1529406637-1

فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: افزایش برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌های سراسر کشور جزو اولویت‌های وزارت علوم است
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه حکیم سبزواری؛ دکتر غلامرضا غفاری در دانشگاه حکیم سبزواری و درنشستی با مسئولان حوزه فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه با اشاره به نگاه وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تشکل‌های دانشجویی و کرسی‌های آزاداندیشی، اظهار داشت: دانشگاه محل نقد و بررسی اندیشه‌ها است و امروزه برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی مورد تأکید مقام معظم رهبری و مسئولان کشور است.
دکترغفاری بیان کرد: در حال حاضر ۴۰۰ تشکل اسلامی، سه هزار کانون فرهنگی و ۹ هزار و ۵۰۰ انجمن علمی در سطح کشور مشغول به فعالیت هستند و گسترش فعالیت این تشکل‌ها موردتوجه وزارت علوم است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مسائل و مشکلات حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها جدا از مشکلات و مسائل جامعه نیست، گفت: واقعیت این است که مسائل فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها و جامعه با همدیگر پیوند و همراهی قابل اعتنایی دارند.
دکتر غفاری ادامه داد: واقعیات فرهنگی و اجتماعی که امروزه در جامعه خودمان با آن روبه رو هستیم دارای یک سیالیت و پویایی دایم هستند.
وی افزود: این سیالیت از سویی باعت تحرک و پویایی محیط شده است اما از سویی و از جنبه مدیریتی کار ما را به عنوان متولیان فرهنگی دانشگاه‌ها سخت کرده است و به نوعی پیش بینی پذیری را هم برای ما سخت می‌کند و هر روز و هر لحظه ما را با مسائل جدید و تازه ای روبه رو می‌کند و ما باید این آمادگی را در خودمان برای مواجه شدن با این موارد ایجاد کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: نکته دیگری که امروزه در ارتباط با مسائل فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها با آن روبه رو هستیم این است که مسائل سیاسی بسیاری از جامعه وارد دانشگاه می‌شود در حالی که در گذشته این مسائل در دانشگاه شکل می‌گرفت و به جامعه وارد می‌شد که بخشی از این موضوع به گسترش فضاهای مجازی مربوط می‌شود.
وی در ادامه همراهی و همراهی دانشگاه حکیم سبزواری در برگزاری چهل و یکمین سالگرد عروج دکتر شریعتی را که در روستای مزینان، زادگاه دکتر شریعتی برگزار شد؛ برای جامعه علمی و فرهنگی کشور و هم برای دانشگاه حکیم سبزواری یک نعمت و فرصتی بسیار مغتنم عنوان کرد.

در ادامه جلسه مهندس عسکری، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، با تاکید بر اینکه رویکرد معاونت فرهنگی وزارت علوم حرکت به سمت برنامه‌های عملیاتی با محوریت دانشجویی است، گفت: معتقدیم این برنامه‌ها برای جامعه، دانشگاه و دانشجو تولید ارزش خواهد کرد.

وی افزود: به همان نسبت که دانشگاه به نوعی منشأ و آغازکننده اعتدال، اخلاق و خرد ورزی در جامعه است باید سعی کنیم با محوریت دانشگاه و حوزه‌های فرهنگی گفتمان‌های دانشجویی و فرهنگی در سطح شهری و کشوری برای حل مسائل کلان کشور شکل بگیرد.

وی در ادامه از تغییرات کلیدی جشنواره حرکت در حوزه محتوا و اجرا خبر داد و افزود: جشنواره حرکت این دوره یا به عبارتی جشنواره ۱+۱۰ باید از دوره‌های قبلی آن متمایز شود.

مدیرکل فرهنگی وزارت اظهار داشت: امسال جشنواره باید به سمت گفتگو پیش برود و بخش نمایشگاهی جشنواره حرکت می‌تواند مدلی از گردهمایی‌های گفتگو محور باشد و این الگو را شکل بدهد.

مهندس عسکری افزود: به جد به دنبال این هستیم که متناسب با فضاهای فعالیت‌های دانشجویی در حوزه‌های مختلف، جشنواره‌های متناظر به آن حوزه‌ها را تعریف و برگزار نمائیم.

وی با تاکید بر نقش مهم کانون‌های فرهنگی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشگاه‌ها، ادامه داد: معتقدیم یکی از راه‌هایی که می‌تواند به بازخوانی و ارائه روزآمد مواریث ایرانی و اسلامی کمک نماید.

در ادامه رئیس دانشگاه حکیم سبزوای نیز در این نشست گفت : تاکید اصلی ما در دانشگاه بر کیفیت آموزش، پژوهش و توجه به اخلاق حرفه‌ای است.

دکتر مولوی با اشاره به اینکه دانشگاه حکیم سبزواری دومین دانشگاه بزرگ و برخوردارخراسان رضوی است، عنوان داشت: خوشبختانه در رتبه بندی‌های جهانی در جایگاه خوبی قرار داریم و هم اکنون در رتبه‌بندی سایمگو دوشادوش دانشگاه‌هایی همچون گیلان، سیستان و بلوچستان و اراک در رتبه ۶۴۰ جهانی قرار داریم.

وی با اشاره به اینکه رویکرد دانشگاه حکیم سبزواری تأثیرگذاری در جامعه است، خاطرنشان کرد:معتقدیم تأثیرگذاری در امور فرهنگی و اجتماعی جامعه از جمله رسالت‌های مهم دانشگاه‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اثرگذاری دانشگاه از سطح منطقه‌ای فراتر رفته و به اثرگذاری ملی و فراملی رسیده است، خاطر نشان کرد: امیدواریم با تلاش و همت مضاعف این تأثیرگذاری بیش از پیش شکوفا شود

وی ادامه داد: در کنار این موارد انجام فعالیت‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه را نیز که از جمله فعالیت‌ها و رسالت‌های حوزه معاونت پژوهشی و معاونت دانشجویی و فرهنگی و اجتماعی است، مدنظر داریم.

دکتر مولوی با اشاره به تحرک و پویایی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری در برگزاری رویدادهای علمی و فرهنگی، یادآور شد: خوشبختانه از ابتدای سال جاری شاهد فعالیت‌های دانشجو محور بسیارخوبی بوده‌ایم که می‌توان از برگزاری رویداد تدکس، برگزاری جشنواره حرکت و جشنواره رویش به عنوان سه رویداد مهم و شاخص این فعالیت‌ها نام برد.

گفتنی است در این نشست بحث و تبادل نظر میان مسولان فرهنگی وزارت علوم و مسئولان و کارشناسان حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صورت گرفت، همچنین مسول شورای دبیران کانون‌های فرهنگی و دبیر مجمع انجمن‌های علمی دانشگاه نیز در این نشست در سخنانی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های خود در خصوص مسائل و مشکلات پیش روی فعالیت‌های دانشجویی و لزوم حمایت و همراهی بیشتر حوزه فرهنگی وزارت از فعالیت‌های دانشجو محور اظهاراتی را بیان داشتند.

همچنین در خاتمه این نشست از دو اپلیکیشن هم دانشگاهی و راه بازه طراحی شده توسط انجمن‌های علمی دانشگاه حکیم سبزواری رونمایی شد.