به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ میزگرد بررسی و ارائه راهکار برای بحران جنسی موجود در جامعه از دو منظر روانشناسی و جامعه شناسی با حضور دکتر سید محسن اصغری نکاح (عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی) و دکتر حسین اکبری (عضو هیئت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی) در روز یکشنبه 16 اردیبهشت ماه 97 برگزار شد.

در این جلسه، دکتر اصغری نکاح بحران و چالش جنسی موجود در جامعه را از جنس فرهنگی و اجتماعی قلمداد کرد و گفت: تغییر و تحولات سریع در حوزه فرهنگی و اجتماعی در جامعه رخ داده است که البته مختص به ایران هم نیست و همین تغییرات باعث کمرنگ شدن نقش خانواده شده است. 

دکتر اصغری نکاح افزود: امروزه فاصله زیادی بین بلوغ جنسی و آمادگی برای ازدواج ایجاد شده و سبک زندگی تغییر کرده است. راه حل این وضعیت این است که این فاصله کم شود و موانع ازدواج برطرف شود. از جمله اینکه افرادی متولی شوند و بنیادهایی برای کارآفرینی ایجاد شود. مدلی برای ازدواج تدوین شود که در آن شغل و آگاه سازی خانواده ها و همزاه سازی آنها برای تسهیل امر ازدواج و همچنین مسائل بعد ازدواج وجود داشته باشد. 

دکتر اکبری در این جلسه به موضوع بحران جنسی از منظر جامعه شناسی پرداخت. وی عنوان کرد: ما در جامعه با یک سری از تغییرات مواجهیم از جمله افزایش هم‌خانگی‌ها، روابط خارج از خانواده و فرازناشویی و مراجعه به سایتهای غیراخلاقی. باید دید آیا این ها نشانه بحران است یا تغییر الگوی رفتار جنسی در جامعه. 

وی ادامه داد: برخی از چیزهایی که ما امروزه از آن بعنوان اختلال در روابط جنسی میشناسیم ممکن است تبدیل به یک الگوی رفتاری متداول در آینده شوند اما قطعا برخی از این رفتارها همیشه اختلال هستند مثل مراجعه به سایت های غیراخلاقی. 

دکتر اکبری تاکید کرد: ما در آینده روابط جنسی پیچیده تری را تجربه خواهیم کرد و اگر خود را برای آن شکل از روابط آماده نکنیم با چالش جدی‌تری مواجه می‌شویم.   

وی در خصوص مکانیزم های کنترل نیاز جنسی در میان جوانان گفت: نیاز جنسی امری طبیعی است و ازدواج یک مکانیسم برای کنترل آن است. سرکوب، مکانیسم دیگری است که قطعا از لحاظ روانشناسی، فرد را دچار مشکل میکند. اما در گذشته مکانیسم دیگری وجود داشت که باعث می‌شد چالش‌ها و تحریکات جنسی بالایی که جامعه امروز تجربه می‌کند وجود نداشته باشد و آن این بود که افراد تمام انرژی و روز خود را صرف کار می‌کردند. در واقع غریزه جنسی وقتی خطرناک است که راه تخلیه ای برای آن نباشد غریزه جنسی و اوقات فراغت زیاد، ترکیب انفجاری را شکل می‌دهند. 

این جلسه با پرسش و پاسخ میان سخنرانان و دانشجویان ادامه پیدا کرد.

BOHRAN 

{jcomments on}

نوشتن دیدگاه

ارسال