به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ نشست "بررسی مسائل و چشم‌انداز اقتصاد و بودجه‌ی شهرداری" در روز یکشنبه، ۶ اسفندماه 1396 در محل تالار رزمی دانشکده علوم اداری و اقتصادی برگزار شد.

دکتر علی چشمی، عضو گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی و نیز دبیر نشست، در ابتدا اهداف برگزاری این جلسه را تقویت دانشجویان در زمینه‌های آموزشی و پژوهشی مربوط به این موضوع، ایجاد زمینه‌های پژوهشی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مرتبط سازی دانشگاه و دانشجویان با امور اجرایی کشور اعلام کرد.

در ادامه مهندس آل‌شیخ، معاون برنامه‌ریزی بودجه‌ی مشهد، از اهمیت فراوان بودجه‌ریزی شهرداری مشهد یاد کرد و میزان و تقسیم‌بندی این بودجه را در بخش‌های مختلف بیان کرد.

وی تعیین بودجه‌ی عملیاتی و شفافیت و قابلیت نقد و بررسی کل بودجه را از مهمترین ویژگی های آن دانست و در خصوص برخی پروژه ها که بخش زیادی از بودجه را شامل می‌شوند مانند پروژه‌های خدمات شهری و قطار شهری توضیحاتی داد.

سپس دکتر مهدی برادران، معاون سابق برنامه‌ریزی بودجه مشهد ، ضمن بیان تاریخچه بودجه و مراحل پیشنهاد، تصویب، اجرا و نظارت بر بودجه، تصریح کرد: این مسائل در دو مرحله‌ی پیشنهاد و اجرا بر عهده‌ی شهرداری و در دو مرحله‌ی دیگر برعهده‌ی شورای شهر است.
معاون سابق برنامه ریزی بودجه مشهد همچنین از مشکلات مراحل بودجه در کشور صحبت کرد و در مورد روند ۷ ساله ای که در شهرداری مشهد تلاش شد تا بودجه بر مبنای عملکرد (بودجه‌ی عملیاتی) تعیین شود توضیحاتی ارائه داد.

سخنران بعدی این نشست، دکتر محمد سهیلی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه دوره چهارم شورای شهر مشهد ، ضمن بیان مشکلات سر راه برنامه‌ریزی دقیق بودجه و تلاش هایی که برای رفع آنها انجام شده، بر اهمیت اولویت‌بندی اهداف بودجه‌ای بین مسائل مختلف از جمله خدمات شهری، امور عمرانی ، محیط زیست و ... تاکید کرد.

د‌کتر محمد حسین ودیعی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه دوره پنجم شورای شهر مشهد، اعداد و ارقام ارائه شده برای بخش‌های مختلف در بودجه را تحلیل کرده و نقد خود را نسبت به ایرادات در برنامه‌ریزی بودجه و عملیات بودجه‌ریزی ارائه کرد.

لازم به ذکر است این نشست با پرسش و پاسخ بین حضار و سخنرانان ادامه یافت.

خبرنگار: سارا فلاح

sh2