1530530545-whatsapp-image-2018-07-02-at-2.25.54-pm-2-

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به برگزاری نخستین همایش بین المللی اربعین در دیماه سال ۹۷، بر همکاری بیشتر دانشگاهها و محققان با ستاد برگزاری همایش، به منظور تببین علمی ابعاد مختلف این رخداد بزرگ معنوی - اجتماعی تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، دکتر غلامرضا غفاری در نخستین نشست شورای علمی همایش اربعین اظهار داشت: شناخت علمی، عمیق و دقیق ابعاد مختلف مراسم بزرگ اربعین و همچنین جایگاه تاریخی و تمدنی اربعین در جهان اسلام از اهداف شورای علمی همایش بین المللی اربعین است.

رئیس شورای علمی همایش بین المللی اربعین افزود: مطالعات و پژوهش هایی که در این همایش ارائه می شود می تواند به برنامه ریزی برای برگزاری بهتر این مراسم در سال های آتی کمک و نقاط قوت و ضعف ما را در زمینه اجرایی مشخص کند.

وی تاکید کرد: مراسم اربعین حسینی در نوع خود یک سرمایه است و اهتمام ما بر این است که با استفاده از فرصت ها و تمهیداتی که با همفکری یکدیگر بدست می آید از این فضا و این جریان بهترین و بیشترین استفاده را برای وحدت جهان اسلام داشته باشیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم اظهار داشت: باید از تجارب دوره قبل که در اختیار داریم بتوانیم استفاده کنیم و باتوجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی که هم در داخل کشور و هم منطقه داریم این همایش را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم.

حجت الاسلام و السلمین رستمی، جریان اربعین به یک رود خروشانی که به راه افتاده بقیه را با خود همراه کرده، تبدیل شده است به طوری که در فضای کشور، جریان های مذهبی و حتی جریان عمومی کشورو همچنین دانشگاه ها متاثر از این موضوع بوده اند به طوری که مراسم اربعین تبدیل به یک موسم نانوشته دانشگاه شده است.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، با اشاره به استقبال بسیار زیاد دانشجویان از این مراسم اظهار کرد: سال گذشته تعداد دانشجویانی که از طریق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری برای خروج آنها اقدام شد بیش از ۵۰ هزار نفر بوده است. وی همچنین تقویت راهکارهای مردمی بودن، مبادلات فرهنگی، اجتماعی و عاطفی را در مراسم اربعین حائز اهمیت دانست.

حجت الاسلام و السلمین رستمی، با اشاره به موضوع آسیب شناسی اربعین که دغدغه بسیاری از دلسوزان است افزود: این اتفاق بزرگ و سرمایه ارزشمند و میراث معنوی جهان اسلام و تشیع، تهدیداتی هم دارد و بایستی ضمن بررسی این آسیب ها و تهدیدات نحوه مدیریت آن را شناسایی کرد.

وی همچنین به موضوعات اقتصاد غیر دولتی، اقتصاد اربعین، اقتصاد غیر تحریم و فعالیت هایی که ضمن این موسم میتوان انجام داد تاکید کرد.

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها همچنین به تجربه اداره غیر دولتی فعالیت و کاهش تصدی گری دولتی در فعالیت های اجتماعی و بهداشت اربعین را از جمله مواردی خواند که ضروری است مورد توجه قرار گیرد.

مهندس محمد هادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این نشست اظهار داشت: یکی از بزرگترین رخدادهای فرهنگی که ریشه در اعتقادات و مقدسات ما دارد بحث اربعین هست که بحمدالله در نظام مقدس جمهوری اسلامی اهتمام ویژه ای برای برگزاری آن وجود دارد.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی افزود: بر اساس پیش نویس اهداف شورای علمی همایش اربعین، قرار است شورای علمی همایش با محوریت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شکل گیرد و ما هم در گام اول سعی کردیم از دوستانی که می توانند در این قضیه نقش آفرینی کنند دعوت کنیم و امیدواریم که با تشریک مساعی که صورت خواهد گرفت با حضور عزیزان و شخصیت های محترم علمی و دانشگاهی بتوانیم بر اساس اهدافی که برای همایش ترسیم شده است؛ شاهد برگزاری شکوهمند این رخداد ارزشمند باشیم.

در ادامه این نشست اعضای حاضر در جلسه، پیشنهاداتی را در خصوص اهداف و فرآیند برگزاری نخستین همایش علمی بین المللی مراسم اربعین بیان کردند که جمع بندی این نظرات و تصویب آنها به بررسی های کارشناسانه و جلسات بعدی شورای همایش موکول شد.

ضرورت تمرکز وزارت علوم و دانشگاهها به بعد مطالعاتی و پژوهشی مراسم اربعیین، تلاش برای مشارکت گسترده تر دانشگاهها و محققان از همه نقاط جهان برای شرکت در همایش، ضرورت بررسی ابعاد تربیتی مراسم اربعیین در مقالات همایش، نگاه ویژه به اهداف نهضت حسینی، تعامل ویژه با دانشگاههای عراق و اتخاذ راهکاری برای پوشش رسانه ای بین المللی همایش علمی بین المللی مراسم اربعین از محورهای مهم مطرح شده در این نشست بود.

گفتنی است همایش بین المللی اربعین حسینی به مدیریت وزیر کشور برگزار خواهد شد و شورای علمی این جشنواره به معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری واگذار شده است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل البیت (ع)، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و معاونان فرهنگی دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی، ایلام، رازی کرمانشاه، بوعلی سینا، الزهرا (س)، فردوسی مشهد، شهید چمران اهواز و ریاست دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) از اعضای شورای علمی همایش بین المللی اربعین هستند.

 

نوشتن دیدگاه

ارسال