نشست "در بهارستان چه می‌گذرد؟" با حضور دکتر غلامرضا حیدری (نمایندهٔ مردم تهران در دورهٔ دهم مجلس شورای اسلامی)، برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشگاه فردوسی مشهد؛ با توجه به وجود مسائل حساس اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی اجتماعی حال حاضر کشور، برنامه ای در خصوص بررسی عملکرد مجلس شورای اسلامی در مواجهه با این مسائل با عنوان «در بهارستان چه میگذرد؟» به همت انجمن اسلامی دانشجویان نواندیش دانشگاه فردوسی مشهد و با حضور دکتر غلامرضا حیدری ، نمایندهٔ مردم تهران در دورهٔ دهم مجلس شورای اسلامی، برگزار شد.
نمایندهٔ مردم تهران در آغاز دو وظیفهٔ اصلی مجلس شورای اسلامی؛ تقنین و نظارت را تشریح کرد و در راستای توصیف عملکرد مجلس در انجام این وظایف گفت: برای بررسی عملکرد مجلس باید ببینیم مجلس در امر تصمیم گیری در چه سطحی قرار دارد. هر چه در تصمیم گیری کلان سهم بیشتری داشته باشد، عملکرد مجلس قوی‌تر می شود. بعد از مجلس‌های اول، دوم و سوم، بعدها به تدریج حضور مجلس در تصمیم گیری‌های کلان کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر در سطح اول تصمیم گیری اصلا حضور ندارد، در سطح دوم حضور کمرنگی دارد و حوزهٔ اصلی تصمیم‌گیری مجلس در سطح سوم قرار دارد. با این اوصاف ، اقتدار و نفوذ مجلس که حضرت امام فرمودند، مجلس در رأس امور است ، در حد حرف باقی مانده و در عمل اینطور نیست.

دکتر حیدری ادامه داد: امروز در مسائل کلی که خیلی حساس است مثل بحث های هسته ای و موشکی که بحث های داغی هم هستند ، مجلس سهمی در تصمیم گیری انجام این موضوعات ندارد. اگر حرف و نطقی هم باشد، بعداً مورد بازخواست و عتاب قرار می‌گیریم. حتی در مورد بودجه‌های سالیانه نیز، مجلس در ادامه و در راستای اسناد بالادستی است که قانون گذاری می کند؛ مثل برنامهٔ چشم انداز 20 ساله و سیاست‌های کلانی که از سوی رهبری ابلاغ می شود . 
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس در حال حاضر یک روند روزمره دارد، در تفصیل دلایل این امر گفت: یکی از دلایل این است که مجلس دارای رأی گیری چند لایه است و رد صلاحیت‌ها تأثیر زیادی بر این روزمرگی دارد.
وی همچنین در توصیف عملکرد مجلس دهم عنوان کرد: یکی از نواقصی که وجود دارد عدم تعامل مثبت با کشورهای دیگر است. 

دکتر حیدری با مطرح نمودن اینکه شعار نه شرقی نه غربی در مقدمهٔ قانون اساسی و بر سر در وزارتخانهٔ امور خارجه است، اظهار داشت: بر خلاف این ادعا، آن چیزی که در جریان است همه اش شرقی است! آن هم روسیه! وبه نظر بنده منافع ملی ایجاب می‌کند با غرب هم مثل روسیه چنین رابطه‌ای داشته باشیم، هرچند روسیه نیز محتاج غرب است چرا که مثلا امریکاست که گلوگاه صنایع هایتک در دنیاست.

این نشست با پرسش و پاسخ نمایندگان تشکل‌ها و دانشجویان با دکتر حیدری ادامه یافت.

خبرنگار: هاشمی

baharestan

 {jcomments on}

 

نوشتن دیدگاه

ارسال