‌های نشریات برتر را داشتیم. به طور کلی در بخش مجموعه آثار برتر، یک نشریه را در حوزه روزنامه‌نگاری یا صفحه‌آرایی معرفی می‌کردیم. اما امسال بخش آثار برتر را با 30 رسته به صورت ویژه اضافه کردیم به دلیل اینکه تعدد نشریات در این دانشگاه معمولا کم است و افزودن این بخش‌ها به خاطر داوری واقعا سخت است. بنابراین در بخش نشریات برتر دو رسته علمی-تخصصی و فرهنگی، اجتماعی، سیاسی تشکیل شدند.

وی در ادامه افزود: در این دوره 2700 اثر توسط سامانه الکترونیکی دریافت کردیم که به دلیل مشارکت بالا بسیار حائز اهمیت است. ما قصد داشتیم سامانه الکترونیکی جشنواره را از خرداد ماه شروع کنیم ولی مجبور شدیم از ابتدای مهرماه شروع به ثبت نام کنیم. در اواخر آذر ماه داوری ها به پایان رسیده بود ولی به دلیل ایام امتحانات به پیشنهاد دوستان تصمیم گرفته شد که از اول ترم آینده برگزار شود.

حافظی تشریح کرد: داوران این دوره ما از اعضای هیئت علمی و متخصصین مطبوعاتی سطح شهر هستند. در جنب این جشنواره 70 ساعت کارگاه تخصصی برگزار شد و برای اولین بار نشست‌های تجربه ژورنالیست که اصحاب مطبوعات کشور در سطوح بالا در آن حضور داشتند برگزار گردید. برای اولین بار برای رفع مشکل نشریات نشست قلم و آزادی، با حضور معاون دادستان، عضو حقوقدان شورای مرکزی ناظر بر نشریات کشور را برگزار کردیم.

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه در بعضی از حوزه ها مثل آثار برتر سایسی یا علوم انسانی طیف‌های فکری مختلفی وجود دارد از دو داور که گرایشهای مقابل هم داشتند استفاده کردیم. داورهای همه آثار را بررسی کردند. ما در این دوره 21 رسته در آثار مختلفی داشتیم و متاسفانه بعضی از نشریات برتر در برخی حوزه ها علیرغم اصرار و پافشاری های ما شرکت نکردند. تمام نشریاتی را که شرکت نکرده بودند را خودمان شرکت دادیم.

بعد از آن برترین نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در بخش‌های مختلف با حضور رئیس دانشگاه معرفی و از مسئولان این نشریات تقدیر شد.

در بخش نشریات برتر در بخش علمی و تخصصی نشریه آتیله آزاد و سیاست نامه به صورت مشترک موفق به کسب رتبه اول شدند و همچنین نشریه موج با کسب رتبه دوم و نشریه مسیر شغل‌ها رتبه سوم را در این بخش کسب کرد.

در بخش فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، نشریه وقایع اتفاقیه و سیمرغ به صورت مشترک موفق به کسب رتبه اول شدند و نشریه جامعه پذیری و ارغنون نیز به صورت مشترک موفق کسب به رتبه دوم و نشریات شب آهنگ و گنجینه ثقلین نیز به صورت مشترک موفق به کسب رتبه سوم در این بخش شدند.
همچنین در بخش نشریه برتر از نگاه دانشجویان در حوزه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نشریه وقایع‌اتفاقیه با کسب 175 رای رتبه برتر را کسب کرد و در بخش نشریات علمی تخصصی نیز نشریه موج با کسب 135 رای رتبه اول را از نظر مخاطبان کسب کرد.

باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد: زهرا حسینی
n1
n2
n3
n4

برای مشاهده عکسهای این جشنواره اینجا کلیک کنید.